Güncellemeler
+1 yıl
ah hayat çoğumuzu yalnız bıraktın
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer yoksa yalnız mısınız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
Hayır konuştuğum biri yok sadece bir kaç arkadaşım var o da düzenli değil
sosyal çevrem iyidir boşluk bulduğumda dostlarımı arkadaşlarımı ararım ama özel hayatım da kimse yok görüştüğüm çünkü özel alanıma seçiciyim
en iyisi seçici olmak
evet net çizgim dini ile maşgul değil ve nefsiyle uğraşmıyorsa elbet bana sıkıntı verir huzur vermez gözüyle bakıyorum ve şaşmıyor
bu dönemde çoğu kişi dini unutup nefesi ile uğraşıyor ben o yüzden kimseyle konuşmak istemiyorum hepsi aynı
dinimiz ölçüyü koymuş kim dine uyar sünnette ittiba ederse yanlışa düşmez yanlış insanın eline kalmaz. sevgililik flört her insanı bozar iyi insanıda bozar takvalı insanıda bozar çünkü haram içinde geziyor nefis palazlanıyor günahı kolayca arzu etmeye başlıyor kötülüğe zinaya ilk adım.
ama nasıl tanıycam deniyor hemen tamam da sen nerede ne arıyorsun. kızlara bu şekilde seviyeli bir şekilde takvalı birisi yazsa ben sizi beğendim evlenmek niyetindeyim ama flört ve sevgili olmak istemiyorum dese türkiyede kaç tane kız adım atar ve olumlu cevap verir :)
sanırım öyle olması gerek ama evlenmek için önce sevmek gerekmiyor mu ve tanımak? Yani insan sınırını koysa zina olmaycak
bence zinanın çoğalmasının tek nedeni bu, arada nikah olmadan nekadar samimi olabilirsin? samimi olmadan nekadar tanıyabilirsin? insan allahın şeriatına uysa allah çirkini güzel eder etmeyede muktedir. ama şeriata uymazsan güzeli çirkin ederiz bu sebeple 22 yılında 560 bin evlilik olmuş 300 bin küsür boşanma :) insan tevekkül etmeden bu işle girmemeli sünnetin belirlediği çizgi nedir? aile ortamında veya kızın rahat konuşabileceği kişi ile birlikte görüşme sağlamaktır onun dışındaki olan her görüşme zinaya hızlıca götürür çünkü rahmet kalkıyor şeytan hemen başına yanaşıyor nefsi azdırıyor bundan kaçmanın tek yolu var oda bu işe girmemek sünnet ne ise ona tabi olmak ama bunu kabul etmiyor ki şuanki kızlar bende bir kızla görüştüm 2 yıl tanımam gerek dedi, üstelik kendi ailesi beni tavsiye etti ve kız resmimi görünce hemen beni arasın demiş. bende aradım ablan yanımızda olma şartı ile görüşelim dedim kıza inme indi :) en az 2 yıl tanımam gerek dedi. dedim 2 yıla kadar biz zina eder ayrılırız çünkü nefs mutlaka kötüğü emreder diyor allah cc biz kimizki kendimize güvenicez allah bile zina etmeyin den ziyade zinaya yaklaşlmayın diyor çünkü ne yarattığını seni biliyor sen yaklaşırsan yaparsın içinde firavundan beter nefs var ve sadece amacı günah işlemek
tamam dediklerin hepsi doğru ve mantıklı ama diyelim bazıları yapıp pişman oluyor ama kimse onlarla ciddi düşünmek istmiyor biri bi kere yapıp pişman oluyor evlenmek için bir ile tanışmak istyor o kişide onu sadece bir gecelik eğlence olarak görüyor bide hiç yapmayanların değereni bilmiyorlar ya da inanmıyorlar
bende biriyle tanışmıştım sırf bana yakınlaşmasın diye ramazan ayında buluştuk hem arkadaşımla geldim jsjsj yine de çocuk benimle devam etmek istemedi yok fazla baskıcıymışım
işte tüm anahtar dengini bulmakta :) yani senin gibi düşünen senin değerlerine değer veren. evlilik denk işidir. günümüzün mutsuz evliliklerin özeti denksiz evlilikler. şimdi ben dikkat ediyorum sen dikkat ediyorsun aynı görüşe aynı inanca sahibiz ve evlilik amacımız allah rızası burada sorun çıkmaz uyuşmazlık olmaz aksine bağlılık olur çünkü evliliği neden istediğimiz ortada. ancak sen böyle olur ben böyle olmaz sadece cinsellik açısından yanaşırsam zaten günah kaçınılmaz hüsran olur nedemek istediğimi iyi anlatmışımdır. misal sevmek gerekiyor evet ancak bunu uzatmanın sıkıntıları var tanışıyorsun tartıyorsun ben bununla evlenebilirmiyim bana uygun mu yaşantısı diye bu kararı en erken vermek her taraf için iyi
bu arada artık hesap iptali olmuyor mu burada ya :D hesabımı iptal ettim gündüz ama şu an girdi direkt şaşırdım nasıl kapatıcaz. bir tık burayıda hayatımdan çıkarırsam boş gaflet işlerinden :)))
14 gün boyunca girmezsen hesabın kapanır
Çok var ama yalnızım... Çünkü aradığım kişiyi henüz bulmuş değilim... O kişi sen olabilir misin 😂😂
tabi tabi
Ben kendi kendime konuşuyorum, bu durumda konuştuğum birisi var mı yoksa yalnız mıyım 🤔
Yalnızım Ve Hiç Olmayacak Gibi Geliyor :(
olur olur
Umarım :(
Var gibide yok gibide
ayn durumdayız
Sende durumlar ne
var gibi yok gibi aynı senin gibi
Yapayalnız bir insanım
Evvet yalnızım ve yok bu yalnızlığa son vermek lazım tanışmak lazım ama bulmakda şans meselesi
bulursun ilerde
Neden yardımcı olmuyorsun
neden yardım ediyim şans meselesi bu şansın varsa bulursun ya da şansı yaratıp bulursun yardım etmeme gerek yok
Zormussun be
Bırak öyle birini konuştuğum arkdaş sayım bile 4 yani sen düşün
o da iyi
Yalnızım dostlarım yalnızım yalnız ( i. t. )
Konuştuğum kimse yok
kafa dengi olanlar var ewet
yalnızım dostlarım yalnızım yalnız
Yalnızım
yak sigrayı
Yaktım bile
Yok keşke olsa burdan bşrşde olabilir..🌸
Evet senle yalnızlığımız sona erdi
inanilmaz yalnizim
Konuştuğum arkadaşlarım çok var sizin?
2 arkadaşım var
Azmis sss