Eski en yakın arkadaşımın eski sevgilisiyle çıkmam hata mı?

Merhaba. hiç uzatmadan direkt konuya giricem benim eskiden en yakın arkadaşım vardı ve hep kavga ettiğimiz için artık yürümeyeceğini düşünüp saygılıca arkadaşlığımızı bitirdik hiçbir sorun yoktu bu arkadaşın bir exi var ve bu exini ben az çok tanıyorum ama çok yanlış tanıdığım bir insandı o zamanlar öngargılıydım baya bi bu arkadaşla konuşmayalı 2 ay olmuştu ve ben ortak bi arkadaş sayesinde bu arkadaşımın exiyle tanıştım baya yakınlaştık ve cidden sevdiğimi farkettim yanında kendim gibi davranabileveğim biri kendisi sonra bana çıkma teklif etti ben de zamana ihtiyacım olduğunu söyledim ve arkadaşça devam ettik ama adımız arkadaştı sevgili gibiydik ve ben cidden bir yandan vicdan azabı çekiyordum çok sevsem de söyleyemiyordum en son bu çocuk dayanamadı ve sordu ben de gaza geldim sevdiğimi söyledim 2 aydır çıkıyoruz o gün bu gündür o arkadaşla konuşmadım yani 5 aydır sevgilimle gerçekten mutluyuz ama bazen oturup düşününce çok ciddi anlamda vicdan azabı çekiyorum ve arkadaşım bu ilişkimizi öğrendi mi bilmiyorum öğrendiyse nefret etmiş midir? ayrılmalı mıyım?

Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada eklemeyi de unuttuğum bir detay var arkadaşım ve sevgilim 1 hafta çıktılar fakat sonra bu arkadaşım ondan sen benim için hevesmişsin diyip ayrıldı.
Eski en yakın arkadaşımın eski sevgilisiyle çıkmam hata mı?