1 yıllık ilişkim var. Erkek arkadaşım bu süreçte maddi-manevi her konuda yanımda olduğunu bana hissettirdi. Ahım şahım büyük kavgalarımız neredeyse hiç olmadı. Bunca zamandır evlilik düşünmüyordum. Fakat kendisini tanıdıktan sonra fikirlerim çok değişti. İkimizde bu yaz birbirimizin aile üyeleri ile tanıştık. Her çok güzel ilerliyor ama ufak bir sıkıntı var. Kendisi düşünceli bir erkek olmasına rağmen romantizm algısı çok farklı. Onun için destek olmak, yan yana olmak, zor günleri birlikte aşmak daha önemli. Bu hangimiz için önemli değil ki? Elbette bende bu şekilde düşünüyorum, bunlar da değer verdiğim olgular arasında. Gel gelelim ki çiçektir böcektir mumdur sevmiyor. Bende biraz romantizmi seven birisiyim. Yolda geçerken bir mağazada ayakkabı gördüğümüzde bu sana çok yakışır deyip pat diye alıyor. Kendisine herhangi bir şey alıyorsa beni de düşünüp, aynısından bana da alıyor. Her şey on numara beş yıldız ama işte bende çiçekleri, sürprizleri vs. çok seven birisiyim. Hiç mi yapmadı derseniz, yaptı ama ben söyleye söyleye artık kafasını şişirmiştim. İçinden gelerek yaptığını sanmıyorum. Doğum gününde veya yıl dönümünde çiçek almaktan bahsetmiyorum. Aniden içinden gelerek yapmaktan bahsediyorum. Yıldönümümüzü de adam akıllı kutlamadık. Yapacağını söylediği şeyleri (ki bunlar inanın çok basit şeyler) yapmayı unutuyor. Gel gelelim ki insan değer verdiği birisine verdiği basit sözleri unutur mu? Keza o benden basit bir şey rica ettiğinde ben onu kırmıyorum, unutmuyorum, ertelemiyorum. Ufak ayrıntılara takıldığım için büyük resme bakmakta zorlanıyorum. Basit konuları bu derecede gözümde büyütmemem gerektiğini biliyorum ama yapı gereği maalesef başarılı olamıyorum. Yüzlerce kez neden romantik değilsin adlı konu üzerine konuştum. Sonuç yine aynı.
u +1 yılRomantizm veya romantik davranışlar, bir ilişkinin önemli bir bileşenidir ve her iki partner için de anlamlıdır. Anladığınıza göre, romantik olmayan bir kişiyle ilişkinizde duygusal bir dengeyi koruma konusunda zorlanabilirsiniz. İlişkinizin bu konudaki ihtiyaçlarını ve beklentilerinizi net bir şekilde ifade etmek önemlidir. Partnerinize romantizmi ve küçük jestleri ne kadar değerli bulduğunuzu anlatın. İstediğiniz romantik davranışları partnerinizden beklerken, aynı zamanda siz de bu davranışları sergileyin. Partnerinize nasıl romantik olduğunuzu göstermek, onun da size karşı aynı ilgiyi göstermesine ilham olabilir. İnsanlar farklı romantik tarzlara sahip olabilirler. Partneriniz, romantik davranışları sizin kadar içselleştirmemiş olabilir. Bu nedenle sabırlı olun ve ona zaman tanıyın. Ortak ilgi alanlarınızı bulun ve bu alanlarda birlikte vakit geçirin. Bu, ilişkinizi güçlendirebilir ve romantik anlar yaratabilir. Kendinizi iyi hissetmek için kendi ihtiyaçlarınıza da zaman ayırın. Kendinizi iyi hissetmek, ilişkinizin genel sağlığına katkıda bulunabilir. Eğer romantizm eksikliği gibi bir sorun ilişkinizin temelini sarsmaya başlarsa, bir ilişki danışmanına gitmek faydalı olabilir. Danışmanlar, iletişim problemlerini çözmenize yardımcı olabilirler. Sonuç olarak, romantizmi ve romantik davranışları önemseyen biri olarak, partnerinizin bu konuda sizinle uyum içinde olmadığını hissettiğinizde bu normaldir. Ancak açık iletişim, sabır ve ortak çaba ile bu konuyu ele alabilir ve ilişkinizi daha tatmin edici bir hale getirebilirsiniz. Her iki tarafın da ihtiyaçlarını ve beklentilerini anlamaya ve karşılamaya çalışması, ilişkinizi güçlendirebilir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılRomantik ancak şereften haysiyetten yoksun çok insan da tanıdım. Sevdiğin insan bence harbiden adam gibi biri. Onu anladım. Armutun sapı üzümün çöpü deyip bence adama vefasızlık yapmamalısın. Bu devirde iyi erkekler zor bulunuyor. Bence kıymetini bil.
Ha çiçek böcek alsın, bana romantik davransın, ruhumu okşasın dersen de illaki, piyasada kalp avcısı çok. Git kendine başkasını bul. İyi erkekleri üzmeyin kardeşim yeter artık.00 Yorumla
Bakın değiştireceğiniz veya değiştireceğinizi düşündüğünüz insanlar ile birlikte olmayın. Bu zorla olacak bir şey değil. Yani adam o kadar şeyi yapıp bunları yapmıyor olması adamı kötü yapmaz ki baya mutlu ediyor. Bazen elindeki ile mutlu olmalısın. Senin şu yaşadığını Türkiye de çoğu kasın yaşayamıyor. Elbette hak ediyorsunuzdur. Ama adamın gerçeği bu, buna devam edersen ilişkiniz zarar görebilir
00 Yorumla
+1 yılFarkında değilsin sanırım ama yaptığı her şey romantizm. İçinden gelerek düşünerek yapılan şeyler
daha ne yapabilir anlam veremedim inan? Sinema mı kapatsın hafta sonu tatillere mi götürsün, boğaz köprüsüne adını mı yazdırsın …
Ya gerçekçi beklentilerle artık ondan romantizm anlamında bir şey beklemeyeceksin ya da ayrılacaksın memnun değilsen. Kimse kimse için değişmez unutma. Zorla yapacağına yapmasın benim fikrim bu
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
+1 yılbak kardeşim anlattığına göre abimiz seni seviyor gayette değer veriyor, romantik olmayabilir ama ya cimri olsaydı? ya sana sadece çiçek alıp özel ihtiyaçlarını karşılamasaydı. anlattığın şey tek başına yeterli bir sorun değil. hepimizin noksanlıkları vardır, sen kusursuz musun? elbette onun da sende sevmediği huyların vardır. ilişki budur zaten, karşındakini olduğu gibi kabul edersin, değiştirmeye çalışmazsın. adam aldatan, küfür eden, aşağılayan, önemsemeyen biri olsa tamam söylediklerinde haklısın ancak bence bu kadarcık şey için adamın yaptıklarını görmezden gelme. onu böyle sev. hatta bazı kadınlar romantik olmayan eşleri için komik şeyler yapıyolar. adam kapıyı çalınca eline çiçeği tutuşturup sonra kapıyı açıp aa sevgilim bana çiçek almış diyorlar:D sen de gül geç, kendine eğlenebileceğin bir duruma dönüştür bu hali. zamanla kendisi isterse değişir
11 Yorumla
Soran+1 yılÖncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim. İnanın kendisi mükemmel bir insan olduğu için bu kadar ufak ayrıntılara takılıp, güzel giden ilişkimi kötüye sürüklemek istemiyorum. Bende kusursuz değilim, o da benim insan ilişkilerinde iletişim kurmayı çok seviyor olmamdan şikayetçi. Her birimizin farklı huyları var. Önemli olan birbirimizi olduğu gibi kabul etmek. Lakin onun mutlu olacağını düşündüğüm şeylerden ben haz etmesem de sırf o mutlu olduğunda mutluluğunu görerek ben de mutlu olacağım diye yapıyorum. Sevmediğimiz şeyleri yapmak zorunda değiliz, biliyorum. Fakat karşımızdaki kişiye değer verdiğimiz için onun mutluluğu ile mutlu olmakta ayrı bir olgu değil mi? Büyük jestler yapıyor. Ama ben küçük ayrıntıları görmek istiyorum.
+1 yılAçık iletişim kurun. Sizin için romantizmin ne kadar önemli ve sizi ne kadar mutlu ettiğini açıkça ifade edin.
Örnek ol ona. Kendin romantik davranışlar sergileyerek ona romantizmi hatırlat. Sana nasıl davranılmasını istiyorsan ona da sen öyle davran. Romantik bir akşam yemeği, film, jest...
İkinizin Romantik anlayışı üzerine vizyonunuzu birbirinizle paylaşın. Oturun şirket yönetir gibi toplantı yapın. O hangi anlara, jestlere romantik diyor sen hangi?
Son olarak da sabırlı ol. Huy degistirmek hiçbir zaman kolay olmadı. Kafanda da fazla büyütme sosyal medyanin, çevrenin doldurmasina gelme (yin) bebisler.23 Yorumla
Soran+1 yılZaten açık ve net bir şekilde defalarca kendisiyle bunu konuştum. Nazik bir dille de anlattım. Zaman zaman üzgün olduğumu belirtircesine de anlattım. O almasa bile ben ona alırım diyerek çiçekleri de aldım, mumları da yaktım. Yaptım da yaptım. Kendisi çiçekten ziyade kıyafetin, teknolojik aletlerin veya ihtiyaç anında hızır gibi yetişen hediyelerin daha hoş olduğunu düşünüyor. Elbette bende böyle düşünüyorum. Şikayetçi değilim ama azıcık romantik olsan ölür müsün be adam. Sözdür vs. o konularda odun değil de fiiliyat olarak sanırım utangaçlık var. Elinde çiçeklerle gezmeyi seven birisi değil. Ama evimizde baş başa olduğumuzda mumların kime ne zararı olacak ki..
- +1 yıl
Anlıyorum. Biraz da onun açısından bakalım. Arkadaşlarım dalga geçebilir mevzusu olabilir. Yaşı kaçtı bilmiyorum ama ben de utanirdim sevgimi açık açık belli etmekte. Her türlü rahatlığı sağlıyorsan eninde sonunda çözülecektir ama zaten çok seviyorsunuz birbirinizi belli ki. Böyle hani pireyi deve yapmak kıvamına gelmesin. Burada en büyük sorun bence... Acaba sevgilini olduğu gibi kabul edemeyip değiştirmek mi istiyorsun? O da sana bu tür davranışlar eklemeye çalıştı mi?
Soran+1 yılYaşı 29, yüksek ihtimalle dediğiniz gibi bir durum söz konusu. Çünkü çevresindeki arkadaşları da hanzo tipliler. Gel gelelim ki hayatlarındaki kadınlara özel davranışlar sergilediklerine eminim. Doğru diyorsunuz pireyi deve yapmamak gerek. Çevremde gördüğüm ilişkilere özeniyorum. Bu yüzden benim ilişkiminde öyle olmasını istiyorum. Aslında bizim aramızdaki bağ, diğer özendiğim kişilerden daha özel. Bunların farkında olmak yerine, sırf sevmediği şeyleri yapması için onu zorlamanın saçma olduğunu biliyorum. Evet kendisi de benim bazı davranışlarımdan rahatsızdı. İnsanlar ile iletişim kurmayı seven birisiyim. Bu huyumu törpülemeye çalışıyor.
Gizli Üye(30-35)+1 yılEn azından beğendiği şeyi alıyor. Takılma ya benim de kocam aynı ben severim ama yapmıyor.. bende istemiyorum. Git kartı al kendine ne almak istiyorsan al beni uğraştırma diyor.. bende öyle yapıyorum aman… eskiden ne çok takardım şimdi umrumda değil
13 Yorumla
Soran+1 yılSanırım bende zamanla alışacağım. Bu seferde içimizdeki hevesler ölüyor. Tamam alalım da o zaman kendimize almış oluyoruz işte. Ben de istiyorum ki o kendisi düşünsün etsin. Alışmakta istemiyorum. Çevremde gördükçe özeniyorum galiba... Zaman bana bunu her şekilde alıştıracak mı? Ablacım ben bu tür şeylere alışmak istemiyorum :(
Cevap sahibi+1 yılBende özeniyordum valla zamanla içimde hiç bir şey bırakmadı… artık hiç umrumda bile olmuyor… eğer başka şeyleri sağlıyorsa takılma bir insanda her şeyi beklemek de doğru değil
Soran+1 yılDoğru söylüyorsunuz, değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Önerilerinizi dikkate alacağım.
+1 yılDeğiştirmek söz konusu dahi olamaz. Göstermelik yapar birtakım şeyler ama asla içinden gelmez. Bir süre sonra tekrar uyarmak gerekir vs. Çok yorucu iş ne gerek var ya shsh
00 YorumlaBurcu ne acaba? Ben de o kafadayım adam haklı brnce
01 Yorumla
Soran+1 yılikimizde koç burcuyuz
+1 yılKişilik meselesi bunun düzeleceğini sanmıyorum icinden gelmesiyle ilgili gelmiyorsa ne yapılır ki
00 YorumlaOnun bir şey yapmasına gerek yok çünkü içinden gelmiyor. Bunun yerine sen romantizmini askıya al.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBenim de sevgilim böyle yani masraftan kaçmaz hediye de alır , ama bir kere de çiçek alacaktı ben izin vermedim , gerek yok paranı israf etme diye, hangimiz sorunluyuz anlayamadım şimdi aklım karıştı,
00 Yorumla
+1 yılBugüne kadar aradığını bulamadığın birinden bundan sonra ne bulabilirsin?
00 Yorumla
+1 yılErkek olarak genelde odun olduğumuz için kızların önemsediği şeyleri pek önemsemeyiz, biraz ondan
00 Yorumla
+1 yılÖğret öğretmek küçük Düşürmez 😀
02 Yorumla
Soran+1 yılKaç kez denedim de karşıdaki öğrenmeye meyilli olmayınca bir şey fayda etmiyor
- +1 yıl
Ozaman yapacak bisey yok
+1 yılBenimkide romantik değil
-Napayim?10 Yorumla
+1 yılAh beee, birine söyle, ona söylesin..
00 YorumlaEe ne bekliyorsun abla gözünü seveyim ve abi
00 YorumlaAyrıl
00 Yorumlaayrılmalısın
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne