Nasıl başlıcam ben yeni hayata?

Geçmişimden tamamen kurtulamıyorum. Adam beni senelerce aldatmış, kandırmış, senelerimi mahvetmiş , ona rağmen ayrıldıktan sonra zırt pırt yazıyordu. Tamam diyorum bi daha yazmaz, 2 ay sonra bi daha yazıyor. Bayramda yazıyor bi şey oluyor yazıyordu ayrı ayrı uygulamalardan. Engelliyorum başka yerden yazıyordu. En son yine seni görmem lazım falan dedi tersledim engelledim üç gün önce. Bugün dayanamayıp bi mesaj yazdım bana bi daha yazma bıktım numaramı değiştircem sonunda falan dedim. Son bir uyarı gibiydi. Ama sanırım askerde şu an. Görmedi mesajı. İyi mi yaptım mesaj atarak bilmiyorum ama artık sert bi tepki vermem lazımdı. Mesajı geri çeksem mesaj silindi olarak görünecek bu defa ne yazdığımı merak edecek başka bi şey sanacak umutlanacak. Kaldı öyle mesaj. Allah bilir ne zaman görür mesajı belki kapatmıştır telefonunu. Yeni hayata başlamak istiyorum eskilerden yazan oluyor napıcam artık bıktım. Üstelik vicdan azabı çekiyorum askerde şu an ama ben tersledim kötü bi şey yazdım falan diyorum.
Nasıl başlıcam ben yeni hayata?