Namus, İnsana ait bir kavramdır.
Neden duyunca aklımıza "KADIN" gelir?
Üstelik de çevremizde namusunu kaybetmiş onca "ERKEK" varken!

.
Namus, İnsana ait bir kavramdır.
Neden duyunca aklımıza "KADIN" gelir?
Üstelik de çevremizde namusunu kaybetmiş onca "ERKEK" varken!

.
Bir kadın, 18 yaşına geldiği andan itibaren okusa da okumasa da çalışsa da çalışmasa da her zaman kendine uygun bir eş bulabilir. Evlilik yoluyla meşru bir ilişki yaşayabilir ama bir erkek şartlara göre 30 yaşında bile bekâr kalabilir. Cinsel zaaflarına yenik düşüp zinaya bulaşma olasılığı daha fazladır.
Söylemek istediğim şudur. Namussuzluk, hem erkek hem kadın için günahtır. Ama erkek için 1X suçsa, kadın için en az 2X suçtur. Çünkü kadın, istediği zaman kendine uygun bir eşle evlenebilir ama erkek için her zaman böyle olmadığı için kötülüğe düşme olasılığı daha yüksektir.
Çünkü örnek verim
Evde sakin bir erkeğe bile desenki sen niye popon başın dışarda bide çırılçıplak sadece şortla o kadar insanın kadınların içinde yüzüyor sun da biz neden yuzemiyoruz dinde her iki tarafa da günah siz herşeyi hayatı yaşayın biz yazın bile siz serinlerken gezer tozarken biz günah keçisi miyiz neden siz hayatın her alanında uzman çavuş gibi her şey Sevap mışcasina yaşarken biz neden böyleyiz yoksa tek bizmi cennete gidicegiz yani siz sınavda degilmisiniz yani siz erkekler boşunamı gelmiş siniz Allah sadece bize cennetini bahsetti... galiba sonuçta sınav diye bişey var sınavı geçenler kazanacak galiba size sınava tabi tutmamış galiba odun olarak yakmak için dir belki kim bilir...
Namus sadece cinsellik içermez her türlü şeref ve ahlaki duruşu içerir. Torpille işe almak da namussuzluktur misal. Bina inşaatında malzemeden çalmak da namussuzluktur. Taksiye yolcu almamak da. Kadın da erkek te namusun her türlüsünün sorumluluğunu taşır, bu insanın karakterine ve vicdanına bakan bir mevzu.
👏🏼
🌸🙏🌸
Benim aklıma kadın gelmez yani namus her insana ait olan bir şey ama cahil ülkeler de genelde namusu bacak arası sandıkları için.. kadın gelir.. yani erkektir o yapar derler ama kadın evlenip boşanırsa ya da evlenmeden bir şey yaşarsa direk linç ederler.. oysa namus karakter demektir dürüstlük demektir iyi insan olmak demektir..
Cevap
6Cevap
Bu kavram insani bir kavramdır ancak bunu anlayabilen insanlara anlatmak lazım. Sözcüklerin bile bir art edebi vardır karşındakine saygı duydukça. Bir söze kadın ile başlayan hangi toplum olursa olsun gelişemez, isterse uzaya gitsin.
Çünkü erkek niyeyse kadına göre üstün diye bir ayrimcilik ortaya attıkları için. Bu işin cinsiyeti OLAMAZ.
Bence ahlak da namus da cinsiyet meselesi değil şahsiyet meselesidir.
Namus diye bir şey yok
Namusun kadını erkeği olmaz
Namusunu isteyerekte veren kadınlar var
Zevk için
Kötü algılanmamalı
Tek kötü olan şey zorla güzellik
Yıl 2023
Namus diye bir şey yok
Katılıyorum kadını kadın yapan özellik oldu için olabilir
cok dogru hayanlara ait degil insanlara ait bi ozellik
haklısın ben manuel takılıyorum dediğimde dalga geçiyorlar zina yapmadım diye
Evet doğru söylüyorsun. Namus cinsel ahlak demektir. Sadece kadınlığa özgü değildir.
ayrımcılık var çünkü maalesef
Bekaret kadında neden önemli ise
Kadınlarda belli olduğu için.
Doğru
Türkiyede öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?