#isyanyok
Yillardir aradiginiz sorunun cevabini buldunuz mu Hic?
#isyanyok
Nasil seviliyolar ve evleniyolardi.
En merak ettigim soru nasil asik ettiririz di.
Cevabi Allahtan. Fitrattan Allah kalbimize karsi cins sevgisini zaten vermis dogustan herkes buna sahip. Asik olunmak ve sevimek icin hic bisey yapmaya gerek yok. Bu Allah in elinde
İsterse sevilmeyi nasip eder istemezse etmez.
Bide ben neden kesin evlenecem gibi dusunuyorum ki Allah belkide evlenmeyi bana hic nasip etmiycek bosuna ümitleniyorum. Hic sevilmiycem ki. Allah bi erkegin sevgisini bana hic nasip etmiycek belkide
Neden sevilmiyorum diye dusunmek Allaha isyan oluyo
Allah nasip etmiyo bu kadar basitmis sorumun cevabi
Aslında neden nasip değil de sabır işi biraz. sabır zordur yorar ama gerçekten allaha bağlı olarak sabredersen mükâfatını alıyorsun. inan bana. inşirah suresini oku bolca tavsiyem. bak ben sana hikayemi anlatsam nasıl sabrediyosun dersin. ama allah var yanımda. hiç bi şey umrumda değil. şimdi yeniden evlenemesemde yinede sabreder beklerim. o sabredipte allaha yalvarış yakarış bile ödül benim için.
Ben de bazen bu soruyu kendi kendime sormuyor değilim. Allah nasip etmişse benim aramam gerekiyor mu, yoksa ömrümü hep büyle yalnız mı geçireceğim gibi sorular aklımı meşgul ediyor. Gün içerisinde de işlerin yoğunluğu beni bu düşüncelerden uzaklaştrsa da eve geldiğim zaman ve yalnız kaldığımda bir sırdaşa ihtiyacım olduğunu farkediyorum. Bazen de "belki Allah yalnız kalmamı sürekli Onunla konuşmamı istediği için benim karşıma bir eş çıkartmıyor" diye düşünüyorum. Ama yine de isyan etmiyorum. Nar tanelerini bir bir yerleştiren Allah bir gün beni de birinin kalbine yerleştirip diye kendimi teselli ediyorum. Hem Sokrat ne demiş "eşiniz iyi ise mutlu, değilse filozof olursnuz" demiş. Gerçi filozof olmaya pek niyetin yok ama bugünkü sermayemi (24 saatimi) iyi bir şeklide kullanmayı planlıyorum. Bu arada soruyubsoran kişi, cevabı bu da benim kafam kadar karışık duruyor. Bir tek ben anlarım şarkısı benden sana gelsin o zaman : -)
ya öyle düşünme bence nasip kısmet derler sonuçta bu kadar karamsar olma açık konuşucam bende çoğu zaman kendi kendime böyle şeyler derim ama bu kadar karamsar olmak iyi değil nerden biliyorsun seni kimsenin sevmiceğini bu zamana kadar böyle oldu diye illa bundan sonra da böyle olcak diye bir şey yok ki o yüzden böyle şeyleri çok fazla düşünüp kendini yiyip bitirme
Cevap
16Cevap
Bulmadım ve umursamıyorum da
Bazı şeylerin üstüne çok düşmemek lazım siz kalbinizi yaradana yoneltin başka biseyin anlamı ve tadı yok zaten
Valla ben aramaktan bıktım herseyi oluruna bıraktım artık nasibimde varsa olur nediyeyim kimi belasını bulur kimi mevlasını rabbime bıraktım artık
Gerek kalmadı arastira araştira kendim delilleriyle öğrendim şimdi tam engelle bana Allah in selamini bile vermebi istemiyorum aldattın düştün
Bu gün döndün ya sırtını aynen öyle ol bir daha Selam bile verme
Yıllar boyunca arkasından koşturup, düşünüp ve araştıracak kadar hiç bir sorum ve sorunum olmadı.
Merak etmeyi bıraktım artık ne yaptıysam öğrenemedim çünki
Eğer bir şeyden vazgeçersen o vazgeçtiğin sana Evrenin kuralıdır bu
Durumu bu kadar içerlediğine göre halin vahim
Cevabını aradığım soru çok var evet
Nazar etme ne olur, çalış senin de olur.
Cevabını alamayacağım soruları sormam...
Buldum ama uygulamadım.
İlk görüşte aşık olduk sonrada evlendik
İyi insan olmaya odaklan
Bulduk
Hayirrrr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?