10 yıldan fazladır aşığım, onu unutmamak için ne yapmalıyım?

Sınıf arkadaşımdı. En yakın arkadaşım ona aşık olduğu için ben ona açılamadım hiçbir zaman. Acı çeke çeke arkadaşımın ona yakınlaşmasına yardım ettim yıllarca. Daha çocuktum. Neyseki arkadaşımın hisleri karşılıksızdı. Okulun son yılında, yanıma oturmasını, bana sımsıcak gülüşünü, benden silgi istemesini, beni bilerek korkutmasını, derslerde göz göze gelmelerimizi, koridorda sürekli karşılaşmalarımızı hiç unutmuyorum. Unutmaktanda korkuyorum. Bana gülüşünü, sesini, bakışlarını unutmaktan çok korkuyorum. Bazen instadan stalk yapıyorum. Pek bir şey bilmiyorum ama hayatı hakkında. Ne zaman kendimden uzaklaştığımı düşünsem onu hatırlamaya çalışıyorum. O bana kendimi hatırlatıyor. Üzgün olduğumda fotoğrafına bakıyorum iyi hissettiriyor. Baş harfinin olduğu bir kolyem var. Kaç yıl oldu, hoşlandığım bazı adamlar oldu, hepsi ona benziyor... Bana açıl demeyin, olmaz. O arkadaşım hala en yakın arkadaşım. Zaten o olmasada açılmazdım. Kim bilir hayatında kimler var. Mutlu olsunda. Sadece onu unutmaktan korkuyorum işte. Bu hayatta bir kerecik onu görmek istiyorum. Umarım karşılaşırız...
10 yıldan fazladır aşığım, onu unutmamak için ne yapmalıyım?