Sevmek birine aşık olmak insanı yıpratır mı?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Sevmek birine aşık olmak insanı yıpratır mı?
Sevmek yıpratmaz.. karşılık bulamamak da yıpratmaz.. yıpratan şey.. karşısındaki kişi, onu seviyormuş gibi.. değer veriyormuş gibi.. yapması yıpratir.. sevmek güzel neden yipranayim.. sadece aptal yerine koymasın.. yalan söylemesin yeter o beni sevmese de olur ki.. ben ikimizin yerine de severim..
Sevmek duygusal bir deneyimdir ve hayatın bir parçası olarak birçok farklı duyguyu içerebilir. Sevgi, mutluluk, heyecan, bağlılık gibi olumlu duyguların yanı sıra endişe, kıskançlık, hayal kırıklığı gibi zorlayıcı duyguları da içerebilir. Bu nedenle, sevmek insanı hem olumlu hem de bazen zorlayıcı şekillerde etkileyebilir. Yoğun sevgi ve bağlılık, duygusal enerji harcaması gerektirebilir. Bu da zaman zaman yorgunluğa yol açabilir. Sevdiğiniz kişinin duygusal durumu sizin için önemli hale gelir ve bu, daha hassas olmanıza neden olabilir. İlişkilerde veya sevgililer arasında yaşanan hayal kırıklıkları ve zorluklar, insanı zihinsel ve duygusal olarak yıpratabilir. Sevdiğiniz kişinin güvende olmasını isteme duygusu, endişe ve kıskançlık şeklinde kendini gösterebilir. İlişkilerde çatışmalar ve anlaşmazlıklar yaşanabilir ve bu da duygusal yıpranmalara neden olabilir.
Ancak aynı zamanda sevgi, insanlara mutluluk, destek, anlam ve bağlılık da sağlayabilir. Önemli olan, duygusal deneyimleri anlamak, iletişim becerilerini geliştirmek, kendi sınırlarınızı ve ihtiyaçlarınızı tanımak ve sağlıklı bir denge kurmaktır. Eğer sevgi sizi sürekli olarak yıpratıyorsa veya olumsuz şekilde etkiliyorsa, bu konuda bir uzmandan yardım almak faydalı olabilir.
Sevmek insanı gerçekten yıpratır eğer ki yaşadığınız Sevgi böyle tek taraflı karşılığı olmayan bir sevgi ise yıpratmakla kalmaz sizi gerçek ve diğer sevgilerden soğutmaya kadar gider, ancak bazen iki kişi de sevse ilişkide yaşanan problemler hayatın getirmiş olduğu olumsuzlukları belki de aile içinde yaşanacak birtakım sorunlar insanları severken yıpratır aslında hayatın kendisi yıpratır yani sadece onun ilişkiyle ya da aşkla ilgili olması değil hayatın kendisi zaman içinde insanı yıpratıyor.
Evet yıpratır da iyi de gelir.. Sevmek öyle polyanna gibi dolaşmak demek değil, sabretmek, mücadele etmek, beraber ağlamak, yorulmak, beraber hayatın mesuliyetini taşımak demektir..
Cevap
19Cevap
Eğer sürekli çaba gerektiren bir sevgiyse yıpratır. Çünkü gereksiz çaba yorgunluktan başka bir şey değildir.
Sevmek değil de yanlış insanı sevmek yıpratır. İlişkiler yıpratır.
Aynen öyle katılıyorum. Sevmek yıpratmaz hayatına aldığın insan seni yıpratır. Sevmek sevilmek çok güzel duygular. Yanlış insanla birlikte isen ne yazık ki hem sen yıpranmış olursun hemde o ilişki.
Karşılıklı sevgi yıpratmaz. Bilakis besleyicidir. Ama tek taraflı olursa elbetteki yıpratır.
Aynen birbirlerini seven iki taraf için bence yıpratıcı olmaz diye düşünüyorum. İlişkiyi genelde karakter saygısızlık ve ilgisizlik bitirir diye düşünüyorum ben.
Kimi sevdiğine nasıl birini sevdiğine bağlı olarak yıpratabilir de seni güzelleştirebilir de.
Aynen öyle katılıyorum. O yüzden hayatına hemen sokmaman lazım diye düşünüyorum ben. Yani kişiye göre değişir aslında bu ya kimisini güzelleştirir kimisini ise yıpratır.
Duruma göre değişir. Eğer anlaşamadığın biriyle birlikteysen, zor biriyle, memnun olmayan, hiçbir şey ile yetinemeyen, seni yoran, sürekli negatif olan insanlar yıpratır.
Uzlaşılacak konular fazlaysa yıpratır...
Uzlaşmak, her iki tarafında bir taraflarını törpülemesi ve orta noktada buluşabilmek demektir.
Hayallerimden ödün verip uzlaşıyorsam, yorar.
Sevmek yıpratır karşındaki insan odun olunca sevgiden anlamayınca pişmanlik olur yolun sonu kötü oluyor ruhsal çöküntü
Tek tarafliysa bu ilişkide caba gösteren sensen sadece alttan alan yipratir
Aynen çok doğru. Eğer bir ilişkide sürekli çaba gösteren taraf sen isen zaten bir süre sonra o ilişki yıpranmaya doğru gider diye düşünüyorum ben.
İlişkideki duruma bağlı olarak kimisini yıpratır kimisinin de ömrüne ömür katar. Karşıdaki kişiye bağlı.
Doğru insanı sevince tam tersi güzelleşir, yükleri paylaşırsınız
Yıpratmaz, ilişkinin gidişatına, şartlara ve kişiye bağlı aslında biraz
yıpratıyorsa ilşiki zehirlidir, uzaklaşmak en iyisi
Sevmek yıpratır karşılıksız, tek taraflı olan sevgi yıpratır
Sevmek yıpratmaz
🌹 gülü seven dikenin katlanmaz mı? İlla ki yıpranır insan
yanlış kişi ise evet alma verme dengesini kuramıycak kadar narstse evet
Doğru insansa ve karşılıklı sevgiyse hiç de yıpratıcı olmaz.
Duygu yoğunluğu bir yanda fazla ise ve uyum yoksa yıpratır..
Kimseye bağlanacak kadar sevmeyin karşıdaki sizi sevmedikçe
Sevilen kişiye ve sevginin karşılıklı olup olmamasına göre değişir.
Seni umursamıyorsa önemsemiyorsa tek basina bir şeyler yapmaya çalışıyorsan evet yıpratır bu durumlarda en doğrusu ayrılmaktadır çünkü aci çekiyorsun bu süreçte severken bile acı çekiyorsun
Kendi duygularından emin olsanda karşı tarafın duygularından asla emin olamazsın, bu kadın içinde böyledir erkek içinde. Göstermeye çalıştıkça ise karşındaki doyumsuzsa seni bataklık gibi psikolojik anlamda dibe batıracaktır.
Bence yıpratır yanlış insana denk geldiysek. Bu aralar çok aktifsin galiba🎉 soruların canlılık katıyor
Evet yıpratır
Aynen bazen mutlu ettiği kadar ne yazık ki yıprattığı hatta zarar verdiği bile oluyor. O yüzden hayatımıza her zaman bize gerçekten değer veren ve seven insanları almamız lazım diye düşünüyorum.
Kendinden çok odun verdiğin bir sevgi türüyse yıpratır ama diğer türlü karşılıklı bir sevgi varsa yıpratmaz aksine motivasyon eder insani
Karşındaki kişiye bağlı insan değilse yıpratır
Tek taraflı sevgi ise yıpratır ama iki kişi birbirini seviyorsa yıpratmaz
karşılıklı bir sevgi varsa aksine cok olumlu etkiler ama tek tarafliysa...
Yanlış kişiyi seversen evet
Toksik ilişkiyse evet
Tersine canlandırır.
Karşılıklı değilse evet
Gerçek sevgi Zarar vermez
Besler, büyütür.
Yıpratmak ne kelime anasını bile ağlatır.
O zaman ben şu an yıkığım
Karşılığı yok ise maalesef
evet yıpratır.
Çok güzel bi aşksa sorunsuz yaşanıyosa yıpratmaz
Yanlış kişiyi seven her insan yıpranır
Duygular karşılıklı ise neden yıpratsın ki?
Beni hep çok yıprattı hayatımı s...
Yanlış insanı sevmek yıpratır.
Birini sevmek değil de sevdiğin tarafından sevdiğin gibi sevilmemek yıpratır
bazen yıpratır 🤷♂️
Kişiye bağlı
Hayır
Evett
Bazısını
Kimse kimseyi sevmiyor o yüzden hayır
Evet hemde fazlasıyla
Hayır tabiki de
Karşılıksız ise evet