Yumurtasız omlet olur mu hiç. İlişkide duygularını apaçık söylemeli bunun gizlisi olmamalı bence. Ama öyle her şey de hemen söylenmemeli. Karşındaki kişinin duygularını açması söylemesi zor oluyorsa o anahtarı bir şekilde bulmak gerek. Sevgilin senin çabalamanı da görmeli tabii. Kimisi de yaşadığı hayat/tecrübe itibariyle aradan yıllarda geçse bazı duygularını gizleyebilir. Sonra şaşırırsın "Aa öyle miymiş" dersin. Sakin olman lazım yoksa ilişki batar gider. Konu aşk ilişkileri ise herkes karşısındakinin duygularını tamamen bilmeli..
Sevgiliye karşı tüm duyguları apaçık, sır olmadan anlatmak gerekli mi?
Birine karşı en ufak bir şey hissetmeyeceğime dair kendime söz verdim. O iş benim için bitti. Ne kimseye duygularımı açarım, ne de sevgili olmak için çabalarım. Yaralanmamanın tek yolu bu gibi görünüyor.
Merhaba, Sevgiliye karşı tüm duygular apaçık anlatılmamalıdır. Gizem iyidir. Apaçık her şeyi anlatınca, genel olarak şımarıyorlar, kendilerini bir şey sanıyorlar. Azar azar yavaş yavaş ama hep bir şeyler saklı kalsın içimizde kalsın! 😅
Ben açıktım, apaçık boğulduğunu söylemişti sevgilim. Normal gelmiyordu ona olan sevgim. İnanamıyordu bana, çok geldiğini söylüyordu!
Daha sonra blöf yapmaya başlamıştım. Azar azar ihtiyacı olduğu kadar vermiştim! 😅
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Dozunu kaçırmamak lazım sonra üzülen anlatan taraf oluyor
Kesinlikle evet. Ayrıca tam da senin söylediğin gibi. Her şeyi en baştan söyleyerek değil, ilerleyen ilişki içinde zamanı geldiğinde anlata anlata öyle bir an gelmeli ki artık iki kişi de hem kendi hem de karşısının duygularından emin olmalı.
Fazla ideal bir yaklaşım oldu sanırım ama olsundu. :-)
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sevgiliyken yani uyumu bulmusken saklarsan sıkıntı başlıyor. Dürüstlük tartışılıyor güven konuları açılıyor bu konuların aslında sevgili olunmadan evvel aşılması gerekiyordur. Ama henüz o aşama gecilmemisse bazı duygulari duruma bağlı saklarsin tabi
İlişkide sıra yer verilmemeli zaten sevgiliden duygunu neden saklarsın ki saklamamak gerekiyor
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tamamen öyle sevgili olunmussa demekki kişilik karakter uyuşmuş bu durumda benim kardimdaki kişiden şüphem olmaması lazım. Saklı sırlar gizemler ilişkiyi bozar diye düşünürüm. Kendi hayat tecrubeleriyle ilgili bir sırrı varsa anlarım hemen söylenmemeli. Ama duygu durumu saklamak ilişkide çatlak yapabilir neticede