O aile beni bence ömur boyu affetmicek. Fakat hersey guzel olsaydi bence o yuva yikilmazdi? Yani simdi butun herseyin sebebi benmi oldum? Ve bunlarin her sorunlarinda soz konusu benmi olcam? Yani her basarisizliklarinda, veya her sorunlarinda? Cunku bi hata yaptim evet, ve sonrasinda duzeltmek icin ellimden geleni yaptim olmadi. Yani daha ne yapabilirim bilmiyorum, ama napim? Sizce evleneyimi o kisiyle zaten yuvasi dagildi baska bi yerde aile kurarim, onlarda bu duruma zamanla alisir. ya da bekleyimi belki ailesiyle arasi duzelir gerci bosanali iki sene oldu daha kotu oldular, cocuklariylada zamanla kavga etti, ne yapayim? kadin tehdit edip duruyo mesajlarini ailene gostercem diyo, bana her istedigini yaptiriyo, kadinida adamida engeledim, ama bilmiyorum ne yapsam? Kadini tehdit etsemmi? ya da uzaklasami? Ailem ne der? Ne yapiyim aileme soylesemi?
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Sen bı kendini dinle sen ne istiyosun psikolojik destek almayı hiç dusundunmu mesela bunu kırmak için söylemiyorum yanlış anlama ama bu durum sende ağır hasar bırakmış olabilir sen bı evlilik yapıp çocuk sahibi olduğunu düşün bı hata yapmışsın madem bundan sonra kendin için iyi biseyler yap mutlu huzurlu olabilecehin bı yol seçmen dilegiyle
Aslinda destek almam lazim, dogru diyosun, belkide konusma vakti coktan geldi fakat dosyama isliceklermi bunu, veya illeriki meslek hayatimi etkilermi? Nekadar gizli kaliyor bu durum? Napcam bilmiyorum aciga cikmasinida istemiyorum, oyuzden bazen psikolojik destek almaktan bile kaciniyorum, ya da nasil davrancak bana duyduklarindan sonra bide acikcasi utaniyorum, yaptiklarimi bi insana anlatmaya utaniyorum yuz yuze anlatmaktan, sence birakmismidir hasar cunku artik kendimi taniyamiyorum, umursamazlik basladi, takmiyorum, sanki bu durumuda takmiyo gibiyim ama aslinda beni bu hale getiren bu durum, bilmiyorum bos yasiyo gibiyim bi hatadan sonra hayatim bitti resmen, yani oylesine yasiyo gibiyim, normali bu durum? Yoksa duruma alistimi? Bilmiyorum, yani ne dusuncegimi, duygularimi psikologa nasil anlatacagimi dahi bilmiyorum, huzurlu olmak istiyorum ve her denedigimde en derinlerde bi uzgunluk var, ve kendimi kandirip gulsemde aslinda bos yere guldugumu anliyorum :) nasil mutlu olurum?
Bi ton yazi yazicagina o r o s p u y u m desende olurdu zaten.
Sana sulalene soverdim… ama burada olmuyo :)
Kendinde yaptiginin neylik oldugunu biliyosun zaten bana niye kiziyosun ki dogruyu söyleyince
hemen bi lakap bul, erkek olsam ayni seyi dermiydin? Yani bi hata yaptik diye hemen or.. mu olduk, kac kisiyle beraber oldum sanki? Tek bi kisiyle oda onu sevdigim icin, ve parasiyla yapmadik ya, o dediklerin parasiyla yapiyo okadar cok insanla hemen lakap bulacak kadar
Soruna cevap veriyim erkek olsaydın da erkek o. rospusu derdim evet senin icin nedir nasıl olunur bilmem ama benim için parasiyla yapan degildir onlarin arasinda keyfinden yapan oldugunu düşünmüyorum bana göre tam anlamı senin yaptığın işte bi kadin düşün babanla takilip ailenizi dagitiyor ona hatadir bi hata yapti diye o. rospumu oldu diyosan eyvallah sana bisey demem
Tamam yaptigimi onaylamiyorum, cok agir birsey evet benim babam boyle bisey yapsa cok agir olur biliyorum ama o kisiye lakap bulmam, karaktersiz derim, yani hersey derimde dedigin cok agir kaciyo, yani baya agir,
Valla ablacım benim veya baskasinin bişey demesi biseyi degistirmez zaten ne adama üzüldüm ne sana cocuklari falan var dedin en cok ona tutuldum bi an onlarin yerine koydum kendimi agzimdanda cikan bunlar oldu sana bi ton iyi yorum geliyo polyannacilik falan yapanlar dolmus ona da kıl oldum kusura bakma yani ondan yükseldim bi an lakin benim dediğim agir da olsa senin dediginde fazla hafif burdakilerden etkilenmissin gibi duruyo yaptiginin kendi düşündüğündende fazla bisey oldugunu aklindan cikarma bence
Biliyorum, o cocuklarida anliyorum, bende uzuldum hepsine, hatami telafi etmek istedim, edemiyorum ozamanlar neden boyle yaptigimi bilmiyorum ama Şu an hata yaptigim icin ve boyle olcagini bilseydim yapmazdim, pismanim, geriye gidemiyorum, yapmasaydim, cok agir birsey yaptim, nasil duzeltirim onuda bilmiyorum, simdiki aklim ozamanda olsaydi yapmazdim, durumu anliyorum, yaptiklarima hak vermiyorum ama biseyleri duzeltmek istiyorum, ve belkide buyuzden o insanlar boyle tepki veriyor, yani yaptiklarimin herkes icin bende dahil cok yipratici ve yikici bi etkisi oldugunu cok gec anladim, hatamdan ders cikardim,
İyi iste o da bisey buranin kitlesini biliyosun pembesin diye ne desen onaylarlar en azindan onu kullanip vicdanini rahatlatmak icin sormamissin bence tövbe et onlar affetmesede Allah affeder tüm benliginle tövbe edip samimi pismanliginla af dilersen illa ki huzur bulursun zaten rabbinden baska kim teselli edebilir nasil edebilir ki
Dogru diyosun, o son cumlerlerinde cok hak veriyorum sana, buranin kitlesini bilmiyorum hep degisik degisik cevaplar geliyor kimisi gömuyor kimisi iyi seyler diyor, yani hep farkli, ve cesit cesit yas grubu mavili pembeli, cesit cesit fikirler zaten ara sira girdigimden fazla bi bilgim yok bu konuda bazen yazarlar bazen hic yazmazlar 🤣 fakat sonuc olarkz benim vicdanim gercekten rahatsiz bu konuda, Allahtan tovbe etmem gerekir dogru, ama kul hakki nolcak? Keske onlarida ikna edebilseydim Şu an aradan iki sene gecti, yani bilmiyorum bu iki sene belki onlar unuttu belkide unutmadi ama bana hala dun gibi zindan geliyo, yani onlar belki aci cekti ama pismanlik daha agir geliyo bitmiyo ve hala dun gibi gun gectikcede cogaliyo dinmiyo, ama bi konuda haklisin once Allahtan af dilemeliyim daha cok dine yonelmeliyim, bende tam tersi bi durum oldu, demek orada yanlis yaptim, belki dine yonelirsem, ve sonrasindada onlara cabalarsam hem hersey dahada durulmus olur ozaman hersey daha farkli olur dimi?
İlla daha farklı olur bence insallah düzelir hersey yoluna girer hayatin
Saolasin tsk ederim insallah cumleten :)
Bence bir kişisel gelişim kitabı al
Pskolojik kitaplarimi? Nasil anlamadim önerebilecegin var mı onu okuyum :)
Aslında dünya klasiklerinden başlamanızı tavsiye ederim. Maksim Gorki iyi bir başlangıç olabilir. Hem dili ağır değildir hem de akıcıdır. Ardından Jack London okuyabilirsiniz. Bu yazarlar insanı ve insanın doğasını iyi anlatan yazarlardir. Alınmayın fakat insanın doğasını anlamaya ihtiyacınız var
Niye anlamiyorum acaba, bu normal biseymi, yok alinmiyorul sadece durumu cozmeye calisiyorum, yani neden anlamiyorum gelisimimde bi sorunlu var yoksa bu insanlarda olabilen birseymi, ya da sebebi nedir ve dedigin kitaplari okicam
Gelişiminizde bir sorundan farklı olarak "eksiklikler" olduğunu düşünüyorum. Bu herkeste olabilen bir şeydir. Hepimizin eksik parçaları vardır. Önemli olan o eksikleri tamamlamak.
Eğer insan nedir bilseydiniz, aşk, cinsellik, sevgi gibi ihtiyaçların normal olduğunu, fakat bunları yaşayabilmek için dünya üzerinde milyarlarca bekar erkek olduğunu da bilirdiniz. Fakat siz duygularınızın esiri olup evli biriyle birlikte olmayı seçtiniz. Duygular iyidir, fakat onlar sizi değil siz onlari kontrol etmelisiniz. Bunun için önce insan nedir öğrenmelisiniz. Önce kendinizi anlamalısınız sonra da başka insanları
Aslinda butun sorun ozaman bundan kaynakli, duygularimi kontrol edemedim, eksikligim yuzunden, once kendimi anlasaydim, ve insanlari anlasaydim, anlayama calismak yerine kitaplar okusaydim belkide simdiye onlari anlardim kendimide anlardim, peki bu okuduklarim beni daha cok illerde hatalar yapmaktan koricak belki ama vicdanimla nasil basa cikarim onuda soylerseniz tamamlanmis olur hersey
Ve ofke kontrolunu nasil saglarim, cogu seylerin kontrolunu zamanla kafam karisik oldugu icin ofkeli oldugum icin kaybettim
Hatalarının farkındasın ve onları düzeltmek istiyorsun. Bu pek çok insanda olmayan bir erdem. Umarım onları düzeltmek için tavsiyelerime uyup yeterli istikrarı gösterirsin
Vicdanın seni rahatsız ettiğinde şunu hatırla: bizler insanız. Hata yaparız. Evrim bu dünya üzerinde yaşamı inşa ederken tek bir aracı kullandı: hataları. Fakat şunu da asla unutma, hatalarından ders almazsan hep bir insan olarak kalırsın. Bizim amacımız hatalarımızı kullanarak mükemmel biri olmaya çalışmak. Bu yüzden vicdanını rahat tut. Sen bir insansın ve hataların seni mükemmel yapacak olan yolda bir araç.
Öfkeli olduğun zamanlarda gözlerini kapatmani ve derin nefes alarak 10'dan geriye doğru saymanı tavsiye ederim. Her nefeste zihnini toparlayacaksın. Bu seni sakinleştirecek ve daha doğru kararlar almanı sağlayacak.
Bunlarin hepsini yapcam cok cok tsk ederim:)
Sensin vicdanini rahatlatma
Nasil vicdanimla basa cikarim, boyle sonradan vicdan yapacagim aklima gelse yapmazdim, yani daha oncesinde vicdanimi sizlatacak bisey yapmadim boyle olcagini bilsem inanki yapmazdim napacam nasil cikarim bunla basa
ne gerek vardı
Gerek yoktu, bende biliyorum, bende zaten bu dusuncedeydim, ama bilmiyorum acikcasi anlik oldu, 8 senedir pesimdeydi, ikaz ettim, ailene rezil ederim aramizda birseyler var derim dedi, gel sadece konusalim filan dedi, sonra konustuk, bi kac kez kere daha konustuk, sonrasinda soylediginin blöf oldugunu anladim, aslinda cok iyi biri oldugunu anladim, fakat ailesinden hic sevgi gormemis, sonra bosandigini duydum, o sirada yaptim bu hatayi ama bosanmiyomus, sonrasindada zaten gercekten bosandilar ama ozaman surecinde hep iyi davrandi bana, derdim oldugunda yardim etti, her seferinde ellinden gelen herseyi yapti sanki birbirimizi tamamliyo gibiydik, tek sorun evli olmasi uzak durdum ama olmadi sonuc olarak yapamadim