Teşekkür ederim @KızlarSoruyor @livaneli
Ayrılık sonrası iletişime devam etmek doğru mudur?
Teşekkür ederim @KızlarSoruyor @livaneli
Merhaba,
Bazı insanlar ayrılık sonrası dahi iletişim içinde kalmayı tercih edebilir, ancak yinede ben doğru bulmuyorum çünkü hayat devam ederken, sevdiğim ve bir zaman birlikte olduğum birisinin başka birisiyle birlikte olduğunu görmek canımı yakar, hem arkadaş kalmaya devam edemem hem iletişim içinde olmaya devam edemem.

01 Ağustos, 2023 Salı 13.20
Doğru değil. Benim eski sevgilim de geçen mesaj attı, ayrıldıktan sonra başına kötü olaylar gelmiş de bilmem ne. Dedim engelini kaldırmış olmam iletişim kurmak istediğim anlamına gelmiyor... Ben nasıl başıma gelenleri anlatmiyorsam seninkini de dinlemek istemiyorum dedim. Dolandırılmis da bilmem ne olmuş.. Büyük ihtimalle para isteyecekti, para istemese bile zamanımı ve enerjimi çalacakti. Suratına kapıyı çarptım. 🤣🤣 Bir kere ayrıldıktan sonra para istemişti, önceden o bana gönderdiği için göndermiştim. Geri ödeme yapayım falan da demedi.. sonuçta o para verdiğinde borç olarak vermemişti ve ilişkimiz devam ediyordu. İlişkimiz devam ederken de kaç kere iban ver göndereyim dedim, yok dedi. Ayrıldıktan sonra geri istiyor, ayıp ediyor. Ben de o parayı borç olarak vermedim zaten, biliyordum geri vermeyeceğini de.. zaten 3-5 kuruşa da ihtiyacım yok, çok şükür kendi kendime yetiyorum. Ama ayıp yani ayrıldıktan sonra böyle.. sonra da Instagram'da utanmadan reels atmış, bazı insanların engelini kaldırmamak lazım. Yapışıyor sakız gibi. Yine engelledim instadan. Herhangi bir cevap da vermedim.
Senin de aşk hayatı para hayatı olmuş bildiğin otlakçı 😂
Hahah valla ya.. 🤣 imkan verseydim para isterdi kesin. Bir kez verdim para, o da bana verdiği için sırf.. tekrar vermek de istemiyorum..
Sen bir defa alıştırmışsın ben ne yapayım kaç kaç vallahi bak ekonomik kriz geldi yer seni bc😂😂
Zaten engelledim 🤣
Beni de engelleyecek misin 😂
Para istersen 🤣🤣
Para istemem de istek göndermiştim ona bir el atsan 😂😂
Hic bir erkek önceden sevgili olduğu kızla arkadaş kalamaz. Kız da aynı şekilde. Düşman olmazsın hadi yine selam verirsin arada yaşanmışlıklar oldu diye insanlığını kaybetmemişsen ama biten bir ilişkiden çıkmışsın ve yine konuşmak eskiye dönmek olur ve bu iki taraf için hadi yeniden deneyelim mesajı verir.
Hayır doğru değildir yani ben olsam iletişimi keserdim direk zaten ayrılmışız her şey bitmiş yani bundan sonra neden eski sevgilimi düşüneyim ki. zaten arkadaş da kalmak istemezdim çünkü insan arkadaş kalınca eskiyi unutamıyor ya da sonra mutlaka aralında bir şeyler geçebiliyor en iyisi bence sıfırdan başlamaktır ama insanlara göre de değişir Ayrılık sonrası iletişime devam etmek veya tamamen kesmek konusunda doğru ya da yanlış bir cevap yoktur. Durum, ilişkinin dinamiklerine, neden ayrıldığınıza, duygusal durumunuza ve kişisel tercihlerinize bağlı olarak değişebilir. Her durum farklıdır ve herkesin farklı bir duygusal süreci vardır. Her durumda, duygusal sağlığınızı göz önünde bulundurarak ve kendi ihtiyaçlarınıza uygun bir şekilde karar vermek önemlidir. Eğer iletişim, sizi üzüyor veya sürekli geri dönüş alamıyorsanız, iletişimi sınırlamak veya tamamen kesmek sizin için daha sağlıklı bir seçenek olabilir. Önemli olan, kendinize ve duygusal ihtiyaçlarınıza öncelik vermek ve sağlıklı bir şekilde ilerlemektedir.
Ayrılık sonrası iletişime devam etmek doğru bir karar olmayabilir. Bazı insanlar ayrılık sonrası dahi iletişim içinde kalmayı tercih edebilir, ancak hayat devam ederken, bu durumun kişilerin kendilerine zarar verdiği düşünülebilir. Ayrılık acısı zamanla azalır ve kişilerin hayatlarına devam etmeleri daha sağlıklı olabilir. Bu konuda birçok tavsiye bulunmaktadır. Örneğin, ayrılık sonrasında eski sevgilinizle bir görüşme yapıp içinizde kalanları söylemek, devam edebilmeniz ve yaşanan ayrılığı geride bırakabilmeniz için önemli. Ancak bunun için acele etmemeniz gerektiğini de unutmamalısınız. Ayrılık acısının etkisiyle sağlıklı davranamayabilirsiniz
Cevap
9Cevap
Doğru değildir, tamamen bitirme kararı alındıysa iki tarafa da zulüm.
Bu ayrılma sebebine göre değişir.. ama düşman olmaya da gerek yok diye düşünüyorum.. benim kirilma oranına göre değişir bu çok kirilmadiysam beklediğim ve tahmin ettiğim bir yerde canım yandı ise... Sonrasında da selam veririm. bir kahve içerim.. sadece artık hayatımda eskisi kadar değerli bir yere sahip değildir artık o da herkes gibidir..
6 sene olmuştur ayrılalı hem o halimi hattımı sorar hem ben seviyor mu hayır ama ben ne olursa olsun aklımdan çıkaramıyorum mesela arada görüşelim diyor ilk günkü gibi heyecanlanıyorum aylarca kopukluk oluyor bazen muhatap olmuyoruz ama bazı zamanlarda günlerce konuşuyoruz tuhaf
Bence hiç gerek yok Kendi psikolojini bozarsın ayrıldığın birisiyle görüşmek ya da buluşmak bence saçma bir şey hiç bulaşma yine de sen
Evet çok saçma hemde en çok darbeyi ondan aldım ama kopamıyorum ve evlenemeyeceğimizi de biliyorum ama bir umut
Seninki tamamen alışkanlık kafanı başka şeyleri verdikten sonra bu takıntıdan kurtulacaksın senin benzer durumuna bir benzeri ben de yaşadım 15 yıllık bir arkadaşım vardı kızla ilgi de duyuyordum tabii bu 15 yıl dediğim aralıksız görüşme değil evlendi boşandı ara sıra görüşmedik falan Ben de ona biraz takıntılıydım açıkçası sonra aramızda bir sürü kavgalar geçti hayatından çıkmak istedi ve gitti İlk başlarda Ben de zorlandım ama şimdi düşünüyorum da iyi ki de hayatımda yok belli bir alışma süreci var o süreci geçtikten sonra mantıklı düşünebiliyorsun.
Bende anca o evlenirse bu takıntıdan kurtulurum ki evlenmeyi de düşünüyor
Ya ben sana şöyle bir şey söyleyeyim böyle bir insana takip etmem bile aslında sana zarar verir Yani onunla evlendiğini görmek veya başkasıyla ilişki içerisinde olduğunu görmeyi niye istiyorsun ki kendi hayatına baksana belki sen daha fazla mutlu olacaksın birazcık önüne bakmazsın gerekirse bir psikolojik destek al yanlış anlama deli demek istemiyorum Ben de destek aldım gayet faydalı oluyor
Doğru ama benim hala belki oluruz umudum var onunla ve başka muhabbetler de var ortada imkansızı seviyorum galiba 🥹
Sen bilirsin belli bir zaman sonra vazgeçersin merak etme
Buraya yazmak istedim çünkü çok güzel verdi ağzımın payını 1 hafta sevgili olduk ve bugün tamamen bitirdim sevgili olmayı beceremiyormuş görüşmek istese de sürekli bi engel çıkıyordu bir kez daha yıkıldım
O kadar malım mi bi an evlilik hayaline bile kapıldım ve dediği şey benim senle ciddi ilişki kurmam mümkün mü oldu
Arkadaş kalabilenler sevmemiş demektir. Gerçekten sevenler arkadaş kalamazlar.
Hayır, olan olmuş biten bitmiş. Kasmanın anlamı yok kesinlikle.
Bittiyse bitmiştir daha da yüzüme bakmam. Arkadaş kalalım , onca zamanın Hayri var bi kahve içelim bilmem ne... Bunlar bana göre değil ben keser atarım hiç olmamış gibi
En doğrusu bence de benim için anında biter.
Ben kapattığım bir defteri bir daha açmam. Facebook'tan doğum günü mesajı atarım. WhatsApp durumuna, duruma göre bir şeyler yazarım belki ama sohbet muhabbet olmaz.
Ayrılma biçimine bağlı olarak düşman olmaya da gerek yok diye düşünüyorum olabilir iletişimde Kalınabilir
Bence değil sonuçta yaşadınız ve bitti hala neyi konuşacaksınız ki yani konuşucak ne kaldı 😕
Doğru bir karar değildir öyle bir düşünce de değilim çünkü o insanla anılar hep var
Ayrılık sonrası iletişime devam ediyorsam tek sebebi sevgimin bitmeyişi, barışmaya meyilim olmasıdır. Eğer soğuduysam veya onun soğudu başka kişilere yöneldiğini görürsem hiç bir şekilde muhatap olmam.
Hayır doğru değil tabikide, bitmiş bitmiştir.
Değil yaa ben 1 sene falan devam ettirdim yine sevgili gibiydik garipti
Ben yaptım. Olmuyor. İşkence
En güzel örneği
Aynen. Hiç gerek yok öyle şeylere
Hayır ben anlamıyorum bazı insanlar bunu nasıl yapabiliyor ya da o zaman birbirini sevmedi
Ben sevdiğim için o an hayatımdan çıkmasından çok korkmuştum kabul ettim. Ama tabii katılıyorum sana o sevmediği için teklif etti ve sorun yaşamadı. Duygular yoksa olabilir ama ona da gerek yok bence ya.
Ayrıca bi de ileride hayatına biri giricek. Kim ister sevgilisinin eski sevgilisyle arkadaş olmasını
Ya sonuçta bence saçma bir şey düşünsene geçmişte sevgili olmuşsun güzel anılar yaşamışsın iltifat etmişsin yeri gelmiş belki bir şeyler yaşamışsın ondan sonra ayrılıyorsun onun başkasıyla birlikte olduğunu görüyorsun başkasına sarıldığını görüyorsun başkasıyla seviştiğini düşünüyorsun Yani bence arkadaş kalmak çok saçma bir şey
Son cümlede aynı şeyi yazmışım
Çok saçma evet. Arkadaş mı kalmadı
Kesinlikle katılıyorum akıllı aklı başında mantıklı insan böyle olur
Evet
Gizli olmasaydın güzel olurdu ama sağlık olsun
Neden
Sorularına gelirdim
Soru sormuyom pek😀
Olsun ya
Severek ayrildiysan olabilir yanlis değil
Arada çocuk gibi bir bağ yoksa yanlış
Ayrılma durumuma bağlı bir durum, nasıl ayrıldım?
Hayır değildir ayrıldı isen kıza yazma
Hayır değildir.
Doğru olmaz
Hayır bitmiş gitmiş.
hiçbir mantığı yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?