Erkekler bu yüzden vazgeçer mi?

Öncelikle şunu belirtmek isterim. Bana bunu bir erkek yaptığı için erkek olarak soruyorum ve tabiki de bunu bir kadında yapabilir. Soruma gelicek olursak hayatıma almaya çalıştığım, sevdiğim adam kendinin daha iyi bir versiyonu olmak için ve daha iyi bir hayata sahip olmak için çalışıyor ve bunun için gece üçte kalkıp sporunu yapıyor, dilini geliştirmeye çalışıyor vs.(vize başvurusu yaptı Türkiyeden gitmek istiyor.) ve biz tam kavuşacakken hayatında ben olduğum için kendine tam olarak odaklanamadığını, dikkatini dağıttığımı söyledi, ilişki istemediğini söyledi ki bunu anlayabiliyorum. Fakat anlayamadığım konu neden beni de hayatında tutmaya çalışmıyor? Neden illaha gitmem gerekiyor? Daha çok seven tarafım ve empati yapsam dahi bu konuda onu anlayamıyorum. Neden beni uzaklaştırıyor? Ben onunla cehenneme gitmeye bile hazırım ama onun planlarında sadece kendisi var. Ailesinden bile bahsetmiyor ki sadece annesi ve teyzesi var. Bana seni sevmiyordur demeyin lütfen çünkü... çünkü her ne kadar bunu dillendirmese de, duygularını saklasa da, vaatlerde bulunmasa da ( bir keresinde üstü kapalı evlenme teklifi etmesi dışında) bu böyle, yüzümü unutmamak için gözlerini yüzümün her karışında gezdirmesi, el ele yürürken dönüp dönüp bana bakması ya da ne biliyim kaldırımda yürürken beni yolun diğer tarafına alması... Belkide çok anlam yüklüyorum ama beni sevdiğini belli etmemesine rağmen (ki o kadar çok belli etmedi ki hala sorgulayacak durumdayım.) beni kandırmamasından, gerçekleri saklamamasında beni sevdiğini anlıyorum ya da anlamak istiyorum. biz liseden beridir tanışıyoruz. Neredeyse 8 yıl olucak fakat dolu dolu geçirmedik, 4 yıl hiç konuşmadık her zaman olduğu gibi 4 yılın sonunda yine ben gittim ona ve o da bana git demedi biz yine aynı şeyleri yaşadık. Dün son günümüzdü. Çok güzel bir gündü ve buna mutlu son dedi ama ne ben mutluydum ne de bu bir sondu. Onu ne kadar daha sevmem gerekiyorsa o kadar seveceğimi o da biliyor. Evettt erkekler bu yüzden vazgeçer mi? Her şeyin öldüğü dünyada ölmeyecek olan sevgimden, sevgilerden hayalleri için vazgeçer mi?

Erkekler bu yüzden vazgeçer mi?