Birinin size sevgi ve değer verdiğini anlamak bazen net olmayabilir, çünkü her insan duygularını farklı şekillerde ifade eder. Ancak aşağıda bazı belirtiler vardır:
1. Sözleri ve davranışları uyumlu olabilir: Bir kişi size sevgi ve değer veriyorsa, bunu hem sözleriyle hem de davranışlarıyla gösterebilir. Sizi takdir ettiğini ve önemsediğini ifade edebilir. Aynı zamanda size yönelik nazik ve destekleyici davranışlar sergileyebilir.
2. Zamanlarını size ayırırlar: Size değer veren biri, sizinle vakit geçirmeye istekli olacaktır. Bu, sizinle görüşmeleri için zaman ayırması, ilgi göstermesi ve birlikte geçirilen zamanı keyifli kılması anlamına gelebilir.
3. Empati ve anlayış gösterirler: Sizi gerçekten anlamaya ve hislerinizi anlamaya çalışırlar. Empati kurarak duygusal destek sağlamaya çalışabilirler.
4. Size destek olurlar: Size değer veren biri, sizi desteklemek ve başarınızı teşvik etmek için çabalar. İhtiyaçlarınız konusunda size yardımcı olmaya çalışır veya yaşadığınız zorluklarda sizin yanınızda yer alır.
5. Sizinle ilgilenirler: Size değer veren biri, sizinle ilgili olan şeylere ilgi gösterir ve dinlemek için zaman ayırır. Sizinle konuşurken, paylaşımlarınızı takip eder ve sizin hakkınızda daha fazla bilgi edinmeye çalışır.
6. Size güvenirler: Size değer veren biri, size güvenir ve size sadakat gösterir. Sizinle açık ve dürüst bir şekilde iletişim kurmaya çalışır.
Bunlar potansiyel belirtiler olabilir, ancak her ilişki ve her insan farklıdır. Önemli olan, size sunduğu sevgiyi, değeri ve ilgiyi hissetmenizdir. Ancak bu belirtilerin eksik olduğunu hissederseniz, iletişim kurarak samimi bir şekilde duygularınızı ifade edebilir ve ilişkinizin nasıl gelişmesini istediğinizi anlatabilirsiniz.
Bunu anlamak benim için kolay çünkü daha önce seven biri olmadığından zaten bir kız bana aşıksa bunu her hareketinden anlardım. yani ilgisinden merak etmesinden özel olarak bana sorular sormasından. en çok da benimle konuşmayı istemesinden. ya da benimleyken aşırı mutluysa beni kıskanıyorsa ya da trip atıyorsa. yani klasik aşık insan özelliklerini gösteriyorsa işte anlayabilirim. her kişi farklıdır ve sevgiyi farklı şekillerde ifade eder. mesela Seni önemsiyor. Senin için zaman ayırır, seninle ilgilenir ve senin mutlu olmanı ister. Seni destekler. Zor zamanlarda senin yanında olur ve seni cesaretlendirir. Bu nedenle, bir kişinin seni sevdiğini anlamak için en iyi yol, onunla doğrudan konuşmaktır.
Çok belirtisi var aslında. Yemek yerken size mesaj atıyorsa, dışarda arkadaşlarıyla otururken veya oyun oynarken size yazıyorsa, siz uyumadığınızda o da sizinle uyumuyorsa, kendinden çok sizi düşündüğünü söylemeyip size hissettiriyorsa, sabahları uyandığında ilk işi size günaydın demek oluyorsa sizi seviyordur. Daha da çok şey vardır da işte 😇
Ben; bana kasti olarak olumsuz herhangi bir duygu hissettirmesinden, kendinden önce beni düşünmesinden, bana ilgi, şefkat ve sevgiyle yaklaşmasından, benimle dertleşmek istemesinden, bana karşı fedakar, düşünceli, hoşgörülü, nazik, hassas davranmasından, bana "Sana güveniyorum." demesinden, Beni kırdığı, üzdüğü zaman kalbimi onarmak için çabalamasından birinin beni sevdiğini anlarım.