- Aşk İlişkileri konusunda 388 cevap paylaştı.
+1 yıl"Gitmek mi zor, kalmak mı?" sorusu birçok insanın hayatında karşılaştığı karmaşık bir sorudur. Her iki seçenek de kendine özgü zorlukları ve avantajları barındırır. İşte bu seçimi ele almanıza yardımcı olabilecek bazı düşünceler:
**Gidene Dair Düşünceler:**
- **Yeni Deneyimler:** Yeni bir yerde yaşamak ve çalışmak, size farklı kültürleri, insanları ve yaşam tarzlarını keşfetme fırsatı sunar. Bu deneyimler hayatınızı zenginleştirebilir.
- **Kişisel Gelişim:** Yeni bir ortama uyum sağlamak, iletişim becerilerinizi geliştirmek ve farklı zorluklarla başa çıkmak, kişisel büyüme sağlayabilir.
- **Kariyer Fırsatları:** Bazı durumlarda, yeni bir yerde daha iyi iş fırsatları ve kariyer gelişimi elde etmek mümkün olabilir.
- **Bağımsızlık ve Özgürlük:** Yeni bir yerde, kendi başınıza kararlar almak ve bağımsızlık hissi yaşamak mümkün olabilir.
**Kalana Dair Düşünceler:**
- **Stabilite ve Güvende Hissi:** Mevcut yerde kalmak, aşina olduğunuz bir çevrede ve insanlar arasında olmanızı sağlar. Bu da güvende hissetmenizi sağlayabilir.
- **Aile ve İlişkiler:** Yakın aile üyeleri, arkadaşlar ve diğer ilişkiler genellikle kaldığınız yerde bulunur. Bu ilişkilerin devamı size destek olabilir.
- **Alışkanlıklar ve Rutin:** Alışkın olduğunuz rutin ve yaşam tarzını korumak, bazı insanlar için önemlidir. Yeni bir yere gitmek, bu rutini değiştirebilir.
- **Duygusal Bağlar:** Mevcut yerde anılarınız, duygusal bağlar ve anlam yüklü yerler bulunabilir. Bunlar bırakılması zor unsurlar olabilir.
Sonuç olarak, hangi seçeneğin daha iyi olduğuna karar verirken kendi değerlerinizi, hedeflerinizi ve önceliklerinizi düşünmelisiniz. Her iki seçenek de zorlukları ve güzellikleri ile birlikte gelir. Önemli olan, hangi seçeneğin sizin için daha anlamlı ve tatmin edici olduğunu anlamaktır.
01 Yorumla- +1 yıl
Aile ilişkileri , kişisel gelişim bilmem ne hepsi bahane. Seven biri tüm herşeyi karşısına alır. Bunu yüreği , cesareti olan insanlar yapar. Cesareti olmayan biri kimseyi sevemez zaten. Açıkçası sevmek biraz yürek ister :)
En İyi Cevaplar
Bence aşk diye bir şey var ama bu şekilde değildir...
Aşk... bir ömür boyu demektir...
Kavga etmemektir... aşk tatlı bir sohbet gibi komiktir.
Aşkı bulan kaybetsede onun için en iyisini ister
Gidene aşk denmez gidene ne zorun vardıki denir.
Kalanada ne derdin vardıki dert üstüne dert ettin.
Aşkı sen bulma kader seni sürükler ya da sürüklemek zorla kaderi değiştirsen de gerçek aşkı buldum derken kacirirsin... yani giden için basittir kalan içinde zordur
Bırak zoru kolayını bul herşeyin07 Yorumla- +1 yıl
Aşk yoktur aşk biter bitmeyen şey sevgidir bana göre :)
- +1 yıl
Ben 1 kere gerçekten de aşk oldum oyuzden de aç gözlü olmadım o benim olucak triplerine girmedim sadece onun için iyi bir hayat istedim benden daha iyi birine laik dedim ve saldım bu aşktır. bence çünkü onunla sevgili olmak okadar çok istersin ki ama kendini ona ne kadar güzel de olsan laik gormessin... onun üzülmesini hiç istemezsin bence bu aşktır
- +1 yıl
Aşk nasıl bir şey peki?
- +1 yıl
Egerki bir erkeğin yanında...
Güzel hissediyorsan kaç çünkü sapık ya da zinacilar tabirindeki erkekler çirkindir olsan sapıklık yapmak için ya da gönül eğlendirmek için çok güzelsin der çok evli gördüm hepside diyorki sevgiliyken bana çok güzelsin derdi şimdiyse çirkin tipsiz diyor ki benim gördüğüm kadarıyla çokta çirkin değil ama erkek egerki sapkinlihina uyuyorsa köpek te olsan güzelsindir.
Ama aşk kendini oldugundan daha kusurlu ve çirkin hissetmektir. cunku aşka bakışın seni bir idole aşk olmak gibidir burnunun ucundadir ama çok ulaşılmaz gelir sana sadece hayellerini susluyorsun onunla zaten yan yana gelme şansın 0 çünkü kalp krizi geçiriyorsun her defasında ve konuşurken hiç rahat değilsin hep daha çirkin hissedersin ve çok kendini kadar ve en aptal sen olursun
- +1 yıl
Çok haklısın
- Aşk İlişkileri konusunda 262,4b cevap paylaştı.
u +1 yılGiden sevse gitmezdi zaten. bence kalana zor daha çok
hatta güzel bir şiir biliyorum
Gel, bir zamanlar beraber olduğumuz bu yerde, Ayrılık geldi, artık gitme zamanıdır. Gözyaşları düşer gözlerimden, bu son anımda, Ama hatıralarla yaşayacağım, bil zamanıdır. Kalbimiz bir zamanlar aynı ritmi paylaştı, Şimdi sessizlik hüküm sürüyor bu eski yatakta. Ayrılık acı verir, gözyaşları dökülür, Ama umutla bakıyorum yeni bir başlangıca. Sevgilim, ayrılık yaklaşıyor, bu son anımız. Ama hatıralarımız sonsuz, yaşayacaklar sonsuza dek. Bir zamanlar beraber olduk, sevdik ve kaybettik, Ama bu ayrılık, yeni bir başlangıcın adıdır. Rüyalarımızı paylaştık, her anıda yanınızdaydım. Ama artık yolun sonuna geldik, ayrılık geldi. Belki de yeniden buluşuruz, belki de yeni bir başlangıç yaparız, Ama şimdi, hoşça kal sevgili, bu son şiirimdir.
01 Yorumla- +1 yıl
Ne hasta bekler sabahı ,
Ne taze ölüyü mezar ,
Nede şeytan bir günahı ,
Seni beklediğim kadar.
Geçti , istemem gelmeni.
Yokluğunda buldum seni,
Bırak vehmimde gölgeni,
Gelme , artık neye yarar?
+1 yılHiç birine
01 Yorumla- +1 yıl
Kalana
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
99Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba,
Giden neden gitti? Kalan niye kaldı? Giden midir terk eden yoksa kalan mıdır giden?
Bazen kalandır giden ve giden kalanın gittiğini görünce dayanamayıp girmiştir zaten, hani nasıl desem, varlığı hiçbir şey hissettirmiyor ya da kalmanızın hiçbir anlamı yok, böyle ilişki olmaz ki! 😅
Duruma durumlara bağlı olarak değişir...
Gitmek zorunda kaldım ve zordu ama kalmak zorunda da kaldım ve bu da zordu, ikisi de zor! 😅
İkisinin de canı cehenneme! 😅
Hiç gitmeyecekmiş gibi sevmeyeceksin mesela her an gidebilirmiş gibi çünkü her an gidebilirler ve gidiyorlar. Hiç gitmem hep yanında olurum diyenler ilk gidenler!
Hiç gitmeyecekmiş gibi seversen eğer gittiğinde kaybedersin kendini erirsin günden güne zor olur ama her an gidebilirmiş gibi seversen, gidişi çok da koymaz, çokta fifi yani! 😅22 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten , hiç gitmeyecekmiş gibi sevmeyeceksin.
- +1 yıl
maalesef öyle anın tadını çıkarmalı yaşamalı hayat kısa zaman su misali akıp gidiyor 🌸
Gönlünüzce olsun mutlu günler diliyorum
Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. Kalana derim. Giden zaten geride bırakıp yoluna bakmış.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 626 cevap paylaştı.
+1 yıl
Gönlümde bir seçim noktası belirir,
Gidene mi yanayım, kalanı mı sevir?
Karar vermek zor, içimde fırtınalar,
Kalpte çırpınan umutlarla dolu sayfalar.
Giden gitmiştir artık geri dönmez,
Kalan ise kalır, umutla özlenir ez ez.
Bir yanda özlem, bir yanda veda hüznü,
Hangi yolu seçsem, bilemem bu an hüznü.
Belki de zaman çözer bu karmaşıklığı,
Duvarlar düşer, kalpte kalır samimiyet fısıltısı.
Seçimim ne olursa olsun, yüreğimde saklı,
Gidene mi zor yoksa kalana mı, zaman anlar belki.
Bence13 Yorumla- +1 yıl
Kalana zor sanırım :)
- +1 yıl
Hıhı
- +1 yıl
:)
Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı. Kalana da zor sevdiği için, gidene de zor gitmek zorunda kaldığı için. Çok farklı hayatlar çok farklı hikayeler var. Ama hepsi insanın kendine yaptığı şehvet ve arzu zulmünden başka bişey değil. Benim hayatım bir şehir gibidir gelen istediği gibi gezer gitmek isterse de gider umrumda olmaz niye melankolik olarak çökeyim ki 1 kişi için
42 Yorumla- +1 yıl
Kimse için üzülmeye değmez zaten , ben sadece meraktan sordum. Tabi gidenin sebebi varsa tamamdır. Peki ya bir insan sebepsiz neden gider efendim? Ben seni üzmekten korkuyorum deyip gidenlerin de sevgisi doğru mudur?
+1 yılŞunu biliyorum bu hayatta insanların iyi mi kötü mü olduğunu belirlemek koskoca hayatta karşısına çıkacak 3-4 tane andan ibarettir. Bu anlardan bir tanesi ise ayrılıklardır. İyi bir insandan ayrılmak kolaydır. Gidiyorum dersin tamam der , ama geliyorum dediğinde ise? . Bunun yanında iyi bir insan öyle tehditler savurmaz , önlemler almaz, takip etmez hayatı ile ilgilenir...
Yani işin özeti şudur ki , ayrılık acı bir şey ama bu hayatta vuslat kadar olması gereken bir şey. Çünkü bazı anların ve değerleri insan ayrıldıktan sonra anlıyor , anlamasına anlıyor ama işten geçmiş oluyor. Buna mütevellit gideninde kalanında canı sağolsun...
10 YorumlaGiden için de zor kalan için de.
Giden mecburiyetten de gitmiş olabilir. İstemeyerek severek...
Hayat bize her zaman olumlu yaklaşamaz olumsuz tarafları da olacak ve bu olumsuz tarafları ya kendi başımıza da ya da sevdiklerimizle el ele verip aşacağız.
Eğer iki tarafta sevgili iken acı çekiyorsa, sürekli kavga edip birbirlerini yıpratıyorlar ise bazen gitmek en iyi çözümdür.
Çünkü insan sevdiğine kıyamaz. Onu üzmektense ayrı olup onun mutluluğu ile mutlu olmayı yetinmeyi bilir.
Bu hayatta sana iyi gelen insanlarla olacaksın.
Zaten hayat yeterince zor iken? İnsan ilişkilerini niye zora sokalım değil mi?
Ve şunu unutmayalım ki;
Bakara Suresi, 216. ayet : “Sizin hayır sandığınız şer, şer sandığınız şeyde hayır vardır. Allah (c. c.) bilir, siz bilmezsiniz.”10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 449 cevap paylaştı. Gelişi öyle güzel oldu gidip tekrar gelsin istedim
Gidişini izleyin tav eder kendine hissizleri
Gitsende geri gelsen hep nefesin yapmışsa enseme dert yerine bir defa el versene sevinir seven sen seversen senden önce canım acimazdi yaram çoktu ama acım azdı acımasız dı acımazdı.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 672 cevap paylaştı. İkisinide yaşamış biri olarak ikiside zor çok çabaladım görmedi istemeye istemeye gitmek zorunda kaldım diğerinde yine çok çabaladım kalan oldum kim emeğinin karşılığını alamayıp durmak veya gitmek zorundaysa ona zor ama hangisi ağır dersen kalan olmak daha ağır her şeye karşılık duruyorsun düzeltmek için ama karşındaki gidiyor o gidiyor yeni bir sayfa açıyor sen eski sayfanın izlerini silerken sayfaları yıpratıyorsun
10 Yorumlaİki taraf içinde zordur. Yani tabi burada bir ilişkinin neden bittiği de önemli ama neticede hayatımıza giren her insan biz de birtakım izler bırakır. İyi ya da kötü her türlü durumda bazı şeyler size onu hatırlatabilir. Hatalardan ders çıkarıp yola devam etmek lazım.
10 YorumlaVedalar gidene zor gibi gözükür fakat inanın bana, kalana daha zordur. Gidene o yüzden ''güle güle'' derler, kalana temenni gibi ''hoşça kal'' derler. Giden Güler, kalan hoş kalmaz… Hani derler ya hep, gidene mi kalana mı zor diye
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 17,1b cevap paylaştı.
+1 yılSeni seveni zehir olsa yut
Seni sevmeyeni bal olsa unut
Mevlana11 Yorumla- +1 yıl
Evet öyle :)
+1 yılÇok yaratıcı bir soru sitede ilk kez sorulmuş tebrik ederim
11 Yorumla- +1 yıl
Dalga mı geçiyorsun yoksa ciddi misin anlamadım ahkansksmsksd
Gidenin gidecek yeri olmasa gitmezdi kalana daha zor
11 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın
- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılhiçbirine zor değil artık
duygu zannetiğiniz şeyler aslında para!14 Yorumla- +1 yıl
Haklısın
- +1 yıl
@Teardrops öyle kötü zamanlara geldik...
- +1 yıl
Parasız bir şey olmuyor
Giden bir secenek yapmis girmistir, ama kalanin aklinda cevaplanmamis cok soru vardir, ve kendi secenegini yapamamis sadece boyun bukmek zorunda kalmistir. Yani kalana zordur
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,2b cevap paylaştı.
+1 yılKalan için her zaman daha zordur.
Yaşanmışlıklar.
Gidilen yerler , anılar her zaman yaşamaya devam eder.
Ama şu söze çok inanırım.
Giden başkasını bulur , kalan ise kendini.10 Yorumla
+1 yılKalana zor. Çünkü kalan hep anılarla yaşar. Anı yaşar. Vakit geçirdikleri her yerde canlanır o anlar. Bir park, bir kafe, bir ev, bir yol… kalan hep buralarda yaşar, uzaklaşamaz unutmak istese de unutamaz çünkü yaşanmışlıklardan kopamaz. Bu yüzden kalana zordur ayrılık. Giden gittiği yere alışır fakat kalan döner dolaşır aynı yerde kalır…
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle kalana
Giden zaten kafasında bitiriyor, kalan acısını çekiyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet öyle
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAyrıldıktan 3 gün sonra sevgilisi olduğu öğrenene zor
12 Yorumla- +1 yıl
O seni hiç sevmemiş dostum
Cevap sahibi+1 yılYep
+1 yılSevene zordur. Gidenin kalan tarafından buna mecbur bırakılmadığını nereden bilebiliriz?
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı. Kalan, kendiyle baş edemediği için daha zordur. Giden zaten her şeyi göze almıştır.
20 YorumlaKalana zor giden zaten kafasına koymuştur önceden bitirmiştir altan alta, kalan ise depremde herşeyini kaybetmiş bir insan gibi kalır bence
28 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın
- +1 yıl
Her gidenin yeri doluyor :)
- +1 yıl
Kolay kolay dolmuyor ya da dolduğunu zannediyoruz benim için belkide öyle illaki biryerlerden hatırlıyor anılar geliyor aklına insanın giden için olmuyordur belki ama kalan için kesinlikle öyle beraber yürüdüğün sokaktan geçerken bile anılar canlanıyor kızlarda olmuyordur bencede
- +1 yıl
Tabi yeri kolay kolay dolmaz ama daha güzeli gelir yerine :)
- +1 yıl
Geliyor abi geliyor her gidenin yeri doluyor :)
+1 yılGidene.. Çünkü bilerek ve isteyerek gitmez kimse yalan atmayin. Her giden başka çare olmadığı için seve seve gider. İsteyerek gidenler bizden değildir.
03 Yorumla- +1 yıl
Sebepsiz gidenler de var
- +1 yıl
Onlar da bizden değil kuzum.
- +1 yıl
Doğru.
+1 yılO aşamaya geldiyse uğurlar ola. O aşamaya getirene zor
10 YorumlaKalana giden gitmistir takmadogi icin gitmistir zaten bide oturup uzulmez yani
10 Yorumla
+1 yılKalana zor. Etrafına bakınca hep onu hatırlarsın , aklında olur ama yanında olmaz.
10 Yorumla
+1 yılKimseye zor olmaz aslında kalan kendini giden başkasını bulur.
10 YorumlaNe gidene ne de kalana zor. Vedalar ancak güzel yürekleri acıtır
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 903 cevap paylaştı.
+1 yılGiden başka birisini buLur
Kalan kendini buLur10 Yorumla Kalana zor gidenin zaten gideceği bir yer var ki gitmiştir
10 YorumlaKim gidiyor ise aradığını bulamıyor, kalan da bulamıyor.
10 YorumlaKalana zor tabikide. Giden kalmak istese gitmezdi zaten demekki canı yanmıyo.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılNeden gidildigine göre değişir. Ama kalan için daha zor olabilir
10 Yorumla Kalana tabi ki de
Giden gitmiştir gittiğin gün bitmiştir10 Yorumla
+1 yılGidene o kararı almak zor, kalana o larara uymak. Ying yang dengesi.
10 Yorumla
+1 yılSevenler için çok üzüntülü bir durum
Sevmeyi ne bilsin ayrılık acısını10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 818 cevap paylaştı. İkisine de zor gelir. Giden neden gitmiştir. Bunu bilmek gerek.
10 YorumlaGerçekten seven gitmez bu yüzden seviyor kalan diyorum
10 Yorumla
+1 yılHangi taraf daha çok seviyorsa ona zordur giden de olsa kalan da olsa...
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 392 cevap paylaştı.
+1 yılKalan çoktan gitmişse gidene zor. Giden gidecek yerini hazirladiysa kalana zor
10 Yorumla
+1 yılHerkes gidebilir kalabilir sen giden mi kalan mi oldun
10 YorumlaGidenede zor kalanada. Hatıralar daha çok kalanın olduğu yerde geçtiği için kalana daha zor...
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılKalana elbette, istenmediğini hissetmek herkesin içini acıtır.
10 Yorumla Gidiyor mu kalıyor mu belli olmayıp karşı tarafa beyin fırtınası yaşattığı karşı tarafın bizzat kendisine zor🙄
13 Yorumla- +1 yıl
Seni manipüle ediyor. Narsist olarak yorumladım :)
- +1 yıl
Aynen öyle hajahslwkss
+1 yılgidene ne zor olsun ki, su misali akmış gitmiş, daha ne yani! kalan kafayı yemese bari! o kadar zor şey yani işte.
11 Yorumla- +1 yıl
Yaşamadım
Giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir kalan da bir şekilde toplar , kimse vazgeçilmez değil.
08 Yorumla- +1 yıl
Giden gittiği gün bitseydi bu kadar söz , şiir , şarkılar meydana çıkmazdı :)
- +1 yıl
Evet bak bu mantıklı ve doğru şu an öyle değil herkes menfaatçi
- +1 yıl
Bende aynısını yapıyordum , ayran gönüllü diyorlardı sürekli erkek değiştiriyor diyorlardı alakası yok. Kendini düzgün tanıtsaydı olurdu. Zaten bu zamana kadar kimseyi sevememiştim uzaktım erkeklere ilişkiye aşka sevgiye soğumuştum hep
- +1 yıl
Aynen öyle her kızı bir görmeleri itici zaten. Iy
Sürekli monoton olarak "sevseydi gitmezdi" diyorlar. Bu söze inanmayın. Gitmeleri için havuza itiyorlar. Çünkü bu tür insanlar ucuz insanlardır.😭😭😭
05 Yorumla- +1 yıl
Haklısın gitmeleri için ellerinden geleni yapanlarda var
- +1 yıl
Gözlerine noldu kanka
- +1 yıl
Ot çektik
- +1 yıl
Belli
+1 yılKalana zor çünkü giden ne zaman gelirse o zaman onun olacak ve giden başka birini bulamazsa eğer geri dönecek 😎
02 Yorumla- +1 yıl
Gelen aradığını başkasında bulamadığından gelir zaten
- +1 yıl
Gelen başkasını bulamadığı için geri döner yoksa dönmez 😎
+1 yılKalana zor. Giden, gitmeye hazirlanmis ve kalanin haberi olmadan, kendini ondan koparmis. Kisacasi, kendini onsuzluga alistirabilmis. Kalan ise, onsuz olabilmeyi yanliz basina ögrenmek zorunda birakilmis.
10 Yorumla
+1 yılVeda evresi gelip çattıysa her iki tarafta gidiyor demektir kalan yok?
11 Yorumla- +1 yıl
Doğru
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılGiden zaten seçimini yapmış dır. Hayat bun dan sonra kalana zordur.
10 Yorumla Giden herşeyi göze alarak gider, kalana kalır tüm yıkılmışlıkları toplamak
01 Yorumla- +1 yıl
Haklısın
- Aşk İlişkileri konusunda 849 cevap paylaştı.
+1 yılBaşlarda biraz zor gibi görünüyor ama üstesinden geliniyor
02 Yorumla- +1 yıl
Her derdin dermanı var
- +1 yıl
Aynen öyle yeterki oraya takılı kalmayalım hayatı doğru değerlendirelim
- Aşk İlişkileri konusunda 427 cevap paylaştı.
+1 yılya ikisine de zor ya ikisine de kolay, birine yukleyemem
01 Yorumla- +1 yıl
Doğrudur
Aşk İlişkileri konusunda 318 cevap paylaştı. kimseye zor olmamalı giden gitsin el sallarız kalırsak da yolumuza bakarız
03 Yorumla- +1 yıl
Ben öyleyim kimseyi umursamam gerçekten merak ettiğim için sordum
- +1 yıl
Aynen öyle
Aşk İlişkileri konusunda 17,7b cevap paylaştı. giden sevmiyor demektir
10 Yorumla
+1 yılSevene ikiside zor ama bence kalan daha çok acı çeker , gidenede zordur çünkü maziye bir çizgi çekmek zorunda kalmıştır sonuç olarak ikiside birbirinden zor
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 17,9b cevap paylaştı. Bence ikisine gorede zor olur tabiki iki tarafta seviyorsa
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTabi ki her ikisine de zor ama kim daha erken unutur dersen kesinlikle kadınlar.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Kalana giden acısıyla gider
10 Yorumla- Devamını Gör (158)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat