İlişkilerin temelinde olması gereken ve asla sarsılmayacak en önemli özellik nedir sizce? Sevgi, saygı, sadakat, dürüstlük, birbirinin yaşamına saygı hangisidir?
Sevgi
Birbirinin yaşamına saygı
Dürüstlük
Sadakat
Hiç bir zaman yatağa küs girmemek
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ciddi ilişkiler veya evliliklerde olması gereken en önemli konu nedir?
Sadakatli olan diğer seçenekleride zaten yapar, başka türlüsünü vicdanen zaten yapamaz. Mesela sadakatli bir kadın tartışsan etsen bile akşam kendisi tutar yatağa çeker seni. Erkek içinde aynısı geçerli tartışmış etmiş olsada akşam kadının yanağını burnunu sıka sıka gıdıklaya gıdıklaya al kadını yatağa götürür.
Ciddi ilişkiler veya evliliklerde birçok önemli konu bulunmaktadır, ancak aşağıdakiler genellikle en önemli olanlardır:
1. İletişim: İyi bir iletişim, sağlıklı bir ilişkinin temelidir. Karşılıklı anlayış, açıklık, empati ve duyguları ifade etme yeteneği, sağlıklı bir ilişkinin sürdürülmesi için kritik öneme sahiptir.
2. Karşılıklı Saygı: Her iki partnerin birbirine saygı duyması, değer vermesi ve desteklemesi sağlıklı bir ilişkinin olmazsa olmazıdır. İlişkideki her kişinin kendine özgü değeri ve düşünceleri olduğunu kabul etmek önemlidir.
3. Güven: Güven, sağlıklı bir ilişkide olması gereken en önemli unsurlardan biridir. Partnerler arasındaki güven duygusu, açıklık, sadakat ve söz verildiği gibi davranma üzerine kurulmalıdır.
4. Uyumlu Değerler ve Hedefler: İlişkideki partnerlerin benzer değerler, inançlar ve hedeflere sahip olmaları, uzun vadeli bir ilişkinin sürdürülmesi için önemlidir. Ortak bir vizyon ve uyumlu hedefler, ilişkiyi güçlendirebilir.
5. Özgürlük ve Bağımsızlık: Sağlıklı bir ilişkide, her iki partnerin de bireysel özgürlük ve bağımsızlık ihtiyacına saygı duyulmalıdır. Kendi alanınızı koruma, kendi ilgi alanlarınızı takip etme ve kişisel gelişime önem verme önemlidir.
6. Sorun Çözme ve Uzlaşma: Her ilişkide zaman zaman çatışmalar ve sorunlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle, sorunları açık bir şekilde konuşmak, birlikte çalışarak çözüm yolları bulmak ve uzlaşmaya varmak önemlidir.
7. Destek ve Empati: İlişkide her iki tarafın da birbirine destek olma, motive etme ve duygusal ihtiyaçlarına empati ile yaklaşma önemlidir. Partnerlerin birbirini anlamaya ve desteklemeye yönelik bir atmosfer yaratması sağlıklı bir ilişkiyi güçlendirebilir.
Tabii ki, her ilişki kendine özgüdür ve farklı ihtiyaçları ve öncelikleri olabilir. Ancak, yukarıdaki konular sağlıklı ve mutlu bir ilişki için genel olarak önemli olan temel unsurlardır.
Ben bir yatağa küs girmeme şıkkını işaretledim Ama asıl önemli olan birbirine fikrine saygı duymak birbirinin düşüncesine önem vermek ve her zaman için öncelikli olarak ben değil biz diyerek hareket etmektir, ayrı yataklarda yatmamak akşam olduğu zaman sarılarak sorunları çözmektir ama benim aileme karşı saygısızlık yapan bir insan söz konusu olursa konuda İşler değişir.
Dürüstlük dedim. Dürüst insan sadıktır da. Sevmediği birine seviyorum demez. Zaten sevmediği biriyle birliktelik kurmayacak olduğu için de sadık olur. Bu üçü birer zincir gibidir.
Sadakat dedim ama dürüstlük daha da önemli çünkü dürüst değilse karşındaki sadakatin de azalabiliyor. Dürüstlük önemli ama sadakat de çok önemli. Zaten anlaşıyorsanız, dürüstseniz sadakatli olursunuz.
O zaman şöyle cevap vereyim 'birbirinin yaşamına saygı duymak' birbirinin yaşamına saygı duyan kişiler (evli zaten sevgi de vardır), sadakatli de olur çünkü sadakatsizlik karşısındaki kişiye saygısızlıktır, dürüst de olur yalan söylenip aptal durumuna düşürmek de incitici ve gurur kırıcı bi davranıştır. Geriye sadece son seçenek kalıyor birbirine saygı duyan insanlar bir şekilde tatlıya bağlar olayı zaten diye düşünüyorum yani hepsi :)
Zincirleme diyorsun😇 aslında çok haklısın ama günümüz ilişkileri biraz basitleştiği için normalde bütün ilişkilerde olması gereken özelliklerin hepsini bi arada isteyemiyoruz. Yani doğru olan söylediklerin ama o kadar özelliği taşıyabilen insan yok 😇