Teşekkür ederim @Esra_bayram
Eşiniz/sevgiliniz ailenizin yanında aşkım diyebilir mi?
Teşekkür ederim @Esra_bayram
Bu herkesin ailesi ile samimiyet durumuna göre değişir, ne düşünüyorsunuz?

Diyemez ben hoş bulmuyorum ailenin yanında öyle kelimeler etmesini falan. Yani sonuçta büyüğümüz onlar ayıp öyle şeyler ya ne bileyim bana pek doğru gelmiyor. Yalnızken istediği kadar sevgi sözcükleri kullansın ama ailemin yanında kullansın istemem. Bilmiyorum herkese yanlış gelmeyebilir ama ben pek doğru bulmuyorum bana biraz saygısızlık gibi geliyor ya.
Demese daha iyi pek benlik değil bunlar o dese bile karşılık vermem imkansız yapıma da ters ayrıca çok vıcık vıcık sevmiyorum ilişkiyi
Yani aşkım bebeğim falan düşünemiyorum bile babam ters ters bir bakar sonra annem bana hiç böyle aşkım demedın der uğraşamam efendice adımı diyeversin
İleri olacağım diye edebini kaybedenler için olabilir onların de ne dediği beni bağlamaz herkes kendine yakışanı yapar söz etmek düşmez bence kimseye değil mi?
En güzeli salla gitsin
Cevap
5Cevap
Ailelerimizin yanında öyle samimi kelimeler kullanmıyoruz.
Ben kimseyi yargılanıyor veya kıyamıyorum. Zira oğlum sevgilisine yanımda aşkım diyor. Bu beni rahatsız etmiyor. Ama bu tercih meselesi tabii
Yargilamiyorum veya kinamiyorum ****
Yani tabii ki dediğim gibi ailenin tercihi özellikle kişilerin davranış şekilleri burada önemli nokta genç insanları belki diyebilir bunu kabul edebiliyorum ama yani yine de bazı aile büyüklerinin yanında böyle aşkım canım böyle rahat tavırlar sergilemeyi ben doğru bulmuyorum ama tabii herkesin tercihi farklı
Evet der.
Aşkım lafını sevmiyorum, canım diyebilir bir problem yok.
Ben saygı ve büyüklük açısından ismimle ya da canım demesini isterim bende zaten öyle yaparım o yüzden diyemez tek kaldığımizda desin
Diyebilir canım karım benim isterse tosunum bile diyebilir
İstediği her güzel kelimeyi söyleyebilir. Tabii abartmamak şartıyla
Diyebilir, sık tekrarlanmadığı müddetçe. Hayatım diyen, aşkım da diyebilir. Bir şey fark etmiyor.
Tabii ki herkesin aile yapısı belki müsait olabilir yani herkes kabul edebilir ya da edemez aile yapısına göre değişir
Aile yapısı mı kaldı? Türk aile yapısı çoktandır bozuldu zaten. Türlü kepazelikler dönerken, nikâhlı eşine aşkım deyince etik değerlerimiz zarar görmez merak etme. İnsanların birbirine karşı sevgi sözcükleri ile hitap etmesinden daha doğal bir şey olamaz.
Sende haklısın medya sağolsun bozdu iyice
Sevgilinin söylemesi aile yanında uygun olmaz. Ama evlendikten sonra söyleyebilir.
Burada saygısız olacak bir durum yok
Aşkım biraz fazla kaçar ama canım diyebilir
Rica ederim
Ne gerek var ben en cok ismimi söylesin daha mutlu olurum
diyebilirim ama dememeyi tercih ederim
Teşekkür ederim
Diyemez utanırım valla
Ben utanırım sanki bilmem
Sevgilim yok
Hayır
Teşekkür ederim katılıyorum
Yani aileye göre değişir