Evlenirken düğün şart mı?
Düğünde başkasının keyfi için saçma canım akrabalar için binlerce lira saçmaktan daha mantıklıdır bence. Sade sade evlenip sonra da balayına kaçarım. Balayının da bir özelliği olduğundan değil, tatile bahane işte. 😄💙💙

Evlenirken düğün şart mı?
Düğünde başkasının keyfi için saçma canım akrabalar için binlerce lira saçmaktan daha mantıklıdır bence. Sade sade evlenip sonra da balayına kaçarım. Balayının da bir özelliği olduğundan değil, tatile bahane işte. 😄💙💙

Sade bir nikah yeterli. Kız evinde kına olabilir. Düğüne gerek yok. Düğüne masraf yapmak yerine birikim yapılır daha önemli bir yerde kullanılabilir o para. Ev ya da araba , geleceğe dair birikim için.
Benim için olmaz. Düğün bizim örfümüzdür ayrıca dinimizce de gereklidir. Düğün demek çevreye duyuru demektir.. Mutlu bir gününü ailen ve akrabalarınla paylaştığın bir anıdır düğün. Gerekirse balayına gitmem ama yine de o düğünü yaparım, ben önemsiyorum
Teşekkür ederim
Rica ederim 🙂💙
Evlenirsem düğün yapmayı düşünmüyorum. Ailem bile saçma buluyor artık. Düğüne vereceğin parayla balayını uzatırsın diyorlar
Eig için teşekkür ederim 🌸
Evet olur neden olmasın düğün zaten çok gereksiz bir şey bana göre. yani sırf insanlar duyacak ya da görecek diye bu kadar uğraşmanın ya da masraf yapmanın anlamı yok. bu yüzden de bir gün evlenirsem düğün olmadan evlenmek isterdim.
Değmez buna gerçekten. Zaten son ses müziği sevmem. Hayatım boyunca kimseyi rahatsız etmemek için de biraz çaba gösterdim. Sırf insanlar o dugunu susleri gördün diye gösteriş yapmaya ne gerek var. Ki düğün olsa zaten sonrasında hemen geliyor eleştiriler; o süsleme olmamış, pasta şöyle şarkılar olmamış. Dugun olmasa da herkes evlendigimi bilecek nasılsa. Çok gereksiz ekside kalmış klişe gibi gibi
Kesinlikle haklısın.. katılıyorum. ayrıca son ses müziği bende sevmem.
Cevap
18Cevap
Bence olur. Bu devirde düğün yapmak mantık işi değil bence. her şey çok pahalı bir düğün yapmaya kalksan dünya kadar masraf. 2 saatlik düğün için neden o para ödeyelim ki saçma yani. Onun yerine bence sade nikah yapmak çok daha iyi diye düşünüyorum ben. Sadece tanıdıklarını gelir hemde bir masrafın olmaz bence.
Düğünsüz evlilik bal gibi de olur. Elalem yesin içsin eğlensin diye tonla para harcamak aptallık. O parayı gidin balayında 3 ülke gezerek yiyin daha iyi. Nikahtan sonra arkadaşlarla bir yemek, eğlence yeterli.
Haklısın
Düğün için harcanan paraya vallahi yazık. Yemekli, müzikli düğün kişi başı en az 750 liradır, belki 1.000 liradır, 300 kişilik olsa 225.000-300.000 TL.
Rakam vermen çok iyi oldu şimdi minimum 300.000 dersek ki ben anca pastadan bir dilim yerim ne gerek var onca parayı sırf millet eğlensin foto ceksin diye. Ben mutlu olduktan sonra başkasınınkini ben mi dusunucem. O parayla bir aylık Avrupa tatili yapılır. Veya tatile harcanam giderim eve harcarim
Öyle bir bütçe varsa davetliler için harcamak aptallık olur. Ya 2 kişilik Avrupa turu alırsın, ya da evine dev ekranlı sinema sistemi kurarsın. Beyaz eşyada da aşırı teknolojik olanlara gerek yok, en babasının ömrü zaten 15 yıl.
20.000 liralık buzdolabı ile 40.000 liralık buzdolabı aynı işi yapıyor. 10.000 liralık çamaşır makinesi ile 30.000 liralık çamaşır makinesi de aynı işi yapıyor. Mobilya desen, akşamları 4 saat oturacağın eşya...
Evlenirken, eşya fetişizmine kapılmayın. En iyisi olmasına gerek yok, zaten 15 yıl sonra hepsi değişecek.
Teknolojik olanlar daha çabuk bozuluyor zaten. Ama tabii estetik durması benim için önemli
Beyaz eşya dediğin, 3 parça. Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi... Piyasadakilerin hepsi görsel olarak aynı, görsel tasarımı farklı olanlar zaten 2 katı fiyata satılıyor. Mobilyada estetik? Onu anlarım...
Mobilya zaten önemli ama beyaz eşyaların da dolaplarla uyum içinde olması güzel
Olur neden olmasin hic sevmedigim cok iyi tanimadigim akrabalarim gelip halay cekecegone dügun salonun da sevdiklerimle bir nikah sonra uzerine güzel bir akşam yemegi harika olur :)
Olur çok da güzel olur ki mantıklısı bu zaten sırf eğlence için o kadar masrafa girmeye ne gerek var zengin olsan neyse ne ama hayat pahalı o kadar gideri eğlenceye harcamak israf
Bu zamanda düğün yapıp milleti memnun etmeye çalışacağıma balayıya gidip kendimizi mutlu ederiz.
Olur neden olmasın düğündense balayı tercihim
Ya o samimiyetsiz iki yüzlü insanlar sanki mutluluğumuzu istiyormuş gibi gelmeleri. Ilerdeki eşime düğün yapmamayı onericem. Kabul ederse çok iyi olur.
Eşler de zaten bunu istiyor masraftan kaçmak için 😄
Düğünü takmam adamı alıp balayına giderim 😎
😃😃
Olur tabii ki ben olsam düğünsüz evlilik yaparım düğüne para vereceğime gider balayını güzel bir otelde yaparım
Bal gibide olur ben düğünün gereksiz olduğunu düşünüyorum boşa masraf sade nikah en iyisi
Evliliğe dair her şey gibi, düğün de çağ ve mantık dışıdır Nerimancım. Haliyle ne düğünlü ne düğünsüz evlilik olmaz
Gayette oluyor ben öyle evlendim
Bal gibi olur yemişim düğünü
Olur ya sade nikah yeterli.
Olur. Gayet olur. Hatta doğrusu budur. :-)
Olabilir, ben nikah istiyorum sadece
Çok güzel olur.
Düğünle bile olmaz.. Saçmalamayın.. 😄
Bence dügün olmalı düğünde harmandalı oynanmalı
Olur
Olur
Resmî nikah ile olur.
Bana gore para tuzagi ya dugun
Düğünde saçma balayı ondan daha saçma
olur neden olmasın
evlenilecek enayi bulursan...
Olur şimdiki evlilikler hep dügünsüz