Sevgilimle evlenicez ama?

Evet, basdan hikayemi anlatayim.. sevgilimle okulda tanistik.. Tanisali 3 sene oluyor (2 sene Arkadas/1 senedir beraberiz) birbirimizi cok seviyoruz ve ileride evlenmek istiyoruz.. Ben üni ye yeni basladim ve sevgilim bendne bir yas büyük. ikimiz icinde sorun degil birbirimizle cok iyi anlasiyor ve geciniyoruz ve olgunuzda. Tablo bu.. Evlenmeyi dusundugumuz icin ikimizde beklemeye pek sicak bakmiyoruz ne ben onsuz durabiliyorum nede o bensiz. Iste burdada sorunlar basliyor. Biz dusunduk 2-3 sene sonra olur, cunku benim üni 2.5 seneye biticek insallah. Yüksek lisans olma durumunda 4.5 sene.. Sevgilime talipler cok aileside benden haberci ailelerimiz daha dogrusu annelerimiz gorustu bile sicak bakiyor bu konuya benim tek dusuncem:
1. Ailesi okadar zaman kizi bekletirmi (annesi cok baskicidir, lafini gecirir)
2. Sevgilime 3 sene fazla geliyor bide yüksek lisansi dersem morelini bozmasi.
3. annesinin sürekli benim üzerimden sevgilimle dalga gecmesi. ( kücük, isi gücü yok vs.)
4. ayrilamicak kadar cok seviyorum

Ne yapmaliyim? Beni seviyorsa beklermi veya annesinin benim hakkimda fikirleri degismesiyle iliskiyi bitirirmi? Sizce ne olabilir ve ne yapmami onerirsiniz. Herkesin bana yuklenmesinden biktim kendimi sorun olarak görmeye basliyorum ben olmasam kizin talibi cok belki daha mutlu olurdu vs. Ne yapacagimi sasirdim herkes bana yukleniyor oda uzuluyor bu durumlara ailesiyle takisip duruyor annesi ile bile bana toz kondurmuyormus anneme annesi demis.. Gercekten artik ne dusunecegimi bilemiyorum yardimci olursaniz sevinirim..
Sevgilimle evlenicez ama?