Evliliklere neden seviye atlama olarak bakılıyor artık?

Arkadaşlar biz mi aptaldık yoksa bazı kadınlar gerçekten çok mu aç inanın anlayamıyorum. Ben evlenirken evliliğimizin ilk yıllarını borçla harçla geçirmeyelim diye ne düğün yaptım ne bir şey. Nişanımı evde yaptım istemeyle beraber, kuaföre bile gitmedim aman masraflı bir dönem zaten diye. Evde mis gibi kendim yaptım. Eşya alırken ne anamı ne danamı sürükledim peşimden. Gittik eşimle beraber durumumuz neye el veriyorsa ucuzundan dizdik evi mis gibi oturduk. Şimdi bakıyorum, eşyam şu şu marka olmazsa evlenmem şu kadar altın gelmezse evlenmem, evim böyle olsun, düğünüm böyle olsun. Derdimiz ne ara sevdiğimiz insanla hayatımızı birleştirmek, ortak bir hayata adım atmak, mutlu olmaktan çıkıp katalogdan çıkmış gibi bir ev dizip en şaşalı düğünle konu komşu akraba çatlatmak oldu. Hadi çatlattınız dostu düşmanı diyelim, maksimum bir ay konuşulursunuz ama bunları yapabilmek için girdiğiniz borcu en az bir iki yıl boğazınızdan kesip keyfinizden kesip ödeyeceksiniz. Yazık günah değil mi, hiç mi acımanız yok kendinize ya da eşinize? Yeni hayatınıza neden borçla harçla giresiniz? Bakın gerçekten samimi söylüyorum düğün yapmayınca veya son model, en marka eşyayı almayınca bir yeriniz eksilmiyor. Benim eksilmedi mesela, aksine eşimle evliliğimizin ilk yıllarını öyle güzel gezip tozarak geçirdik ki asla para sıkıntısı çekmedik. Akrabaya, kolu komşuya düğünde yedireceğim parayı kocamla aylarca gezip tozarak yedik. Hele ki şöyle bir dönemde lütfen yapmayın, yarın ne olacağımız belli değil, eşinizin ve kendinizin konforunu düşünün. Eşya her zaman alınır.

Evliliklere neden seviye atlama olarak bakılıyor artık?