Erkek arkadaşım romantik değil, ne yapmalıyım?

1 yıllık ilişkim var. Erkek arkadaşım bu süreçte maddi-manevi her konuda yanımda olduğunu bana hissettirdi. Ahım şahım büyük kavgalarımız neredeyse hiç olmadı. Bunca zamandır evlilik düşünmüyordum. Fakat kendisini tanıdıktan sonra fikirlerim çok değişti. İkimizde bu yaz birbirimizin aile üyeleri ile tanıştık. Her çok güzel ilerliyor ama ufak bir sıkıntı var. Kendisi düşünceli bir erkek olmasına rağmen romantizm algısı çok farklı. Onun için destek olmak, yan yana olmak, zor günleri birlikte aşmak daha önemli. Bu hangimiz için önemli değil ki? Elbette bende bu şekilde düşünüyorum, bunlar da değer verdiğim olgular arasında. Gel gelelim ki çiçektir böcektir mumdur sevmiyor. Bende biraz romantizmi seven birisiyim. Yolda geçerken bir mağazada ayakkabı gördüğümüzde bu sana çok yakışır deyip pat diye alıyor. Kendisine herhangi bir şey alıyorsa beni de düşünüp, aynısından bana da alıyor. Her şey on numara beş yıldız ama işte bende çiçekleri, sürprizleri vs. çok seven birisiyim. Hiç mi yapmadı derseniz, yaptı ama ben söyleye söyleye artık kafasını şişirmiştim. İçinden gelerek yaptığını sanmıyorum. Doğum gününde veya yıl dönümünde çiçek almaktan bahsetmiyorum. Aniden içinden gelerek yapmaktan bahsediyorum. Yıldönümümüzü de adam akıllı kutlamadık. Yapacağını söylediği şeyleri (ki bunlar inanın çok basit şeyler) yapmayı unutuyor. Gel gelelim ki insan değer verdiği birisine verdiği basit sözleri unutur mu? Keza o benden basit bir şey rica ettiğinde ben onu kırmıyorum, unutmuyorum, ertelemiyorum. Ufak ayrıntılara takıldığım için büyük resme bakmakta zorlanıyorum. Basit konuları bu derecede gözümde büyütmemem gerektiğini biliyorum ama yapı gereği maalesef başarılı olamıyorum. Yüzlerce kez neden romantik değilsin adlı konu üzerine konuştum. Sonuç yine aynı.

Erkek arkadaşım romantik değil, ne yapmalıyım?