Erkek arkadaşım 6 yıllık ilişkimizi bitirmek istedi, nasıl vazgeçireceğim?

Arkadaşlar merhaba. 6 yıllık bir birlikteliğim vardı erkek arkadaşımla şimdiye kadar hiç ayrılmamıştık. Geçen hafta buluşalım vakit geçirelim diyordu ama bu hafta birden değişti. Ve bana salı günü ara vermek istediğini söyledi bende şaşırdım yani. Bir sorun mu var diyorum cevap vermiyor sorunu çözmeye çalışıyorum umursamıyor bile bu sabah da ayrılalım dedi. Hayatında başkası mı var dedim seni hiç aldatmadım aldatmam dedi yani ne yapacağımı şaşırdım ilk defa böyle bir durum yaşadım. Telefonda konuşurken bile sesi titriyordu ben ağlayınca oda ağlamaya başladı ve telefonu kapattı yazdım sürekli cevap da vermedi giriyor wp ye ama mesajlarıma bakmıyor. Sevdiğini biliyorum ama neden böyle yaptığını anlamıyorum. Ben seni seviyorum sen beni sevmiyor musun diyorum cevap bile vermiyor sadece bana üzülmeyeyim diye moral vermeye çalışıyor. Ayrılalım ama konuşmaya devam edelim de dedi yani ne yapacağım ne diyeceğim çabalıyorum ama boşuna. Sadece bana açıklama yapmasını istedim onu bile yapamadı. Hiç güven sorunu bile yaşamadık ilk sevgilim her şeyi paylaştığım ilk kişi onunda aynı şekilde. Ama içime nedense şüpheler düşüyor. Hiç kız çevresi de yok. Sizce ne yapmalıyım. İlk defa ayrılık yaşıyorum aptala bağladım kaldım öyle ne diyeceğimi bile bilmiyorum. Lütfen akıl verin.

Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar herkese yorumu için ayrı ayrı teşekkür ederim. Anlık olarak beni hiç umursamadığını ve bana artık hiç değer vermediğini fark ettim. Çok zoruma gidiyor ama yapacak hiç bir şeyim yok. Konuşmaya çalışsam dahi beni iplemiyor ve yanaşmıyor. Bir süre depresyon yakın arkadaşım olacak gibi. Bir daha nasıl bir ilişkiye adım atarım bilmiyorum. Herkese iyi ve sağlıklı akşamlar dilerim.
Güncellemeler
+1 yıl
Evlenilecek doğru kişi olmadığımı söyledi artık tam bitti artık hiç olmaz. Nasıl toparlayabilirim kendimi ne yapabilirim kalbim çok kırıldı. Sanki hiç geçmeyecek gibi hissettiriyor.
Erkek arkadaşım 6 yıllık ilişkimizi bitirmek istedi, nasıl vazgeçireceğim?