Sevgilim birden dipdindar oldu cok seviyorum ancak olacak gibi degil?

Merhabalar, oncelikle sunu belirteyim ben de muslumanim fakat bu kadar asiri noktalarda dusunmuyorum. Yeri gelir dua ederim yeri gelir namaz kilarim. Ama duzenli bir ibadet hayatim yok. Yani kapilar kapandiginda allahima siginirim ancak disari cikarken suslenirim de. Yaklasik 1 yildir iliskim var (dı). Uzun sure harika ilerledi ancak sonrasinda sevgilim birden bire cok keskin bir sekilde dindar oldu (kelimanin tam anlamiyla dipdindar). Bu benim icin hic sorun degildi fakat icimi de bi korku almadi degildi. Cunku bana da baski yaparsa diye dusunmeye baslamistim. Cok dusunmeye kalmadan baskilar ufaktan hafiften basladi zaten. Ogutlerle basladi her sey cok guzeldi hatta ben de yoneldim biraz fakat sonra dozu cok asmaya basladi. Gel zaman git zaman son 2 ayda tesetture gir benceden kriterim tesetturlu bir kadindir demeye basladi. Beni de cok sevdigine eminim ki oyle zaten. Ne benden vazgeciyor ne de bu kadar sivri keskin olan inancindan (ben secim yapmasi icin zorlamiyorum ancak kendi kendine ya tesetturlu olursun allahin yolunda olursun ya da seninle olamama getiriyor). Baya dindarlasti ama akliniza cemaat ayaklari gelmesin onlara cok karsi. Simdi detay vermiyorum da detaylari anlattigim herkes cemaat ayagi mi var normal degil bu derece dindarlik diye soruyor cunku derecesini siz dusunun. Simdi ozellikle asiri dindarlara soruyorum bu baski ne derece dogru? Zaten ayrildik gibi bir sey cunku bana olan baskisi ve kiskancligi cok apayri bir boyuta geldi. Sozum ona baski yapmiyor ve hayatta insanlarin degisebilecegini ve kriterlerinin de degisebilecegini soyluyor ve inanilmaz magdur durumdayim Şu an mahvoldum hayat zehir oldu gercekten hayir anlamiyorum madem oyle beni yari yolda birakmak da cok gunah degilmidir? Bu arada cok cabaladim ancak yeterli olamadim onun icin (din konusunda). Cabam da yetmedi yani cok ödun verdim kendimden. Orta yol vs dusunmeyin cunku orta yolu yok diyor. Icten ice biliyorum ayrilmam dogrusu ama icimi biraz rahatlatin be nolur. Az biraz ne dusundugunuzu anlatin bana. Cocugu asla kotuleyemem insanlik konusunda bu arada inanilmaz ilgili dusunceli ve beni bebek gibi seviyor gercekten. Ama son zamanlarda dehset mutsuzum cunku eski haline gore baya degisti, sevgisi degismedi ancak baskilari cok artti. Nefes alamiyorum ama ayni zamanda inanilmaz seviyorum… cok kotu durumdayim ben dostlar… ne var herkes herkese saygili olsa ya da secimini en basta ona gore yapsa? Lutfen boyle seylere de dikkat edelim bu arada cunku ben inanilmaz bir aci icindeyim. Cok seviyorum hala seviyorum o da seviyor ama hic bir yola gelmiyor israrla ya bunlari yapacaksin ya da beraber olamayiz diyor…

Sevgilim birden dipdindar oldu cok seviyorum ancak olacak gibi degil?