Ayrıldı mı benden? Haksız değil mi?

2 senedir sevgiliyiz. Bugüne dek dışarıda çok bir şey yiyip içmedik ama her seferinde Alman usulü hesabı ödüyorduk ve sorun da olmuyordu.
Hatta bazen 1 simit alır, ikiye böler, öyle yerdik. Dün akşam da bir lokantaya yemek yemeye gittik. Ben az çorba, az kuru ve çok az pilav aldım. Kız arkadaşım tabii kendine yakıştıramıyor ya daha pahalı ve daha çeşitli yiyecekler istedi ve ortaya salata aldık.
Yemekte bir sorun yoktu, her zamanki gibiydik. Ben bir ara iddaa kuponum yattığı için masaya yumruk attım.
Neyse, yemekler bitti ve hesap zamanı geldi. Benim yediklerim 102 lira, kız arkadaşımın yedikleri 139 lira tuttu.
Salata 17 liraydı. İşte asıl kıyamet de burada koptu. Çünkü ben yalnızca 2 çatal darbesi salata yedim ve kız da geri kalanının hepsini yedi ve ben de dibine ekmek bandım. Cep telefonumu çıkardım ve kaba bir hesapla 17 liralık salatanın 1.85 kuruşluk kısmını yediğimi hesapladım. Biraz cömert davranıp 2 liraya yuvarladım ve geri kalan 15 lirayı kıza iteledim. Garson yanımızdayken kız bana demez mi, "Ya bu nasıl hesap, 8.5 liraya bölelim işte. Saçmalama." dedi. Ben de, "Olmaz öyle, ben 1.85 kuruşluk yedim ve 2 lirasını veririm. Sen benden fazla yedin. İnat etme." dedim.
Kız bayağı bir sinirlendi, "Bir şey demiyorum. Allah seni bildiği gibi yapsın." dedi. Ben de, "Hadi ödeyelim de gidelim." dedim ve hesabı ödedik. Ben tabii mutlu oldum ya salatayı en çok o yedi.
Neyse lokantadan çıkar çıkmaz kız arkadaşım yanımdan hızlı adımlarla uzaklaştı ve peşinden koştum ama taksi çağırıp taksiye bindi. Ben de taksi parasına ortak olmamak için bıraktım ve 1 saatlik yolu yürüyüp eve gittim. Saat 10'dan beri telefonuma cevap vermiyor. Sizce ayrıldı mı benden

Ayrıldı mı benden? Haksız değil mi?