Yemek yerken, ya da yürürken hep gözler üstümde. Kuruntu yapmıyorum arkadasıma da sordum bakıyorlar mi diye gerçekten bakıyorlar ve rahatsız oluyorum artık. Gözlerim ve bakışlarımdan dolayı ve özgüvenli yürüyusum mu onları etkiliyor sizce ☺
Sanki her erkek benden hoşlanıyor gibi hissediyorum, özgüvenli yürüyüşüm onları etkiliyor olabilir mi?
Bu aslında ufak bir psikolojik rahatsızlıktan kaynaklanıyor kimse söylememiş ama ben bahsedeyim:
Erotomani sendromunun ana belirtisi, bir kişinin kendisine takıntılı ve derin bir şekilde aşık olduğuna inanmasıdır. Bu kişinin sevgisine dair hiçbir kanıt yoktur. Hatta söz konusu kişinin, bu sendroma sahip bireyden haberi bile olmayabilir. Sürekli söz konusu kişiden bahseden birey, o kişiyle iletişim kurmaya ve buluşmaya takıntılı olur. Aşk hastalığının yaygın semptomları şunları içerir:
Karşı cinsle ilgili hayaller kurmak Kurulan hayalleri gerçek gibi yaşamak Ünlü biri tarafından sevildiğine inanmak Söz konusu kişiyle temas kurmaya çalışmak, sürekli takip etmek Yaşanmamış olaylara inanma ve yaşanmış gibi anlatmak Gerçekleri yok saymak Kıskançlık hissi Ayrıca bu sendroma sahip birey, söz konusu kişiyi ve çevresini taciz edebilir. Kendisi ve aşığı arasına girdiğini düşünen kişilere karşı şiddet eğiliminde olabilir. Bu yüzden de kanuni bir yaptırım ile karşıya karşıya gelebilir. Kadınlarda daha fazla görülen bir hastalık olsa da, erkek vakalarda tehdit ve taciz gibi davranışlar daha fazla görülür.
Erotomani Tedavisi Erotomani sendromu, kişilerde birçok farklı sebepten dolayı ortaya çıkabilir. Ancak genel olarak başlangıcı anidir ve uzun bir süre devam edebilir. Bu sendrom, birincil akıl hastalığı ya da başka bir ruhsal problemin belirtisi olarak meydana gelir. Ayrıca tedavisi mümkün bir psikolojik sorundur. Fakat oldukça zor bir süreçtir. Çünkü, bireyin düşüncelerinin doğru olmadığını görmesi oldukça zordur.
Çok az kişi bu hastalığın kendinde olduğunu kabul eder ve kendi isteği ile tedaviye başlar. Hastanın ihtiyaçlarına göre tedavi süreci düzenlenir. Tedavide ilk öncelik, bireyin sosyal yaşamını sürdürmek ve dengesiz davranış riskini en aza indirmektir. Bu sendroma sahip kişilere uygun psikoterapi ile birlikte dahil edilebilir. Böylece süreç daha etkin ve işlevsel gerçekleşir. Tedavi süreci sonunda hasta bu sendromdan kurtulur. Ek olarak, yeme bozukluğu, bipolar, uyuşturucu veya alkol bağımlılığı gibi altta yatan başka bir problem varsa ilave tedavi yöntemleri uygulanır. Bazı durumlarda hastaya, sosyal beceri eğitimi verilir.
Erotomani Tedavi Edilmezse Ne Olur? Erotomani sendromu hakkında merak edilen konulardan bir tanesi tedavi edilmezse ne gibi sonuçlar doğuracağıdır. Bu sendrom tedavi edilmezse, hem psikolojik hem de fiziksel açıdan oldukça yaralayıcı olabilir. Bireyde zaman geçtikçe belirtiler artar ve paranoya ya da şizofreniye sebep olabilir. Ayrıca kişilerin gerçeklik algısı bozulmaya başlar ve aşkına karşılık bulamadığına inanır. Bu durum karşı tarafa da rahatsızlık verici olabilir. Hatta taciz ve şiddet gibi birçok istenmeyen olaylar ortaya çıkabilir. Bu yüzden mutlaka tedavi edilmelidir.
Çekicisindir, cekiyorsundur. Ben bakılmaktan rahatsız olurum bu yüzden kambur dururum, yerde bir sey ararım sanki yürürken, kimseye bakmam ve görmem rahat edemem birinin baktığını hissetsem. Gerilirim.
Özgüvenli bir yürüyüşe sahip olmanızın, insanlar üzerinde olumlu bir etki yarattığı ve dikkat çektiği doğrudur. Özgüvenli bir yürüyüş, kendine güvenen bir kişinin dış dünyada kendini ifade ediş biçimi olarak algılanabilir ve insanların dikkatini çekebilir. Erkeklerin size karşı ilgi göstermesi, özgüvenli yürüyüşünüz gibi dışsal faktörlerin yanı sıra, kişisel cazibeniz, iletişim becerileriniz, karizmanız ve kişiliğiniz gibi birçok farklı etkene bağlı olabilir. İnsanlar, çekici buldukları kişilerin farklı özelliklerini etkileyici bulabilirler. Özgüvenli bir yürüyüş ve duruş, kendinize olan güveni yansıtır ve çevrenizdeki insanlar üzerinde olumlu bir izlenim bırakabilir. Ancak, her insanın hoşlandığı veya ilgi gösterdiği kişisel tercihleri ve beklentileri farklıdır. Bu nedenle, her erkeğin sizden hoşlanması beklentisiyle yaklaşmak yerine, kendiniz olmaktan ve doğal davranmaktan emin olmanız önemlidir.
Bu sadece özgüven ile alakalı bir durum değil hanım efendi. Güzelseniz ve çok iddialı giyiniyorsanız. Bu kadar bakmaları normal. Bunun yanında göz renginiz vs birçok özelliğinizde artı olarak haneye eklenebilir. Ancak bu rahatsızlık ile kalmaz. Nazar değer. Ayrıca daha açık konuşmak gerekirse. Erkeklere genelde laf edilir. Bakmayın kardeşim vs. O zaman erkeklerde der genelde baktırmayın. Bunu size laf sokmak olarak vs algılamayın lütfen zira. Sizi tanımam. Tanımadığım kişiler hakkında kişiliğine yorum yapmam ama genel intibaları yazdım. Bu durumlar olabilir. Ben 2. defa bir kadına dönüp bakmam. Bu havalılıktan vs falan değil. bir sebebi rahatsız etmemek. Nazarımda değmesin Diğer sebebi inancımdan dolayı. Bir diğer sebebide haddimi bilirim. Ulaşamayacağım insanları yormam. Bu kendini küçük görmek vs değil sadece haddini bilmek.
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
33
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bak zeki kardeşim onlar seni beğendikleri için değil nasıl kullanırız hesabıyla kesiyorlar muhtemelen onlara böyle bir işaretler veriyorsun… havaya girme kork bence zamanın erkekleri ve ergenleri hayvandan farklı düşünmezler