Arkadaşlar biz mi aptaldık yoksa bazı kadınlar gerçekten çok mu aç inanın anlayamıyorum. Ben evlenirken evliliğimizin ilk yıllarını borçla harçla geçirmeyelim diye ne düğün yaptım ne bir şey. Nişanımı evde yaptım istemeyle beraber, kuaföre bile gitmedim aman masraflı bir dönem zaten diye. Evde mis gibi kendim yaptım. Eşya alırken ne anamı ne danamı sürükledim peşimden. Gittik eşimle beraber durumumuz neye el veriyorsa ucuzundan dizdik evi mis gibi oturduk. Şimdi bakıyorum, eşyam şu şu marka olmazsa evlenmem şu kadar altın gelmezse evlenmem, evim böyle olsun, düğünüm böyle olsun. Derdimiz ne ara sevdiğimiz insanla hayatımızı birleştirmek, ortak bir hayata adım atmak, mutlu olmaktan çıkıp katalogdan çıkmış gibi bir ev dizip en şaşalı düğünle konu komşu akraba çatlatmak oldu. Hadi çatlattınız dostu düşmanı diyelim, maksimum bir ay konuşulursunuz ama bunları yapabilmek için girdiğiniz borcu en az bir iki yıl boğazınızdan kesip keyfinizden kesip ödeyeceksiniz. Yazık günah değil mi, hiç mi acımanız yok kendinize ya da eşinize? Yeni hayatınıza neden borçla harçla giresiniz? Bakın gerçekten samimi söylüyorum düğün yapmayınca veya son model, en marka eşyayı almayınca bir yeriniz eksilmiyor. Benim eksilmedi mesela, aksine eşimle evliliğimizin ilk yıllarını öyle güzel gezip tozarak geçirdik ki asla para sıkıntısı çekmedik. Akrabaya, kolu komşuya düğünde yedireceğim parayı kocamla aylarca gezip tozarak yedik. Hele ki şöyle bir dönemde lütfen yapmayın, yarın ne olacağımız belli değil, eşinizin ve kendinizin konforunu düşünün. Eşya her zaman alınır.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Öyle deme, ne de olsa bir defa evleniyor hanımefendiler.
Valla eşine hayat arkadaşı değil de cüzdan olarak bakmaya devam ederlerse o bir defalar daha çok olur
Vasatlıktan başka bişey değil. Hatta vasatın da altı
Bu yüzden zengin koca bulacaksın. Hem evini düzeceksin hem gezip tozacaksın
Çok çirkin bir şey bu. Sevdiğin insanın maddi gücünün olması ayrı bir şey sırf biriyle zengin diye evlenmek ayrı bir şey. Kendini bir mal gibi satmaya benziyor bu. Sevmediğin biriyle sırf 2 3 kuruş yüzünden bir ömür geçirilir mi?
Sevdiğin kişinin zengin mı olması lazım eğer tek sebeb buysa mutlu olamazsın
Hayır sadece gerçekçiyim. Sırf zengin diye evlenmem biriyle tabiki ama fakir biriyle seviyorum sırf seviyorum diye yine evlenmem (Fakir birini sevmem). Aşk karın doyurmuyor bu devirde ne yazık ki…
Tamam ama sırf zengin diye de evlenilirse sonu iyi bitmiyor hikayenin
@isimsizbirkral tek sebep bu değil. Birçok zengin insan var hepsiyle evlenir miyim? Hayır. Birini sevmeden önce maddi gücüne bakarım standartları olan biriyim ve alıştığım bir yaşam biçimi var. Yapmacık olmaya gerek yok
@isimsizbirkral herşeyden önce durumu iyi olmayan bir erkek benim gucumun altinda ezilecektir. Al sana mutsuz evlilik baslangici
Gerçekçilikle alakası olduğunu pek sanmıyorum. Aşkın karın doyurmadığı gibi para da yanında mutlak huzuru getirmiyor maalesef. Benim eşim baya fakir mesela. Ama yeri gelir kendi yemez bana yedirir, yeri gelir evde köftelik bulgurdan başka bir şey olmaz garip bir yalancı köfte yaparım oturur öyle neşeyle yeriz ki soframızı donattığımızda öyle neşe olmuyor bazen.
Fakir felsefesi yapmıyorum ablam ama dediğim gibi fakir bi insanla olmak istemek zaten biraz saçma çünkü sana ve çocuğa bakabilmeli dediğim şey sadece maddiyata bakılırsa evlilik pek sağlıklı olmaz
@isimsizbirkral sadece maddiyata bakmıyorum. Bunu zaten belirttim.
Konuyu fakir erkek delikanlıdır gibi algılama sadece fikri belitttim
Asla derdim küçük görmek veya aşağılamak değil ama şöyle söyleyeyim benim sülalemin durumu iyi keza bende mimarım. Yıllardır alıştığım bir yaşam biçimi var. Tabiki ben bunları kendim karşılamaya devam ederim ama eşim ezilir. Düşünsene onun maaşını ben sadece ayakkabıma veriyorum. Sence sağlıklı bir evlilik olur mu?
Olmaya bilir ama bazı kişiler sevdiği kişiyi bu şekilde kabullenebiliyor
@isimsizbirkral evet ama soran biraz fakir edebiyatı yapıyor. Utanmasa fakirlik daha iyi diyecek
@isimsizbirkral ben yansıtmasamda ailem bir şey demese de o kendi kendine kötü hisseder.
Fakir edebiyatı sevmem ama dediklerim konusunda öyle düşünüyorum
Derdim asla fakir edebiyatı yapmak değil. Senin söylediğin durumda tabi ki kendi çevrenden kendi standardından birini bulman sağlıklı bir evlilik için çok daha gerekli bir şey. Ben eşimden önce de fakirdim, eşimle evlenirken de beraber çalışır beraber kazanırız kafasındaydım. Benim tepki gösterdiğim kesim anasından babasından görmeyip elin adamından görmeyi bekleyenler. Hatta çok yakın bir arkadaşım var uzun zamandır ilişkisi olan, adam artık evlenmek istiyor ama sırf buna istediği eşyayı alamaz diye evlenmek istemiyor, oyalıyor boş boş. Ben bunlara kızıyorum, kendisi çalışmayı düşünmeyip, elini taşın altına koymayı düşünmeyip ben çalışacaksam neden evleniyorum ki diyenlere kızıyorum. Falanca şunu yapmış git ne yaparsan yap bir şekilde bana onu al diyenlere kızıyorum. Evlilik böyle bir şey değil çünkü.
Arkadaşının kalbi gerçekten kötüymüş. Ailesinden görmediğini kocasından görmek istiyorsa bile o çocuğu oyalayıp duygularıyla oynaması çok yanlış
İşte çevremde böyle tipleri görünce deliriyorum, abimin ciddi düşündüğü bir kız arkadaşı vardı mesela sürekli artık teklif et falan diyordu. Ev ve eşya konusunda da çok hassastı bir sürü isteği vardı krediyle alırız diyordu, abim bir konuşmalarında çalışır öderiz diyince kavga çıkarmıştı ben çalışacaksam seninle neden evleniyorum diye. Bu tarz şeylere çok karşıyım yoksa söylediğin şeyde haklısın, davul bile dengi dengine.
Bekarlık sultanlık biz hükümdarlığa doğru gidiyoruz
Senin gibi kadın kaldı mi
Var valla
Kaç yıllık evlisniz
4 yıl oldu :")
Maşallah çoluk çocuk var mi ve gerçekten fedakar biri misn?
Abim neden soruyorsun şimdi bunları? Sinirlendiğim bir durum vardı onu paylaştım sadece bejrkrltlt
Bişey demedim canim benim konysiyoruz
Evlenmek sizin için ne
Sevdiğim adamla bir ömür paylaşmak. İyisiyle kötüsüyle, varıyla yokuyla ortak bir hayat paylaşmak.
Ama nedense hiç bir zaman öyle olmuyor aşk diye bisey yok
Valla ben eşimle evlenirken tamamen bu düşüncelerle evlendim. İyi ki de öyle yapmışım. Şimdilerde maalesef çok fazla özentilik var. Yeni gelin furyası başladığından beri kadınlar iyice kafayı yedi. Başta herkes dalga geçiyordu şimdi herkes en iyisinin, en pahalısının peşinde. Birinde bir şey görüyor hemen benim neyim eksik, bana da alınsın diye eşinin başının etini yiyor. Aşk, sevgi, anlayış maalesef çok geri planda kaldı artık.
Sonuçta mutlu değilsin dimi
Hayır gayet mutluyum neden mutsuz olayım
Mutlu olsan burada olacağına onun yanında olurdun dimi
Eşim babasının yanında hastanede şu an? Kaldı ki belki insomniam var eşimin yanındayım ama uyuyamıyorum geldim burada kafa dağıtıyorum vsjdkfkfkgg sadece bu saatte burada olmama bakarak nasıl böyle bir yargıya varabiliyorsunuz
Ben vermiyorum yapılan yorumlar varıyor bi ara kadının biri ürologtan daha çok gördüm nasıl biyer burasi dedi hani tabiki beni ilgilendirmez ama benim vardığım bir kanı yok
Vardığın bir kanı olmasa bana burada mutsuzsun, mutlu olmasan burada bu saatte işin ne demezdin. Evet burası kadınlar için artık gerçekten sıkıntılı bir platform olmaya başladı ama gizli kullanıcı olarak bulunuyorum zaten. Kimseyle işim gücüm yok, sinirimi bozan bir şey vardı geldim burada paylaştım ki belki evlenmeyi düşünen birileri vardır onlara da uyarı olur
Sen şimdi evliliği mi savunuyorsun evli olmamayı mi
İkisini de savunduğum bir durum yok. İnsaflı ve gerçekçi olmayı savunuyorum sadece.
Anladım tamam geçmiş olsun
Sizin gibi eş nerde bulunur acaba hbhbhcgxhx
Gerçekten seven sevdiğini düşünür egosunu değil hsjdkflf seveni bulun
Eşin çok şanslı ablam xjzbdjbzs
Teşekkürler hejeırıfıf
Rica ederim
Kısaca özetler misiniz
Aç gözlü yeni gelinlerin hava atmak için evleneceği kişiyi ve ailesini zor duruma sokmasını eleştirdim
Ha anladım. Aynen haklısın 😒