Teşekkür ederim
Kadınlar ve erkekler eşit işe neden düğünü erkekler yapıyor?
Teşekkür ederim

Neden her şey erkekten bekleniyor?
Kadin erkek eşitse erkek neden evdeki islerle, yemekle ve cocuk bakimiyla kadin kadar ilgilenmiyor?
Esitsek neden kadin erkegin kutugune giriyor? Neden erkegin soyadini aliyor? Ciftler birbirinin soyadini alsin o zaman mesela? Kadin o kadar hamilelik, dogum sancisi cekerken, lohusalik yasarken, cocugun bakimini anne ustlenirken, cocuga sut veren, beslenmesini saglayan kisi anneyken cocuk neden annenin yani kadinin soyadini da almiyor?
Neden kadin sirf evleniyor diye soyadindan tut, kutugune kadar kendi gecmisini birakmak zorunda birakiliyor? Neden kadin sevdiklerini, ailesini birakip erkegin yanina, bambaska bilmedigi bir yere gidiyor?
Siz erkekler bir tek maddi islerle ilgileniyorsunuz zaten hep. Diger tum zorluklari kadin cekiyor ama. Siz evlenirken ömür boyu eş ve hizmet aliyorsunuz. Dugun masraflari en fazla 3-5 yil surer ve borc odenir. Bu kadar bile surmez. Altinlarla cogu borcu kapatiyorsunuz zaten. Peki kadinin yukarida saydigim fedakarliklarini ne yapacagiz?
Kadin size omur boyu eş oluyor, omur boyu her gun 2-3 öğün yemek yapiyor. Camasirlarinizi yikiyor. Evin dişi kuşu oluyor. Cocuklariniza bakiyor, onlari yetistiriyor.
Sonra yetmiyor yaslaninca siz erkekler emekliye ayrilip keyif sürüyorsunuz. Ama kadinlarin bu ev islerinden, annelikten emekli olma durumu da yok. Para getirisi de yok. Omur boyu yapmaya devam ediyor. Cocuklari buyuttum artik rahat ederim diyor bu sefer cocuklar çoğalıp geliyorlar, anneanne/babanneye birakiyorlar torunlari. Bir de onlara bakiyorsun kadin olarak. Her sey en basa dönüyor. Yaslansan da bitmiyor kadinin derdi.
Hangi dede torununun bakimini yapiyor? Erkekler baba olurken cocuklarinin bakimindan, kacinci sinifa gittiğinden bile bihaberler torunlarina mi bakacaklar? Ama kadin torunlarina da bakiyor. Kadin ancak mezara girince rahat nefes alir belki. Yoksa nefes alacak alani yok baktigin zaman.
Evlenince kadin baya fedakarlik yapıyor yukarida saydigim gibi ama maddi bir durumu olmadigi icin kimse görmüyor. Kadinin kutugu degismis, sehrini degistirmis, cocuk büyütmüş, hayatini cocuklarina, yuvasina adamış kimin umrunda?
Kadinlar olarak bedavaya emegimiz sömürülüyor. Mesaisi yok, tatili yok, maasi yok, ustelik omur boyu uzerimize yikilan işler. Ama erkekler sunun surasinda az bir masraf yapiyor diye, bu masradida en fazla 3-5 yil ödeyecek diye bagirdikca bağırıyor. En cok kadinlarin bagirmasi gerekirken giklari cikmiyor. Gucsuz olan hep ezilir zaten.
Kadin calisiyor, es oluyor, ayni zamanda ev hanimi oluyor, anne oluyor, erkegin ailesiyle gecinmeye calisiyor, kaynana, gorumce terorunu yaşıyor, kutugu bile değişiyor evlilikte, yuk ustune yuk bindiriliyor ama maddi bir durum yok ya kimsenin sesi cikmiyor.
Erkege yeri geliyor kadin yardim ediyor, yeri geliyor kendi ailesi maddi destek veriyor, yeri geliyor akrabaları destek oluyor erkege, yeri geliyor kizin ailesi bile destek oluyor erkege maddi olarak. Bunlar olmazsa bile altinlar devreye giriyor.
Peki kadinin yukarida saydigim işlerine kim destek oluyor? Kim yardim ediyor kadina? Kadinin evlilikte bu kadar fedakarligina ve emegine karsilik siz erkeklerin evlenirken bir miktar para odemek zorunuza geliyorsa evlenmeyin bir zahmet.
🫡❤️
Şu ana kadar ki en iyi cevap olabilir
Çok doğru 👍🏻
Ne çok ağladın be
Emin ol sonuna kadar okumadım bile
Olan aldığınız bir soy isim hazırladığınız 3-5 yemek ama ağlıyorsunuz biz de evlenmiyoruz zaten kafanızı yormayın dışarıdan yemek söylüyorum parasıyla sevişirim olur biter
Aynen ben de aynısını yapıyorum Bunların eline düşmemek lazım
Aynen öyle kardeşim ya Arkadaş yaptıkları iki kapı yemek doğurdukları bir çocuk sızlanıp duruyorlar eskilerini sanki canı yoktu, benim annem 37 yıldır evli şimdiki'ye kadar ağlamıyor
Siz bu kafayla zaten evlenmeyin mk yiyorsa kadinin yaptiklari yap bakayim bi bok yapamazsiniz. Hastalaninca bebekler kadar sizlaniyosunuz 😂😂
Tamam gralk sözünü dinliyorum evlenmiyorum😆
Annene yardim et hade
@Filbocegi001 yeri geldiğinde ederim ama çoğu zaman istemez sende et
Şimdi bu çok şey yaptığını zanneden bayaaanlar sanmayın ki bir erkek istedikten sonra sizin yaptıklarınızı başaramayacak değildir Ben eşimden ayrıldım çocuklarımın velayetini de aldım evde açtım hem çalışıyorum hem evimi temizleyip yemeğimi de yapıyorum hem de 5 yıldır iki oğlumu okutuyorum Siz böyle bir ev işini şişirirseniz Onun arabası var o tatile gitti bilmem ne diye Eşinizin kafasını yerseniz kanaat etmez hep bir fazlasını isterseniz biz de bir gün boyunuzun ölçüsünü alırsınız
Hayırlısı olsun kardeşim
Eyvallah Allah razı olsun
boş ver daha fazla tartışmaya gerek yok herkes görüşünü yazdı
@YeNeRUtKaN banane senin ne tamam helal vok güzeş yapmıssın mi diyelim? Lafımız size mi siz kendi üstüne alıp geliyorsunuz buraya 🤷🏼♀️ eslere annelerine yardım etmeyenlere sikayet ediyoruz ohoooo üstüne alıp gelip bileniyorsunuz dkdkdk
Neyse arkadaşlar herkes fikrini söyledi
Yasal haklar bakımından eşit olmalıyız. Bunun dışında erkeğin yaratılış özellikleri ile kadının özellikleri ve sahip oldukları görevler bakımından eşit olmamız imkansız.
Erkeğe fiziken güç verilmiş ve buna bağlı olarak görevi avlanıp evini beslemek...
Kadına ise anaçlık ve zariflik verilmiş ve buna bağlı olarak çocuk bakımı evin düzeni ona ait...
Düğün masrafları erkek için daha fazla çünkü erkek çalışmak ve bakmak durumunda olan özelliklerde yer aldığı için bu güce ulaşmış oluyor. Günümüz şartlarında artık kadınlarda ekonomik güce sahip artık onlarda çalışıyor bu durumda çalışan bir kadınla evlilik yapılacaksa düğün masraflarının yarı yarıya paylaşılması hak açısından en doğru tercih olur
Değerli adaletli yorumun için teşekkürler
Sanırım erkeklerin güçlü lider yöneten olduğu düşünülüyor ve her şeyi erkeğin organize etmesi bekleniyor bana kalırsa düğün varoşluktan başka bir şey değil güzel bir nikahla da evlenilebilir görgüsüzlüğe gereksiz harcamalara borca girmeye gerek yok bazı kadınlar erkeğin parasını yiyen kıymetli oluyor diyor sömürebildiği kadar sömürüyor iyi de sen sevdiğin erkeğe nasıl böyle acımasızca davranabiliyorsun ki hem o borcu öderken belki diğer harcamalardan kısacaksınız seni de etkileyecek kim bilebilir ben anlamıyorum ya bizim milletimiz niye erkeğe değer vermiyor bazen insan olarak bile görmüyorlar eşitlik falan yok onların hepsi laf olsun torba dolsun gerçekler çok acı
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim gerçekten düğün çok saçma
Aynen öyle rica ederim
Ama işte anne babalar ben tanıdığının düğününe gittim falanca'dan altın bekliyorum takı bekliyorum diyerek düğün yapmak istiyor sadece fikir bizde kalsa haklısınız
Altın takı nikahta da verilmiyor mu yanlış mı biliyorum acaba
Ha yanlış anladım pardon öyle şey mi olur ya sen düğüne gittin altın borçlusun bilmem ne belki durumu yok
Ne yazık ki oluyor ben şahit oldum yani ben zamanında falanca altın takmıştım çeyrek aldım bilmem altın bekliyorum getirsin bununla ilgili mahkemeyi bile veren insanlar var yani ben aile içinde de şahit oldum tabii mahkemeye verme durumu olmadı ama yani düğün yaparken insanlar verdiği takıları geri gelmesini bekliyor ne yazık ki böyle bir şey var
Yuh ya pes artık böyle tiplere evlilik cüzdanı verilmesin evlenmeye elverişli değiller belli ki 😂 evlilik çok güzel bir şey ama bizim ülkemizde karanlık dönem gibi algılanıyor çünkü insanlar saçma geleneklerden ve toplum ne der bilincinden dolayı rahat hareket edemiyor sıradan göremiyor evliliği anlayışlı olacaksın sevgiyi saygıyı eksik etmeyeceksin al sana güzel ilişkiler mutlu evlilikler
Kesinlikle katılıyorum işte o yüzden çoğu genç evlenmiyor gerçekten bu devirde evlilik saçma
Prensesin pamuktan Pinokyonun ise kütükten imal edildiği bir dünyada hangi saftirik eşitlikten bahsediyor? Eşit falan değiliz, kadın erkeğin sol kaburga kemiğinden yaratıldı ve tepemize çıkmak istiyorlar ama sonuç hüsran ayaklar altında eziliyorlar. Yerlerini bilip kendilerini sol yanına yakın tutan, kolunun altına alıp koruyan ve seven erkeğin değerini bilen kadın mutlu olur.
Selvi Boylum Al Yazmalım filminde bu durum güzel bir şekilde ele alınmış; köylü kızı Asya dağlarda aşk yaşayıp evlilik yaptığı kamyon şoförü İlyas ile mutsuz olup daha sonra Cemşitin devreye girmesi ile sevginin emek olduğunu öğreniyor. Kadının erkeğin yanında değerli olmasının gerekliliğini anlıyor. Baş tacı değil ayaklar altında hiç mi hiç olmayacağını biliyor. Kadının yeri erkeğin sol yani kalbe yakın tarafıdır. Eşitlik budur kadın içinde en güzelidir seven erkek zaten kadınını eşi olarak görür eş demek zaten eşiti demek değil midir?
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim
Asıl ben en iyi cevap seçeceğin için teşekkür ederim.
Henüz soru süresi dolmadı ki seçmedim ama seçerim
Eyvallah 👍
☺️🤗
Cevap
10Cevap
Merhaba,
Süper soru hatta günün sorusu olmuş! 😅
Bence kadın erkek eşittir, düğün yapmak saçmalıktır! 😅
İnsanları sevmiyorum, sevmediğim insanlar gelsin toplansın eğlensin diye düğün yapamam! 😅
Eşitlik herkesin işine geldiği kadar...
Teşekkür ederim kardeşim 😆😆😆
Ricalar ve teşekkürler 😅 İyi akşamlar dilerim
İyi geceler 😆😆
EyvAllah 😅
😆😆😆
Parası var diye.
Eşitlik kavramının temelinde hata var. Eşit değil, denk denilmesi daha doğru olabilir.
Öncelikle soyadını veriyorsun. Nüfusta kütük bilgileri seninle eşitleniyor. Kadın evlendiği an geçmişini tamamen kapatıp senin geçmişine bürünüyor.
Eve geldiğinde eşin kadar ev işlerine odaklanmayacağından, çocuğun bakımıyla eşin kadar ilgilinmeyeceğinden eminim. Sen yaparsan da baya ekstrem bir örnek olursun.
Hala erkekler evliliğin maddi boyutunu üstlenirken , süreçler kadının eline bakıyor.
Tabii onu da yapacak kadını bulursan dünkü sorduğum soru da kadınların birçoğu ben köle değilim ben yemek yapmam hayat müşterek diyerek ortalığı birbirine katıyor kime neyi yapacaksın Bir tas çorba koymaktan aciz olan insanlar evlenirken bir sürü masraf yaptırıyor
Düğün, makas kesmiyor, gelinin ayakkabısı kayıp gibi saçma sapan adetlere sinir oluyorum. Ben bir yuva kuracaksam alacağım iğneye kadar herşeyi ortak ödemeliyi düşünüyorum. 3 5 saat oynayıp bir bayat pastaya onca para veremem. Sade nikah yeterli. Düğün görmek isteyende sarkı açıp evinde oynasın. Sokağa atacak param yok benim.
Katılıyorum.
Ben de onu diyorum zaten anne bazı kızlar bunu da yanlış anlıyor
Zamanında seni almalıydım Işıl.
Bu Tr için böyle bizde degil. Ev erkektense eşya kızdan dügün de ortak. Gel gelelim kıymet bilen yok erkolarımız illallah dedirtti
Sen nerede yaşıyorsun
İyide nişanı da kadınlar yapıyor.
Evin bir çok eşyasını da kadınlar alıyor e düğününü de yapıverin bir zahmet 😀
Ya düğün olayı olmasın gerçekten çok güzel olacak aslında
Bence de akıl işi değil düğün yapmak.
Ama düğün isteyen kadınlar da var.
Gözardı edilemeyecek bir durum.
Öyle tabii ki o yüzden evlenmiyoruz 😆
Evlenmek istiyorsanız ikna edin düğün olmaması için sizde 😀
Hayatımda sevgilim bile olmadı 😆
Kafa raat işte ne güzel
Öyle
düğün bana cok gereksiz geliyor. ama Nisani da kız tarafı yapıyor tamamen Nisan kizin düğün erkeğin oluyor.
Altın takı süt parası olayları saçma
bizim tarafta yok öyle şeyler yüzükler takılır altın falan da damat verebilcek durum da ise altin verir kıza bilezik falan bu da mehir olarak geçer. veremiyor ise mutluklar yani beraber calisin kazanın derler herkes icin hayırlısı
Anladım nerelisin
Balıkesir
Kültür farkı işte ☺️
Kafın erkek eşit değildir kadın erkekten bazı yönde erkek kadından bazı yönde üstündür birbirilerini tamamlarlar
Ne bileyim genelde eşit diyorlar ya o yüzden dedim
Allahtan farklı memleketteniz de böyle sorun yok isteyen kendi memleketinde yapıyor
Ne güzel ya tabii her yer için geçerli değil ama çoğu yer erkeğe yükleniyor
Kim demiş onu? Çok seveceğim adam olursa nikahı ben basarım😂😂😂,
eşitlik kavramina ordanmi bakmak aklina geldi müdür
Gelenekler ve adetler farklı bir şey. Eşitlik ile ilgisi yok.
Sözde eşit. Uygulamaya gelince değil.
Ne koparırsa kar
Dolandırıcılıktan başka bir şey değil
Kızlarını verecekler sanırsın altından doğurdu
Nişanı ve sözü de kız tarafı yapıyor ama?
Her yer haklısın ama ne yazık ki her yerde geçerli değil
Bizde kına ve çeyiz dışında herşeyi erkek yapar
P anladım işte her bölgenin kuralları bile olmuyor
Güzel soru.. feministlere bi sormak lazım.. :)
Feminist bir kadınım ve erkeğe bu kadar yük bindirilmesini doğru bulmuyorum.
Teşekkür ederim ama şimdi linç
Feministlik ile feminazilik arasında fark var. Feminaziliğe ben de karşıyım. İkisinin ayrımını yapabilmeniz gerekiyor. Çünkü feministlik, sizin düşündüğünüz şekilde değil.
Salon düğününü erkek yapıyor kına düğünü kıza
eşitlik para da yok evet
İşlerine geldiği gibi
Kesinlikle öyle özellikle Doğu tarafı tam bir sömürüyor
Onların zihniyetine bağlı işte iyisi de var
Doğru söylüyorsun denk gelmek önemli ama yok yani bir çoğu öyle
Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın hepimizi inşallah
Amin
Düğün tam bir saçmalık ya
Eşit mi? Komedi
Eşitlik yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?