Görücü usulü evlilikte ilk buluşmada ne konuşulur? Ne sorulur?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Görücü usulü evlilikte ilk buluşmada ne konuşulur? Ne sorulur?

Görücü usulü tanışmalar genelde evlilik yolunda çok heyecanlıdır. Bu tarz bir yola girecekseniz öncelikle karşılıklı anlayış ve beklentileri net bir şekilde konuşmanız gerekir. İleride yaşanacak olayları en aza düşürmek adına çok mühim. Evlilik hayatta en önemli kararlardan birisi olduğu için bu yola çıkmadan önce her şeyi düşünerek hareket etmeniz gerek. Sağlam temeller adına emin olmalısınız.

Biriyle görücü usulü tanışacaksınız diyelim. Bu tanışmada karşınızdaki insanı tanımak adına sorular sormalısınız. Karşınızdakine hayattaki kişisel beklentilerini, hedefleri ve hayata karşı görüşlerini sorabilirsiniz. Eğitim durumunu, kariyer hedefini, aile içi bağlarını vs. sorarak öğrenmelisiniz. Nelerden hoşlandığını, hobilerini bilmelisiniz. Boş zamanlarını nasıl değerlendirdiği önemli bir konu. Ortak noktalarınız olup olmadığını görün.

Evlenmeden önce karşınızdaki insanı iyice tanımaya bakın. Olabildiğince merak ettiğiniz her soruyu sorun ki sonra sürpriz yaşamayın. Misal mali durumları konuşun, geçinip geçinemeyeceğiniz önemli bir konu. Çocuk sahibi olmak istiyor mu gibi detaylar önemli. İleride nasıl bir yaşam istiyor, sizden neler bekliyor gibi sorular da önemli. Sonuçta bu tarz şeyleri hayatınızdaki insanla yaşayacaksınız ve onun evlilikteki planları/düşünceleri mühim. Şeffaf olun ve çekinmeyin.

Eş adayına yukarıda da bahsettiğim tüm soruları sorabilirsiniz. Böylece onu hem daha iyi tanıyacaksınız, hem de hayata evliliğe karşı ortak planlarınız olup olmadığını göreceksiniz. Birlikte bir gelecek inşa etmek adına her şeyi şeffaf şekilde konuşmalısınız. Kriz ve sinir anlarında nasıl oluyor misal öğrenin. İleride şiddet görür müsünüz, ona ne kadar güveniyorsunuz bunları tartın. İstediğiniz her soruyu sorun. Evlilik kolay bir şey değil. Birbirinize karşı ne kadar toleranslı olacaksınız tartın.
Umarım hep mutlu olursunuz. <3
Ben kendini tanıtmasını, hayatını nasıl geçirdiğini merak ettiğimi söylemiştim.
Daha sonra gelecek planlarını sordum. Kadının sorumluluklarından ne anladığından sormuştum.
Daha sonra kendi kırmızı çizgilerimden bahsedip, onlar hakkında ne düşündüğünü sormuştum.
Örneğin, ben ilk bir iki yıl çalışmayacaktım. O sürede nasıl geçineceğiz, senin için bu durum sorun olur mu veya daha sonra öncesinde evdeyim diye evden çıkmamı sorun eder misin gibi sorular sormuştum.
Nasıl sinirlenir, nasıl sakinleşir. Hayatın keyfini nasıl çıkarır, özel olarak hobileri neler vs vs sorulabilir.
Nerede yaşayacağınız da sorulmalı.
Bunlar önemli meseleler bence.
Bunun yanında çocukları sevip sevmediği de benim için çok önemliydi, o yüzden sormuştum.
Aynı zamanda bir gününü nasıl geçirdiğini merak etmiştim.
Bununla birlikte karakter tipini sordum, bu da her zaman bir ipucu verir.
Böyle, zaten konu konuyu açar muhabbet ederken biraz tanırsın. Her şey okeyse buraya kadar ikinci buluşma olur. Sonrası zaten gelir :)
👍🏻
Anne babasına nasıl davranıyor, akraba bağları nasıl bunlar da önemli bir nokta.
Tabii ki, benim ilişkim de annesine iyi davranmadığı için bitti
• Evlilikten beklentin nedir?
• Senin için aile ne demektir?
• Hangi tarz müziklerden hoşlanırsın?
• Boş vaktinde neler yaparsın?
• Hangi tür filmleri seviyorsun?
• Çalışmak istiyorum. Bu konuda ne düşünüyorsun? (Despot mu yoksa saygılı mı üslubundan ve kullandığı cümlelerden belli olur)
•Kötü alışkanlığın var mıdır (sigara, alkol, kumar vs)?
• Kardeşinin evliliğinde bir sorun olursa ne yaparsın? (Buradan kəndi evliliğindeki sorunlara başkalarını karıştırır mı öğrenebilirsin)
• Kardeşinle aranda bir sorun olduğunda anne babana anlatır mısın? (Şikayetçi birisi mi, seni ailene veya kəndi ailesine şikayet eder mi, çözüm odaklı mı belli eden soru)
• Çocukları sever misin?
• Ev işlerinde ne kadar iyisindir, yapar mısın?
• İş hayatındaki olumsuzluklar günlük yaşamına yansır mı? (İş sorunlarını eve getiriyor mu anlaşılır)
• Hayallerin neler?
Ben olsam bu soruları (eklenebilir) sorarım.
Şimdi ilk buluşmada bu kadar yoğun soru trafiği oluşturursan karşı taraf sıkılır, bu sefer sağlıklı yürümez veya o senin sorduklarına cevap verip aynı şekilde seni yoğunlukta trafiğine tutarsa bu sefer sen sıkılırsın o da olmaz.
Bence mesafeli masanın karşılıklı oturup normal sıradan iki insan gibi sohbet etmeye başlayıp zaman zaman yani yeri geldikçe sırası geldikçe önce kendinden bahsedip sonra soruyu karşı tarafa sorman doğru olur ama ilk günden evlilikle alakalı gelecekle alakalı bu kadar üst düzey SORULAR biraz saçma olur çünkü üst düzey sorulara verdiği cevaplar belki seni tatmin eder ama küçük problemler senin kaldıramayacak problemler olabilir.
O yüzden hani önce çorba sonra ara sıcak sonra yemek işte yanında içecek üstüne tatlı üstüne çay devamında meyve devamında bir fincan kahve tarzı devam edersen hem daha ayrıntılı tanıma şansın olur, hem karşı taraf daha rahat oturur karşında yani bir sınav gibi hissettirmesin kendini rahat hisseder. İnsan da kendi doğaçlama kendi doğası ile ilgili çok rahat cevaplar verir.
Merhaba, öncelikle genel bilgiler sorulur veya anlatılır. Yaş, nereli olduğu vs. sonrasında gelecek hedeflerinden bahsedilir, yani ben ileride şunu şunu yapacağım, senin için bir sorun olur mu veya bana destek olur musun gibi ek bir soru da yöneltebilir. Öte yandan kırmızı çizgim yani hiç olmasın istediğim konular, durumlar şunlar. Örneğin dağınıklılığı sevmem, hiç katlanamam gibi olabilir. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Cevap
93Cevap
Merhaba,
Görücü usulü tanışacağınız birine, her şeyi sorabilirsiniz. Sormakta sakınca yoktur. Her şeyi sormak lazım. Aklınıza ne gelirse olabilir!
Mesela evlilikten beklentilerin nedir? Eşinden beklentilerin nedir? Hobilerin nedir? Gelecek planların nedir, gibi gibi!
Ve kişilik, karakter özellikleri! 😅
Evliliği iyi ya da kötü yapan sadece kişilerdir. Kimileri yeryüzünde cenneti kimileri de cehennemi yaşatır. Üçüncü şahıslar ve geri kalan her şey bahanedir. Aksini ispat edeni görmedim...
İnce eleyip sık dokumalı dikkatli olmalı tebdiri elden bırakmamalı. Çünkü köprüyü geçene kadar herkes melek rolünde oynuyor...
Hayatla ilgili neler düşünüyor sorabilirsin
kanka bu cevabı olmayan bir soru :d kendine sonrsa bi hayat hakkında neler düşünüyorsun, cevap bulamazsın. 5 yıl sonra kendini nerde görüyorsun gibi bir şey bu
Fazladan bir soru faydası olur eksiği olmaz xd
"Boş zamanlarını nasıl değerlendirirsin?", "Hangi hobileri seversin?" gibi sorularla ortak ilgi alanlarınızı keşfedebilirsiniz. "En son nereye seyahat ettin?", "Hayatında görmek istediğin bir yer var mı?" gibi sorularla seyahat hakkında konuşabilirsiniz. "Ailen hakkında biraz bahseder misin?", "En yakın arkadaşların kim?" gibi sorularla aile ve sosyal çevresi hakkında bilgi alabilirsiniz. "Nerede çalışıyorsun?", "Eğitim alanında ne tür bir geçmişin var?" gibi sorularla iş ve kariyer konularına geçebilirsiniz. "En sevdiğin kitap/film/müzik türü nedir?", "En son hangi kitabı/filmi okudun/izledin?" gibi sorularla kültürel ilgi alanlarını keşfedebilirsiniz. "Kısa veya uzun vadeli hedeflerin neler?", "5 yıl sonra kendini nerede görüyorsun?" gibi sorularla gelecek hakkında konuşabilirsiniz. En sevdiğin yemek nedir?", "Yemek yapmayı sever misin?" gibi sorularla yemek ve mutfakla ilgili konulara geçebilirsiniz. "Nasıl eğlenirsin?", "Boş zamanlarını nasıl değerlendirirsin?" gibi sorularla keyifli ve rahatlatıcı konulara geçiş yapabilirsiniz. "Hayatta en çok değer verdiğin şey nedir?", "Hayatı nasıl anlamlandırıyorsun?" gibi sorularla derinlemesine konuşabilirsiniz. "En sevdiğin çocukluk anısı nedir?", "Aile toplantıları veya tatillerle ilgili anıların var mı?" gibi sorularla kişinin geçmişi hakkında konuşabilirsiniz.
İnsanlar neden görücü usülü tanışmayı direk evlenmek zannediyor? Ya da bu çok iğrençmiş gibi yorumlarda bulunmuşlar ilginç.
Görücü olayının tek farkı iki insan birbirine sorulur beğenilirse görüşülür , klasik bir ilk buluşmadan farkı yok bunun direk evlilik konuşmak asıl çok hızlı gitmektir , en basitinden karşındakini tanıyacak bir soru sorarsın ve ordan eğlenceli sohbetler açarsın , soru - cevap videosu gibi veya röportaj yapar gibi konuşmayın sadece , ortak noktalarınız arayın. 🙂
Sanıyorum ki , iki tarafta birbirini görsel olarak beğenmiş ki buluşuyorsunuz , zamanla birbirinizi tanıyın evlilik kelimesi ile değil ilişkiden beklentileri karşılıklı bir şekilde saygı çerçevesinde konuşun.
Şahsen ben görücü usülü ile tanışmak ailelerin onayından geçmiş biriyle beğenirsek karşılıklı tanışmak isterim , bu devirde yemediği halt kalmamış birine denk gelmek çok kolay , kaliteli bir hanfendi bulmak zor bana göre karşılaşmadım bile denebilir. 🤔
Saygılar.
Evlilikle alakalı benden beklediği bütün beklentilerini sorarım
Eğer birbirimizle anlaşırsak
Evlilik yapmak için pazarlık yaparız
Şartlar hepsi konuşulacak
Örneğin benim hanımım olacak hanım evimin hanımı prensesi olacak kesinlikle iş kadını değil çocuklarını annesi evin sultanı ve iç işlerine bakacak
Ben erkek olarak evin dış işlerine bakacağım
Budur konuşulan
Başka nedir
Tabii hanım efendi bizi beğenirse kabul ederse
Beğendim seni derse
Belki karı bizi istemedi
Git önce aynadan ondan sonra gel beni iste derse ne olacak
Ya ayni eve girmeden, o imzayi atmadan kimseyi taniyamiyorsun ama illaki kirmizi çizgilerin vardır. Ilk basta klasik nerelesin, ne is yapiyorsun vs sorulur. Sonra mesela benim genelde dikkat ettigim sey sorumluluk sahibi bir erkek mi. Her seyi bana mi yikar yoksa sorumluluk alir mi buna bakarim. Ev isleri ve cocuk bakimiyla ilgili dusuncelerini sorarim. Cevabina gore arti ya da eksi puanini yazarim hanesine. Calistigim icin bunlari tek basima benden bekleme, tek basima yapamam diye acik acik soyluyorum. Calismama bir ilerde, evlilikte bir sey der mi engeller mi bununla ilgili sorular sorarim. Calisamadigim durumlarda kendisinin kazanci bizi gecindirebilir mi buna bakarım. O anda belli olmuyor ama bir erkegin öfkesini kontrol edebilmesi cok önemli. Eger bunu gorebilecegim firsatlar varsa kacirmamaya dikkat ediyorum. Disarda garsona, diger insanlara karsi davranışlarına bakarim. Yani sizin icin ne onemliyse, ne kirmizi cizginizse bunlari sorun.
Görücü usulüyle tanışacağınız birine ilk buluşmada onunla daha iyi iletişim kurmanızı sağlayacak bazı soruları düşünebilirsiniz. Aşağıda ilk buluşmada sorabileceğiniz bazı soru örnekleri verilmiştir:
Kişisel Bilgiler:
Adınızı ve ailenizi tanıtarak başlayabilirsiniz.
Nerede yaşadığınızı, mesleğinizi veya okuduğunuz okulu öğrenebilirsiniz.
Aile yapınız, kardeş sayınız gibi konuları konuşabilirsiniz.
İlgi Alanları ve Hobiler:
Hangi aktivitelerden hoşlandığını, hobilerini öğrenebilirsiniz.
En sevdiği kitap, film, dizi gibi konuları konuşabilirsiniz.
Boş zamanlarında ne tür etkinlikler yapmaktan hoşlandığını sorabilirsiniz.
Gelecek Hedefleri ve Planları:
Evliliğin onun için ne anlam ifade ettiğini sorabilirsin ama ben görücü usulü yapılan evliliklerin çokta mutlu huzurlu devam ettiğini düşünmüyorum.
Bu konuda çok haklısın görücü usulü tanıştım nikahlandim ve o iki yıldır tanidigim adam o değilmiş narsist bir insan çıktı içinden üstelik hovardalık varmış ve her şey geç oldu ögrendigimde
Ve görücü usulü olanlar hizmetçi yerine koyar gibi misal çalışıyorum yemekleri gece yaparım hafta sonu düğün şu bu olsa eve girer acar mesela o anahtarı arkasından ben çıkartırım telefonunu arabada bırakır ben arkasından alayım toplayım ister cüzdanını bile ben yanindaysam sen al der o derece hakaret gibi insana görücü usulü tanıştım pişmanım birde bunları yapılsın tamam diyelim hovardalık ve narsistlik ver keşke baştan belli etseydi şu hayatta 2 yıldır tanıdım bile diyemiyorum tanitmamis şu kardeşim umarım görücü usulü iyi çıkar
Fazla abartmişsin herkesi aynı kefene koymamakta gerekiyor
Herkesin görüşü kendisine tabi ki bu benim düşüncem ayrıca böyle düşünmeme çevremde gördüğüm ve sosyal medyada duydumuz şeyler ile destekliyorum sözlerimi...
Haklısınız ama Bide yaşamak gerekir..
Yok ben görücü usulü almim 😂 yaşayan istediğini yaşasın...
Ahhshsh 😅
@SekerKizCandy42 görücü usulü de aşk evliliği de insan her şey karakterle bitiyor ikiside saygı sevgi kafa dengi olmasa aynı şey evlilik yürümez
Görücü usulü sırf toplumsal dayatma ve kaygılar (yaşın geçiyor, evde kaldın vs gibi) nedenler yüzünden arada aşk olmadan yapılan sevginin bile resmi ve sahte olduğu evlilikler değil mi? Bence de tam anlamıyla öyle ve çoğu çift muhafazakar zihniyete sahip, birbirini tam anlamıyla tanımadan evlendiği için gerçek yüzlerini sonradan ortaya çıkarıyorlar.. bu durumda bir arkadaşım vardı gerçekten insan yakın çevresinden vs birine gidip merhaba diyerek ilişki başlatacak bile özgüveni yoksa eziklik psikolojisindeyse neden evliliğe kalkışır ki derdi baya haklı olduğu bir gerçek:’)
Evet zor bende görücü usulü evlendim ama şimdi iyi gidiyor sadece görücü usulüyle evlenmenin zor yanı bir sebeple evleniyorsun sevgi sonradan oluşuyor ama gerçekten kafa Dengiyle evlenirsen yürüyor evlilik
İş, yaş gibi şeylerden sonra evlilikten ne beklediğini, nasıl bir evlilik istediğini sorabilirsin. Ev işlerini yapabiliyor mu, ne kadar yapıyor, yaparım demekle değil evde normalde kendisi hiç yapıyor mu mesela bu önemli. Yoksa herkes yaparım der geçer. Sonraaa çocuk hevesi var mı, sağlık sorunu var mı, diksiyona bakarsın güzel konuşuyor mu, sohbette oralı oluyor mu olmuyor mu incelersin.
Valla açıkçası bende görücü usulüyle evleniyorum hiç kalıplaşmış sorular sorma taraftarı değilim daha sohbet ederek tanımayı istedim birazda karşı tarafa bağlı
Ama kısaca evlilikten senden beklentisini sorabilirsin
Çalışma konusunu sorabilirsin
Ailesiyle arasını sorabilrsin
Takıntıları var mı temizlik yemek konusunda onları sorabilirsin
Görücü usulü evlilikler daha uzun oluyormuş.
nerede yaşamayı planlıyorsun? ailesi ile aynı evde yaşamak gibi bir planı var mı?
ne iş yapıyorsun? gelecekten beklentilerin nelerdir?
askerliğini yaptın mı?
boş zamanlarında / hafta sonlarında neler yaparsın?
evlilikten beklentilerin nelerdir?
eşinin çalışması konusundaki fikrin nedir?
12 yıl önce görücü usulü evlenmiştim maddiyat filan sormak hiç aklıma bile gelmedi , nelerden hoşlandığını ve ne yemek sevdiğini sormuştum , oda sarma makarna ve patates kızartması sevdiğini söylemişti , ondan mıdır nedir evliliğim 10 yıl sürdü ve bitti 😂
Nasıl gidiyor evlilik
@Trakya21cm gitmiyor bitti
Hayırlısı diyelim
@Trakya21cm teşekkür ederim 🙏
Var mı şuanda aday
Görücü usulüyle tanıştığınız birine ilk buluşmada aile, ilgi alanları, geçmiş deneyimler gibi konulardan bahsedebilirsiniz. Aynı zamanda hayaller, gelecek planları ve değerler hakkında da sohbet edebilirsiniz. Karşılıklı rahatlatıcı ve samimi bir ortam yaratmaya odaklanmak önemlidir. EİG seçersen sevinirim
Yani genelde hoşlandığı şeyleri sorabilirsin burcunu sorabilirsin hayata bakışını sorabilirsin evlilik hakkında ne düşündüğünü sorabilirsin mesleğini iş durumunu gelirini sorabilirsin yani bir evlilik için ne gerekiyorsa onları sormalısın sonra zamana bırakmazsın yani sana uygun olup olmadığını düşünebilirsin ama şimdi devleti televizyondaki diziler filmler gibi olayı sadece duygusal açıdan düşünürsen zaten o insan ile yapamazsın,
Aşı olmuş mu, temiz ve bakımlı mi, sigarası alkolü var mı, kola içiyor mu, ne yediğine dikkat ediyor mu, ne tür kitaplar Okur, beğendiği sevdiği yazarlar ünlüler kimler, hayattaki rol modeli kim, geçmişi temiz mi, namuslu mu, kuran okuyup anlayabiliyor mu, çorapları temiz mi, giyimi düzenli mi, neler yapmayı sever, arkadaş ortamı nasıl, takvasi ne durumda,
Liste uzar gider...
araban var mı evin var mı ıban no nedir? 👋🤣😆 Şimdi ki kızlar bundan ibaret. Evlenmenin anlamı yok ki 1000 lik ateşle tüm gece yiyiş 20 liklerle. ne gerek var evlenmeye? evlenmek ve evlilik sürecinin gideri 3 katı. Aklı olan evlenmez. özellikle erkekler. Zaten kadınlar evlenmek için kul köpek olmalı çünkü evlenince statüsü ve maddi gücü artıyor kadının eğer iyi bir erkekle evlendiyse hatta eğitimi sosyal çevresi bile artıyor.
Nelerden hoşlandığını, vaktini en çok nelere ayırdığını sorarım. Mesela ben dizi/film izlemeyi aşırı sevdiğim için evleneceğim insanın da dizi/film kültürü olsun isterim. Birlikte oturup Witcher izleyemeyeceğim adamı neyleyim...
Neden görücü usulü evliliği tercih ettiğini sorarım. Birini mi bulamamış zor mu beğenen biriymiş dindar mıymış vs. cevabından anlaşılır. eğer geçiştirmezse veya yalan söylemezse gayet de kendini tanıtabileceği bir soru olur
Ben görücü usulü evlendim önce kendimi tanıttım ve ondan beklentilerimi söyledim sonra konustuklarim ile ilgili onun fikrini sordum bana sormak isteyeceği şeyleri sordum sonrası zaten muhabbet muhabbeti açıyor
İsim yaş iş falan filan öğrendikten sonra bence evleneceği insan nasıl birisi olmalı? Yani huy bakimindan karakter bakımından. Bide tahammül edemeyeceği şeyler var mı onu sor hani eğer ilerideevlilik olacak olursa aklında kalır ona karar verirsin bence 🙂
Evlenince hemen çocuk yapmayı düşünüyor musun de düşünmüyorum derse iyi korunmasını düzenli olarak eczaneden prezarvatif almasını tavsiye et şapka takmadan bana yaklaşma de
Aklına gelebilecek tüm mantıkları sorularu sorabilirsin neticede görücü usulü mantık demektir sende merak ettiğin tüm mantıklı soruları sorabilirsin.
Tabiki atomaltı parçacıkları, altın dizilim kuralı ve fibonacci serisini sorup Strabonun coğrafi gezileri ile sorularına son verip evinin yolunu tutacaksın.
Öncelikle işini yaşını hayatında biri olup olmadıgınımı evi var mı ailesiyle i oturacaksın dersin nasıl kızlardan hoşlandıgını hiç aşık olup olmadıgınımı daha cok canım
Ben olsam onu tanımaya çalışırım hayatıyla ilgili sorular sorarım
Görücü usulünde bürün kusurlar gizleniyor dikkatli ol iyice tanı herseyi sor en ufak şeyi bile
Bence evlilikten beklentisinin ne oldugunu sor sende beklentilerini anlat gelecekte nasıl bir yaşantı planladığını sor 🎈
Onu tanımak adına aklına ne geliyorsa sor.
Zaten laf lafı açacak, oda sana soracak, muhabbet alıp başını gidecek.
Görücü usulü biri ile tanışmaya razı olduysam bir kafınla zaten güzeldir o cepte ve çalışmayan bir kadınla evlenmem o da çepte. güzel yemek yaparım k da cepte; ne okuyorsun diye sorarım
Bence ilk buluşmalarda hemen sorulara geçmeyin derim. Düz muhabbet edin birbirinize alışmaya çalışın.
Sırtımda bıçak saplamaya yer kalmadı karşıma geçip de kimse ihanet edemez ona göre kendi kendine düşün biz olur muyuz diye
Daha önce evlilik geçirdimi , evliliği yürütebilirmi kendine güveniyomu sorumluluk alabilecek mi beni üzcekmi filan diye sorarım
Arkadaş çevresini sor mutlaka nerelerde takılırlar nasıl eğlenirler bunlar kaç kişi ne zamandır tanılıyolar
İnancını edebini birikimini kitaplarla arasını çocuk sevgisini ve erkeğine saygı derecesini ölçerim...
Rahat olucaksin. Daha çok böyle eğlence tadında yeni tanışan iki arkadaş gibi ol. Hem çocukta bu ortamda kendini rahat ifade eder
Senin icin olmazsa olmaz neyse onu sor. Mesela dindar biriysen, namaz kiliyor musun diye sorabilirsin.
Dini inanç, dünya görüşü ve karakterine dair ciddi uyum sıkıntısı yaratabilecek her türlü şey sorulabilir.
Memleket neresi hangi ilçesinden. Ne iş yapıyorsunuz. Hangi şehire yerleşelim. vb gibi vesaire.
Bak kızım, ailemin gönlü olsun diye geldim. Aslında ben evlenmek istemiyorum. Sen kendine başka nasipler bak, derdim
Yaşı, işi, hobileri, fobileri, öğrenim durumu falan
Sorarak hiçbirseyi öğrenemiyoruz.. keşke öyle olsaydı.
Biz daha kendimiz bulup seçemiyoruz, iş görücü usulune doğru gidiyor 🤔
Akıl, saygı, uyumlu kafa yapısı çerçevesinde her şey sorulabilir.
Mesleğini beklentilerini evlenmesinin temel amacini bu gibi şeyler canım
Merak ettigin ne varsa o sorulur knk. Yani aradigin ne ise senin kriterlerin nelerse onlari sorarsin heralde hediye paketi degil ya bu ne cikarsa, sonra evlendiginde aa ben boyle istemiyordum falan…
Sorular sorup sık boğaz edilmemeli iş görüşmesi değil sonuçta, önce tanışma sohbeti yapılmalı bence.
Her iki taraf da hayatını kısaca anlatır zaten o sırada merak ettiğin bişeyler çıkar
Benim için tek soru önemli olurdu "hiç yaprak yedin mi?"
Çok şey sorabilirsin de sorduğun kadar tanıyabilecek misin mühim olan o zaten.
Ben izlediği filmleri, okuduğu kitapları sorarım. Birisini tanıma taktiğim bu.
Köprüyü geçene kadar o işler ne dersen kabul ederler...
ayakkabu numaran kaç gibi şeyler sorma da ne sorarsan sor :D
En önemli iki madde, bağımlılıklar ve kız mı? İkincisi ise evlilik fikri...
Görücü usulünden hayır gelmez hiç konuşmayın derhal kaçın :D
Aylık gelir, yol (akbil), yemek, sigorta, mal beyanı
Dini inanç, hedefleri, işi, eğer sen işte çalışmak istiyorsan buna izin verir mi, çok kıskançmı
Evleneceğin insandan hayata dair beklentilerin neler
eşin olacak kişi senin için önemi ne hayatında yeri ne
Evlilik kendisi için ne anlama gelir de ardı sıra sorular gelir
Aşktan Ümidimi Kestim demişsiniz En Büyük aşk Allah'tır😇
Kişiliğini karakterini sor diyenler olmuş adam şerefsizse ben şerefsizim demez heralde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?