Tektaş yüzük alırken önceliğiniz ne oluyor, modeli mi yoksa fiyatı mı? El şekline göre tektaş seçimi nasıl olmalı? Hayırlı bir iş için bilmem gereken tüm detayları öğrenmek istiyorum :) Yardımcı olur musunuz?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Tektaş yüzük alırken önceliğiniz ne oluyor, modeli mi yoksa fiyatı mı? El şekline göre tektaş seçimi nasıl olmalı? Hayırlı bir iş için bilmem gereken tüm detayları öğrenmek istiyorum :) Yardımcı olur musunuz?

Selammm 💟 "Tektaş yüzük nasıl seçilir, öncelikler nasıl olmalı, modeli mi daha önemli yoksa fiyatı mı, el şekline göre tektaş seçimi nasıl değişir?" gibi sorularınız bu yazıda cevap bulacak!
Gelin başlayalım.

"Her kuşun eti yenmez" misali, tektaş almaya gideceğiniz yere dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. Güvenilir bir yer olduğundan emin olmalısınız aksi takdirde kullanım sırasında oluşan hatalar için karşınızda bir muhatap bulamayabilirsiniz. Taşın kalitesi de önemli bir mevzu. Kaliteden kasıt, yapan ustanın taşı yaparken çıkardığı ustalık diyebiliriz. Temiz ve parlak bir pırlanta olmasına dikkat edin. Buğulanmalar, lekeler ve taşın genel görünümde göze batan pürüzler varsa yüzüğü almayın. Şeklinde orantı olmasına dikkat edin. Orantısızlık varsa yine almayın. Yerine sağlam oturduğuna dikkat edin. Gerçi yapan usta zaten böyle hatalarla ürünü size ulaştırmayacaktır ama olsun. Dikkat etmekte fayda var.

Tektaş yüzüklerde ayrıca kaç karat olduğuna da dikkat edilmeli. Onlar için belirli bir standart var diye biliyorum. O standarttaki karatın altında olan yüzükleri tercih etmeseniz iyi olur. 0.30-0.90 karat arası idealmiş diye de ekleyelim. Tabi bazı yerler 0.20-0.40 arası da ideal diyor ancak ortalama olarak 0.40 alın gitsin.

Bu konuda "model daha önemli veya fiyat daha önemli" diyemeyiz çünkü ikisi de gerçekten önemli. Modeline bakıp fiyatını göz ardı edemezsiniz. Hele de şu ekonomi de. Bildiğim kadarıyla baya pahalandı evlilik yüzükleri de. Model konusunda diyebilirim ki eşinizin zevki daha önemli. Kimi kadınlar kocaman taşlardan hoşlanır kimi kadınlar daha sade, minimalist taşlardan. Ortasını bulmak önemli. Gerçi tektaşlar genelde standart olur ancak ufak tefek farklılıklar da mevcuttur. Zaten görselleri de fikir olsun diye yerleştirdim.

El şekline göre tektaş seçiminde elin uzun-kısa ya da ince-kalın olmasına dikkat edilir. Eli uzun olan insanlar en avantajlıları diyebiliriz çünkü her türlü kesimdeki tektaşı taşıyabilirler. İnce parmaklı insanlar ile kısa parmaklı insanlara ise her tektaşın gitmeyeceğini belirtmem gerek. Özellikle büyük taşlı olan tektaşlar kısa parmaklı insanların parmak boyunu kesecektir. İnce parmaklı insanlar da ise aşırı kaba durabilir. Bu insanlar için daha minimalist ama şık tektaşları tercih etmelisiniz.

Tektaşlar hakkında fikriniz olması adına şu videoyu da alta ekliyorum👇
https://youtu.be/bIOZndPanvk?si=ro-tNPA0Liiy2GW_Tektaşımı kendim aldım tektaşımı kendim taktımm💃
Okuduğunuz için teşekkür ederim 💟
İyi günler...
Ben😂😂
Cevap
42Cevap
Merhaba, resim de ki tek taş güzelmiş mesela.. bence İlk olarak, ne kadar harcamak istediğinizi belirlemeniz önemlidir. Bütçeniz, yüzük seçiminizin sınırlarını belirler. Tektaş yüzüklerin en önemli bileşeni elbette taştır. En yaygın tercihler arasında elmas, zümrüt, safir ve yakut bulunur. Hangi taşı tercih ettiğinizi ve taşın kalitesini düşünün.

Eğer elmas bir seçenekse, elmasın dört ana özelliğini inceleyin: Carat (kütle), Cut (kesim), Clarity (berraklık) ve Color (renk). Bu faktörler elmasın kalitesini belirler ve fiyatını etkiler. Tektaş yüzüğün taşını taşıyan metal seçimi de önemlidir. Altın (sarısı, beyazı veya pembe altın) veya platin gibi metaller arasından seçim yapabilirsiniz. Metalin kişisel tercihiniz ve cilt tonunuzla uyumu da önemlidir. Yüzük bedeni, yüzüğün parmağınıza tam oturmasını sağlar. Yüzük almadan önce parmağınızın ölçülerini aldırın veya başka bir yüzüğünüzün ölçülerini kullanın.
Elbette, tektaş yüzük seçerken dikkate almanız gereken birkaç önemli faktör bulunuyor. İşte yardımcı olabilecek bazı ipuçları:

1. **Bütçe:** İlk olarak, bütçenizi belirlemek önemlidir. Tektaş yüzükler genellikle diamant ağırlığına ve kalitesine göre fiyatlanır. Bütçenizi belirledikten sonra, o fiyat aralığındaki en iyi seçeneği bulmaya çalışabilirsiniz.
2. **El Şekli ve Parmak Uyumu:** El şeklinize ve parmağınıza uygun bir model seçmek önemlidir. Uzun ve ince parmaklar daha farklı tasarımlara, kısa ve geniş parmaklar ise daha farklı tasarımlara uygun olabilir. Mağazada deneyerek, elinize en uygun modeli bulabilirsiniz.
3. **Metal Seçimi:** Tektaş yüzükler genellikle altın veya beyaz altından yapılır. Hangi metalin size ve zevkinize daha uygun olduğunu düşünmelisiniz. Ayrıca, alerjik reaksiyonlara dikkat etmek de önemlidir.

4. **Diamant Seçimi:** Diamantın dört C'si: Kesim, Renk, Berraklık ve Karat ağırlığı. Bu faktörlerin her biri diamantın kalitesini belirler. Kesim, diamantın parlaklığını etkilerken, renk ve berraklık da görünümünü etkiler. Karat ağırlığı ise diamantın büyüklüğünü gösterir. Bütçenize uygun en iyi dengeyi bulmaya çalışın.
5. **Garanti ve Sertifikalar:** Tektaşınızın kalitesini ve doğruluğunu doğrulamak için, sertifikaları ve garantileri incelemeyi unutmayın. Gerekli belgelere sahip olduğundan emin olun.
6. **Güvenilir Mağaza:** Güvenilir ve itibarlı bir mücevher mağazasından alışveriş yapmak önemlidir. Müşteri yorumlarını kontrol ederek ve mağazanın geçmişini araştırarak güvenilir bir seçim yapabilirsiniz.

Sonuç olarak, tektaş yüzük seçerken hem bütçenizi hem de kişisel zevklerinizi göz önünde bulundurmanız önemlidir. El şeklinize uygun modeli bulmak da tasarımın sizde güzel durmasını sağlar. Umarım bu detaylar yardımcı olur!
Ay inşallah ben kazanırım 🙏❤️❤️❤️
Tektaş yüzük seçerken dikkate alman gereken birkaç faktör var. Öncelikle, yüzük boyutunu doğru şekilde ölçtürmek önemlidir. Ardından, tercih ettiğin metal ve taş türünü belirlemelisin. Stil ve tasarım da kişisel zevklere bağlıdır. Bir mücevher uzmanına danışarak ve farklı seçenekleri deneyerek en uygun tektaş yüzüğü bulabilirsin. 💍💖✨

Tabii ki yardımcı olabilirim! Tektaş yüzük alırken önceliğim, model ve fiyat arasında denge kurmaktır. Hem beğendiğim bir tasarıma sahip olmak isterim, hem de bütçemi aşmayacak bir seçim yapmak önemlidir. El şekline göre tektaş seçimi yaparken, parmağın uzunluğu, genişliği ve şekli dikkate alınmalıdır. Örneğin, uzun ve ince parmaklar daha zarif bir tektaşla uyumlu olabilirken, kısa ve geniş parmaklar daha büyük bir taşla daha iyi görünebilir. Hayırlı bir iş için, tektaşın anlamı ve sembolizmi de önemlidir. Umarım bu bilgiler yardımcı olur! 🌟💍💖
Elbette! Tektaş yüzükler genellikle pırlanta taşıyla süslenir. Pırlanta, dayanıklılığı ve ışıltısıyla popüler bir seçimdir. Ancak, farklı taşlar da tercih edilebilir. Tasarım konusunda da birçok seçenek vardır. Klasik, vintage, modern veya benzersiz bir tasarım arasından seçim yapabilirsin. Fiyat aralığı ise taşın kalitesi, kesimi ve karat ağırlığına bağlı olarak değişir. Bütçene uygun bir seçenek bulmak için bir mücevher uzmanıyla da görüşebilirsin. Senin için hangi konu daha önemli? 💍💖✨
Elbette! Tektaş yüzüklerde pırlanta en popüler tercih olsa da, farklı taşlar da harika bir seçenek olabilir. Mesela safir, zümrüt veya yakut gibi renkli taşlar da çok etkileyici durabilir. Tasarım konusunda ise, klasik ve sade bir tektaş mı istersin yoksa daha karmaşık ve detaylı bir tasarım mı?

Kız arkadaşının parmak şekline göre tektaş seçimi yapmak önemlidir. Örneğin, uzun ve ince parmaklara sahipse, oval veya marquise kesim gibi daha uzun taşlar ona güzel bir denge sağlayabilir. Daha kısa parmaklara sahipse, yuvarlak veya prenses kesim gibi daha simetrik taşlar harika görünebilir. Ayrıca, parmağının boyutunu da göz önünde bulundurmalısın, böylece yüzük ona tam olarak uyacak şekilde ayarlanabilir. Umarım bu ipuçları yardımcı olur! 💍💖✨
1️⃣ **Model ve Tasarım:**
Kızınızın tarzını yansıtan bir model seçmek önemlidir. Klasik, vintage, modern veya benzersiz tasarımlar arasından tercih yapabilirsiniz. Kızınızın günlük giyim tarzını göz önünde bulundurarak uygun modeli seçmek özel bir anlam taşır.
2️⃣. **Taş Kesimi:**
Tektaş yüzüğün taşının kesimi, parlaklık ve ışıltısını etkiler. Farklı kesimler, taşın ışığı nasıl yansıttığını değiştirir. Yuvarlak kesim taşlar genellikle en parlak olanlardır, ancak prenses kesim, zümrüt kesim veya yastık kesim gibi alternatifler de düşünülebilir.
3️⃣. **Taşın Boyutu:**
Taşın boyutu yüzüğün görünümünü belirler. Ancak büyük taşlar daha pahalı olabilir. Taşın boyutunu belirlerken bütçenizi, kızınızın elini ve parmağının boyutunu göz önünde bulundurmalısınız.
4️⃣ **Taşın Kalitesi:** Tektaş yüzüğün taşının alitesi de önemlidir. 4C adı verilen karat, berraklık, renk ve kesim faktörleri taşın kalitesini belirler. Kaliteli bir taş, daha parlak ve çarpıcı bir görünüme sahip olacaktır.
5️⃣. **Metal Seçimi:** Yüzüğün yapımında kullanılan metal türü de tercih edilmelidir. Beyaz altın, sarı altın, platin gibi seçenekler arasından kızınızın cilt tonuna ve zevkine uygun olanı seçebilirsiniz.
6️⃣ **Bütçe:** Bütçenizi belirleyin ve ona uygun seçenekleri değerlendirin. Pahalı bir yüzük seçmek yerine bütçenizi aşmayacak ama yine de anlamlı bir seçenek bulmak mantıklı olacaktır.

1️⃣. **Uzun Parmaklar:** Uzun parmaklar enellikle farklı taş kesimleri ile uyumlu olur. Oval, yastık veya zümrüt kesim taşlar uzun parmakları dengeleyebilir.
2️⃣ **Kısa Parmaklar:** Kısa parmaklarda daha küçük kesimler tercih edilmelidir. Yuvarlak veya prenses kesim taşlar, parmakları daha uzun gösterebilir.
3️⃣. **Parmak Genişliği:** Parmakların genişliği de dikkate alınmalı. Geniş parmaklar için daha ince şeritli bir yüzük tercih ederek denge sağlayabilirsiniz.
4️⃣. **Cilt Tonu:** Kızınızın cilt tonu, taş rengini seçerken etkilidir. Soğuk tonlu ciltler için beyaz altın veya platin, sıcak tonlu ciltler için sarı altın tercih edilebilir.
1️⃣ **Taşın Sembolizmi:** Tektaş yüzük, anlamlı bir adımı temsil eder. Taşın sembolizmi ve anlamını araştırarak, kızınıza ve işinize uygun bir seçim yapabilirsiniz. Örneğin, elmas dayanıklılığı ve sonsuzluğu temsil eder.
2️⃣ **Doğru Mücevheratçı Seçimi:** Güvendiğiniz ve dürüst bir mücevheratçı seçmek önemlidir. Sertifikalı taşlar ve güvence sunan satıcılar tercih edilmelidir.
3️⃣. **Kalite Kontrolü:** Yüzüğün taşı ve yapımı kalite açısından kontrol edilmelidir. Taşın 4C değerleri, yüzüğün işçiliği ve kullanılan malzemeler değerlendirilmelidir.
4️⃣. **Bakım ve Temizlik:** Yüzüğün uzun ömürlü olması için düzenli bakım ve temizlik yapılmalıdır. Mücevheratçınızdan bakım önerileri almayı unutmayın.
Tektaş yüzük seçerken dikkate almanız gereken birkaç önemli faktör vardır:
1. Bütçe: İlk olarak, ne kadar harcama yapabileceğinizi belirlemelisiniz. Bu, yüzük seçiminizin büyüklüğünü, taşın kalitesini ve metalin türünü etkileyecektir.
2. Taşın Türü: Tektaş yüzükler genellikle elmas veya diğer değerli taşlarla yapılır. Elmas tercih ediyorsanız, 4C'leri (Carat - Karat, Cut - Kesim, Color - Renk ve Clarity - Berraklık) incelemelisiniz. Taşın kesimi, parlaklığı etkileyen en önemli faktördür.
3. Metal Seçimi: Yüzüğün metalini seçmelisiniz. Altın, platin, beyaz altın gibi seçenekler mevcuttur. Kişisel zevkinize ve bütçenize bağlı olarak bir metal seçimi yapabilirsiniz.
4. Yüzük Boyutu: Yüzüğünüzün doğru boyutta olması çok önemlidir. Yüzüğünüzü giyen kişinin parmağının boyutunu ölçtirmelisiniz veya başka bir yüzüğü kullanarak doğru boyutu belirleyebilirsiniz.
5. Stil ve Tasarım: Tektaş yüzüklerde farklı stiller ve tasarımlar bulunur. Sade ve klasik bir tasarım mı istersiniz, yoksa daha farklı bir tasarım mı? Kişisel zevklerinizi düşünün.
6. Sertifika: Eğer elmas alıyorsanız, elmasın sertifikasını alın. Bu, elmasın kalitesini ve özelliklerini belgeleyen önemli bir belgedir.
7. Güvendiğiniz Bir Mağaza: Tektaş yüzük alırken güvendiğiniz bir mücevherci veya mağaza seçmek önemlidir. Mücevherciyi veya mağazayı araştırın, referansları kontrol edin ve güvendiğiniz bir yerden alışveriş yapın.
Bu faktörleri dikkate alarak, özel bir tektaş yüzük seçebilirsiniz.
Niye copy paste yapıyon babacan
Altının rengine taşın türüne kadar önemi var aslında hayırlı bir işse, burçlardan git derim, çoğu kişi burcunun materyalini taşını beğeniyor, aslan burcuysa altın materyal safir taş olmalı, yengecse gümüş materyal taşı inci olmali gibi örnek verebilirim, bir de özel tasarim siteler var yüzüğü kendin oluşturuyorsun 14 ayar mi 20 mi ayar mi senin belirledigin yuzlerce secenek oluyor, materyeli gümüş mu altin mi, altinsa rose tonu mu, taş cesitleri yakut safir elmas inci.. tasin etrafini cerceveliycek baska kucuk taşlar, taşı cerceveliycek bolumun deseni, yuzugun içindeki bas harflerini yazmak icin yazi tipleri.. ya o kadar cok sey var ki
Tamam nasil seçilecegini yazcam ama 25 Tl amazon çeki nedir arkadaş siz ciddi misiniz KS bu kadar mı fakirlestin? Bu çeki amazon veriyorsa direkt olarak o da baya pintilesmis. Sizin fiyatlardan haberiniz var mı?
Neyse; kız arkadaşıniza direkt olarak hayalini kurduğu yüzüğün nasıl bir yüzük olduğunu sorup ona göre alın. Emin olun bize böyle sorular sorduğunuzda sürprizi kaçmiyor aksine ömür boyu parmağımizda duracak bir yüzük için bizden fikir alıp bizi önemsediğiniz için mutlu oluyoruz.
Tek taş yüzük demek paranın yarısını çöpe atmak demek. Satın alıyorsun 100 tl, ihtiyaç oldu satıyorsun 50 tl. Tek taş, satıcıların ve üreticilerin 'gelenek 'haline getirmeye çalıştığı bir hediye çeşidi. Tek taş alan kız değerli almayan değersiz mi? Tek taş satın alan erkek sever, almayan sevmez diye bir şey olabilir mi? Boşanan arkadaşlarınıza bakın hemen hepsi tek taş almıştır. Değişen hiç bir şey yok. Aklınızı kullanın, ihtiyaç halinde değerini kaybetmeyen takılara yatırım yapın., tabi ki takı seviyorsanız
Bir kadın olarak tek taş hakkinda hiç bir fikir sahibi değilim 😅ne verse eyvallah der takarım 😄
İşte bak bunu diyenler 5 taşı hak ediyor valla
Helal olsun bee
İyide tek taşı pahali alıyorsun satarken 5 kuruş etmiyorki bi nevi aptallık
Ne tatlı:) hayırlı olsun. Ben kendim için bilemiyorum xxdxd bu görseldeki modeller yeni galiba bunlar güzel. Alabilirsin. Geleneksel ilişkilerde kalın altın yüzük tercih edilir o ölene kadar kadında kalır mantığı ile dayanıklı olması gerekir. Yüzük zaten işçilik gerektirdiği için ücret o işçiliğe verilir ve sürekli yüzük değiştirmek diye bir olay mantıklı değil. Yani dayanıklı, zarif olmasına önem verebilirsin
İlk başta zarif bir duruşu olması için aşırı kalın seçmemeni öneririm. Düşündüğün kadının da altın mı yoksa gümüş mü ağırlıkta olduğunu öğrenmelisin, takılarına dikkat et. Ayrıca görseldeki gibi halkası şık bir şey seçmen daha büyüleyici olucaktır. Tektaş elmasının boyutunu da kızın sevdiği süslenme ve abartı seviyesine göre ayarlamanı tavsiye ederim. Ve bence klasikten çok kalp şeklinde bir elmas daha da dikkat çekecektir 😊
Bence kadın goster8ş demektir yani pahalı olması onu bir nebze cezbeder bence orta dereceli al evlenirseniz o isterse alırsın evlilik yıldönümünuzde... pahalli olanını...
Not... Kadınlar başka kadınlara gösteriş yaparlar... oyuzden pahalıya kaçan erkeğe cezp olurlar etrafımda çok gördüm
Tektaş mı bence sevgilinin seni ne kadar sevdiğini göstermesinin daha farklı yolları olabilir. Hiçbir zaman tektaş taksın gibi bir dileğim olmadı. Biraz yaratıcı olun. Mesela birlikte vakit geçiriyorsunuz yemek yemeye gittiniz o balık yiyelim dedi senin balığı sevmediğini de iyi biliyor mesela sırf o mutlu olsun tek başına yemesin diye ben onunla balık yerdim. İşte gerçek sevgi gerçek mutluluk burada devreye giriyor. Sevdiğim adamın benim için neleri göze aldığını bilmek beni çok mutlu ederdi. Tektaş konusuna gelince lütfen en ucuzu olsun ;)
Tek taş seçmenin en kolay yolu, güzel bir kuyumcuya gideceksin. Senin hâl ve hareketlerine göre, çekingenliğine göre verdiği modellerden birini alacaksın. Çok özgüvenli olursan, yüksek karatlı, çekingen olursan da güzel dikkat çeken düşük karatlı yüzük önerir.
Evet daha önce ne tektaş aldım ne de bana alındı ama bir kadın olarak fikrim var tabi 😃 En önemlisi yüzük alacağınız kişinin zevkidir efenim. burada beğeni çok önemli. İkincisi parmak ölçüsüdür ama belki de en önemlisi sizin maddi durumunuzdur.
Öncelikle tektaş kadınlar için çok önemli bir ayrıntı. Tek taş mı beş taş mı soruları çok fazla. Tek taş daha zarif ve kullanışlı iken beş taş göşterişli ve de kullanımının zor olduğunu düşünüyorum. zarif durmasını istiyorsanız ortalama bir boyut seçebilirsiniz ve de tavsiyem taşın kenarının süslemeli olması böylece daha güzel bir görünüme sahip olabilirsiniz. Ayrıca beş taş benim hoşuma gitmiyor tavsiyem de bu yönde beş taş yerine tek taşınızı biraz büyük seçebilirsiniz yine kenarlarında vs minik taşlarla süslemeli olarak tercih edebilirsiniz benim fikrim bu yönde teşekkür ederim iyi tek taş seçimleri 😉💍
Fiyat olarak da kendi bütçenizle ve zevkinizle orantılı olarak tercih etmelisiniz ve bütçenizi aşırı derecede aşmamanızı tavsiye ederim. Ve eliniz biraz tombul ise büyük taş ince ise daha küçük taş öneririm. Renk olarak D E F G H I J renkleri daha parlak ve daha şık durduğunu düşünüyorum.
Genellikle bayanların çoğu gösterişe önem verir bende dahil:) Biz kadınlar çok naif ve kibar aynı zamanda göz alıcı tektaşlar tercih ederiz ne kadar kadınlar “Aaa yok fiyatı önemli değil” deseler bile aslında fiyat önemlidir ilk kez alınan özellikle bir hayata başlayacağım adımın bana aldığı o hediyenin görünüşü kadar fiyatı da benim için önemlidir mesela en düşük tektaş fiyatı ortalama 5.000 TLdir şahsen ben istemem gösteriş de fiyata bağlı değil midir aslında:) Anlayacağınız genel kadınlar için fiyat önemlidir❤️🙏
Çevremde değişil tiplerde yüzük görüyorum birincisi çelik jant gibi olanlar bildiğim elinde çeviriyor tekerlek gibi bunu takıyor ve mutlu ikincisi düz olanlar sade birde Osmanlı motifleri olanlar var. Asıl en şık olanı parmağına yüzüğü takacağım o kızı yanına alıp kuyumcu kuyumcu gesmen kadınlar bayılır buna bizim için ise bitsene girsek ama sevdiğin kız için değer.
Kardeşim bayanlar için bu tarz yüzüklerin en olanlı olan modeli beğenmeleridir.
Batıda genelde 14 ayar doğu da ve güneyde genel de 22 ayar tercih edilir.
Aynı modelin hem 14 hemde 22 ayarı genel olarak mümkündür.
Altın aynı altındır, bir yerin diğerinden çok pahalı olmasının sebebi mekanın şıklığı kirası reklamıdır.
Yoksa caddedeki lüks kuyumcuda iki dükkan ötedeki küçük kuyumcu da büyük bir ihtimalle aynı atölyede çalışıyordur.
Çevremdeki çoğu kızın tek taş kelimesini duyar duymaz verdiği tepki ne kadara almış, fiyatı neymiş, pahalı mıymış, umarım ucuz bir şey almamıştır vb. oluyor. Yani hiçbirinin parası haricinde ne modelini merak ettiği var ne boyutunu. Pahalı olması beğenmeleri için kafi.
Herkesin ölüp bittiği yüzük 👇

Birde benim uğruna yerde kıvrandığım yüzük👇
ya hem modeli hem fiyatı önemli, mesela eşim bana hangisini istersin diye sormustu. ki ben günlük hayatta sadece alyans kullanıyorum, tektaşı ancak şık bir yere giderken veya aile toplantılarında kullanıyorum. ya bu karşınızdakinin giyim tarzına bağlı, mesela karşınızdaki spor mu giyiniyor , takıya süse meraklı mı? benim gibi spor klasik giyinen birisiyse sade ve şık bir modeli beğenebilir.
Hiç anlamıyorum neresinden nesi belli oluyor altından da zerre anlamam pırlantadan da görünüşü güzel imitasyon bile taksa seve seve taşırım galiba 😄😄 Ama görünüşüne dikkat ederim çok kibar ve hoş durmasi lazım 🙂
Bilmiyorum, benim için şahsen önemli değil, tektaş olsun yeter, ben çok pahalı şeyler aldırtmam, ama sizin için yine de biraz kesenin ağzını açabilirsin gibi, bence sıradan olmasın, onun beklentilerini karşılamalısın, biraz taşı büyük olabilir gibi.
Saflık derecesine göre seçilir.
Nal gibi yüzük alıp düşük ayar alacağına en düşük H ile başlayan ama mutlaka sertifikalı taş aldiginizda sorunda yaşamazsınız paramız degerdr ksybetmez. Ve evet guzrk buree tektasiniz olur
Bence yüzük seçilirken ellerin inceligine ve kalinligina gore seçilmeli bide elinin renk tonunada dikkat ettmeli mesela beyaz tenli bir bayansa canli renklerde bi tas secilmeli ince zarif bir else ince zarig bi yuzuk secilmeli.
Hayırlı olsun şimdiden Allah tamamına erdirsin.. ben görseldeki gibi seviyorum… kalitesi sınıflarına göre değişiyor.. sanırım bi kuyumcuya güvenmek gerekiyor detaylara çok da vakıf değilim… 😅
Kadınlar açısında pek bir fikrim yok, fikir üretmem gerekirse; parlaklık, elde duruş, zerafet olabilir. erkekler içinse; uygunluk getiri ve götürüsü, açıklamam gerekirse "ben bunu almazsam ilerde bana nasıl davranır, alırsam hafta sonları dışarı çıkmam izin veririm?' Gibi gibi😋😊
Kizin parmak olcusunu biliyo muaun 1. si bu ikincisi daha zarif seylerden mi yoksa gosterisli seylerden mi hoslaniyo beyaz altin mi seviyo yoksa sari mi bunlari birlestirince kafana gore bisey cikar
Bir erkek olarak cevaplıyorum. Sevdiğim kadına bir tektaş alabilicek olursam ne alırdım diye düşünüyorum. (aldatıla aldatıla alabileceğimi düşünmüyorumda herneyse :) ) Fiyata bakmadan güzel olanı alırdım, çünkü önemli olan fiyatı değil görüntüsü bence, fiyat için alıyorsan yatırım yapıyorsundur oda bir seçenek. Ben genellikle minimalist şeyleri severim küçük bir tek taş pırlanta olabilir.
Hiçbir para miktarı aşık olduğum yüzüğü uzattığım anda gözlerinin mutlulukla ışıldaması kadar kıymetli değil. Beğeneceğinden emin olduğum tek taşın ücretine bakmam.
Tabi ki modeline, parmak tipine göre de değişir parmak inceyse kemeri geniş, küçük taşlı yüzükler eğer parmak kalınsa yuvarlak, oval veya dikdörtgen kesim olanlar yakışır
İyi seçim yapmak için , sınırlı büyüklükte bir taşın ince parmaklı bir kişi için mükemmel olacağını unutmayın. Uzun, bakımlı parmakları varsa, daha büyük kesme taş daha iyidir!!!
Pırlanta kullanılacak ise alyans olarak pırlantanın 4c kuralı var bu göz önünde bulundurulmalı... Kesimi, rengi, karatı ve berraklığı sertifikası da çok önemli
Ama altın alyans kullanılacaksa taşlı olanlar illaki düşme ihtimali oluyor zamanla küçük kısa parmaklara ince alyans lar tercih edilmelidir sade klasik alyans lar çok çabuk çiziliyor bakım yaptırdıkça altında inceleme oluyor günlük kullanıma uygun modern modeller tercih edilmelidir. Sade ve şık
abartısız ama bir o kadar da zerafetli ince bir cizgisi olmalı yüzüğün sevdiğiniz insanlı anlatmalı adeta çok çok sade olmasın biraz detay güzel olur belki de sıradışı olmalı herkesinkinden farklı sizin sevdiğiniz gibi tek ve eşsiz ama abartısız onun güzelliğini sadece siz görebiliyorsunuz belki cok küçük bir detay hoşunuza gider yüzükte öyle bir şey olmalı detayda saklı bir hazine
Öncelikle hayırlı olsuun şimdidenn :)
Ben modelini düşünürdüm açıkçası ve görseldeki aşşırı tatlı. Fiyat konusunda zorlanılmasını istemem. Güzel, zarif ve tatlı bir model ise anında aşık olurum o yüzüğe. Tabi herkesin zevki farklı, bazıları gösterişli sever mesela. Bazısı sade. Bazıları da ben gibi zarif. Bu yüzüğü alacağın şanslı kişinin giyim tarzı nasıl bir yüzük istediğini az buçuk belli eder diye düşünüyorum, ona göre de model ayarlayabilirsin😁🫶
Değerli karına layık ve beğenebileceği bir yüzük olmalı beğenebilmesi ve değerli olması en çok önemli olanı.
Tek taş yüzük seçerken fiyatına bakmayın göze hitap ediyor mu ona bakın küçük ve zarif olmalıdır
Tek taşımı kendim aldım tek başıma kendim taktım. Girmesinler havaya.. Sağ eller havaya pırlantalar burayaaa...😬
Valla hepsi birbirinden güzel ama öyle bir derdimiz yok, çünkü para da yok. Param olsa kendime alırdım ama tektaş değil yani normal yüzük.
Model ya bence önemli olan ne çok büyük olacak ne çok küçük olması gereken zarif güzel. bir şey bence ömürlük sonuçta
İnce , zarif ve şık duran bir yüzük seçimi yapardım hem de karşımdaki insanıda düşünmüş ve maddi açıdan da zora sokmamış olurum
Önce miktar belirlenmeli sonra partnerin parmağına hangisi daha zarif durursa onu seçmelisiniz
Misal ben ince zarif baget yüzüğü severim 😄
Böyle model yüzük tercihim.
büyüklüğüne bakarım ben ama o seviyeye çıkamadık işte sevgimizi hak etmeyenler alıp bitirdi işte
Kuyumcuya gidersin ordakiler sana yardımcı olur onlar daha bilgili bu konuda gözüne hangisi hoş geliyorsa alirsin
Bu benim tektaşım ve herkes bayılıyor. Çok zarif naif ve şık
Harbiden güzelmiş ama pahalıdır bu
Valla hiç umurumda değil tek taş 0 taş içinden ne geliyorsa takarım
Ben beğendim mi gerisi mevzu değil kadınlar zaten muhakkak beğenir
Küçük ve zarif ayrıca fazla maliyeti olmayan bir yüzük tercih ederim ben.
Valla fikrim yok , ilgilenmiyorum bir kadın olarak. Ne gelirse o.
Tektaş sevgili ile birlikte kuyumcuya giderek en beğendiği seçilir ve alınır.
Zen'den aldığım hiç kullanilmamis sertifikalı yüzüğü iki sene sonra geri satmaak istediğim de. Neredeyse 10 /1 fiyatına geri alabileceklerini söylemişlerdi (abartı yok, gerçek). Yani
Kişiden kişiye göre değişir, gösterişi seviyorsa başka zarafeti seviyorsa başka
Şu tek taşı görünce arsız beladan yüzüğü takmış evleniyor geliyor aklıma🤷🤣
hayalim tektaş takmak beni düşünsün alsın daha ne isterim ki, gönlünden hangisi geçiyorsa durumu hangisine yetiyorsa razıyım
Orta ebatlar makbüldür …elde nasıl duruyor oda önemli tabi 💅🏼
Partnerinin tercihi burada önemlidir diye düşünüyorum
Güzel dursun gümüş de olur büjiteri de hepsine okeyim kolay yipranmasin çünkü hep takicam bı de taşı ucuz olsa bile renkli olsun
Kadınlar genelde fiyattan önce özellikle arkadaş ortamında hava atmak için taş büyüklüğüne bakıyor bilgin olsun her ne kadar hoş durum olmasada durum bu ama iki insan birbirini sevdikten sonra ip bile taksan değerlidir çokta kasma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?