sevdim mi çok seviyorum çok düşünüyorum çok umursuyorum söylediği tek olumsuz şeyi kafama öyle bir takıyorum ki sevdiğim insanın tüm günümü mahvediyorum hiç bir şeye kendime odaklanamıyorum. işte sevdiğim insanın tek küçük hareketi beni dünyanın en mutlu insanı yaparken aynı zamanda en mutsuz insanı da yapabiliyor. çok etkileniyorum yani ufak şeylerden. fazla yoğun yaşıyorum duygularımı fazla duygusallaşıyorum hayatıma birini aldığım zaman o yüzden korkuyorum artık hayatıma birini almaktan. bununla nasıl başa çıkıcam? duygularımı nasıl iyi yönetirim?
Sevince çok seviyorum, çok düşünüyorum. Bununla nasıl başa çıkarım?
merhaba, Sevgi ve düşünceler insan yaşamının önemli parçalarıdır, ancak bazen aşırı düşünmek ve aşırı sevmek kişinin duygusal sağlığını olumsuz etkileyebilir. Kendini Tanıma: Düşünce ve duygularınızı anlamak için kendinizi tanımak önemlidir. Neden bu kadar fazla düşündüğünüzü ve sevdiğinizi anlamak, duygusal zorluklarınızı ele almanıza yardımcı olabilir. Bilinçli Farkındalık: Bilinçli farkındalık, düşüncelerinize ve duygularınıza odaklanarak anlık bir farkındalık halinde olmayı içerir. Bu, düşüncelerinizi sadece gözlemleyip değerlendirmenize, onlarla bütünleşmeden önce tepki vermenize yardımcı olabilir. Düşünce Günlüğü: Düşünce ve duygularınızı anlamak ve işlemek için bir günlük tutabilirsiniz. Günlüğe yazarak, içsel düşüncelerinizi ve duygusal durumunuzu gözlemleyebilir ve belki de düşüncelerinizi biraz daha mantıklı bir perspektiften değerlendirebilirsiniz. Olumlu Zihniyet Geliştirme: Kendi kendinize olumlu düşünme alışkanlıkları geliştirmek, negatif düşüncelerin üstesinden gelmeye yardımcı olabilir. Olumlu düşünceler ve kendinizi olumlu yönde motive eden ifadeler kullanarak, kendinize güveninizi artırabilirsiniz. Sosyal Destek: Duygusal zorluklarla başa çıkmak için arkadaşlarınıza veya ailenize danışabilirsiniz. Duygularınızı paylaşmak ve başkalarının desteğini almak, yükünüzü hafifletebilir. Duyguları Kabul Etme: Duygusal zorluklar yaşamak doğaldır. Profesyonel Yardım: Eğer sürekli düşünce ve duygusal zorluklarla başa çıkmakta güçlük yaşıyorsanız, bir psikolog veya terapistten yardım almayı düşünebilirsiniz. Profesyonel destek, duygusal sağlığınızı düzenlemede size rehberlik edebilir. Duygularınızı inkar etmek yerine, onları kabul edin ve nasıl hissettiğinizi kendinizle dürüst bir şekilde paylaşın. Unutmayın, herkes zaman zaman zorluklar yaşar ve bu normaldir. Kendinize zaman tanıyın ve kendi duygusal sağlığınızı özenle yönetin. Eğer bu hislerle başa çıkmak sizin için zor oluyorsa, çevrenizde size destek olabilecek kişilere başvurun veya profesyonel yardım almak için terapistlerle iletişime geçin.
klıma Gelen İlk Şey Oğuz Atay'ın Eski Karısına Yazmış Olduğu Mektup Oldu..
Bir Söz Vardır, Hani Derler Ya " Dünya Hassas Kalpler İçin Bir Cehennemdir "
Bak Hakikaten de Öyledir Biliyor musun?
Nitekim Dünyanın Çoğunluğu Kötüdür, Ve İnsanlıklarının Hayvansı Duygularını Bastıramaması Sebebiyle, Kalp Kırarlar, Yeri Gelir Can Yakarlar, Yeri de Gelir Alırlar..
Öyleyse Ne Yapmak Gerek..
Herkesin Yaptığını Yapmak Gerek Arkadaşım,
Bazı İnsanlar Çok Basit Şeylerin Aralarında Yine Basit Bir Sevgi Bağı Oluşturması Nedeniyle Bir Araya Geliyor, Ve Sıkıca Sarılıyorlar Birbirlerine, Onları Bir Araya Getiren Bir Çok Sebep Var, İdeolojiler, Aktiviteler, Hobiler Hatta Fobiler, Şu Sanal Dünya da Dahi Biraz Gezindiğimizde, Gruplaşan Yüzlerce İnsanı Farkederiz..
Ezcümle, Kendine Kendin Gibi Birilerini Bulmalısın, İletişimin, Dostlukların, İlişkilerin, Böyle İnsanlar İle Olmalı,
Zıt Biri de Olabilir, Fakat Bu Çok Düşük Bir Olasılıktır ki Seni Üzmesin..
Hayat Gerçekten Çok Zor, Ve Senin İçin Daha Zor, Seni Anlıyorum, Çünkü Bende Misofonya'yım, Biraz Alakasız Ama Etki Ve Algı Konusunda Ortak Yönü Çok Fazla..
Bu tür duygu hissinden uzaklaşmanın bana göre tek yolu belli bir süre ilişkilerden uzak durarak duygularını mantıklı düşünerek kontrol altına alabilirsin ve bir ilişkinin nasıl olması gerektiğini yalnız kaldığın bu süre zarfında öğrenebilirsin.
Önce kendini iyice tanı, sonra duygularını yani beynini yönetmeyi öğren ve kendine uygun birini al hayatına yani üzerine titreyen ne olursa olsun sana yan çizmeyecek birini diyeceğim ama insanoğlunun sağı solu belli olmaz bugün sana aşığım yarın başkasına aşığım der.
Birini hayatına almak demek onu merkezine koymak demek değildir... Sonuçta o olmadanda senin bir hayatın düzenin sosyal hayatın var.. o girince tamam güzel ama bu onu hayatının ortasına koymana sebep değil... sev sev ama hayatının kıyısında ucunda sevmeye çalış
Bir süre ilişki yaşamayınız. Sizin bir level üstünüz benim bir süre kız arkadaşımdı. Kendisine bu konuda yardımcı oldum ancak benim sinir sistemim bozuldu :) gereksiz açıklamalar yaparken buldum kendimi :)
İnanın en kesin çözüm ilişkiden bir süre uzak durun ve lütfen kendi davranışlarınızı yanlış bulduğunuz özelliklerinizi acımasızca eleştirin. Bakın eleştirin diyorum kendinize haksızlık edin demiyorum.
Bu isteyerek olacak bir şey değil. Yaşam seni o noktaya getiriyor. Bir gece de değişemez kimse kendi gözünle kendi değişimini gördüğünde o üzüldüğün günler güldüğün günleri de alıp yok olup gidecek. Tamamen kendine odaklı, sevdiği insanı merkez olarak görmeyen birine dönüşeceksin. Ve o zaman hayatında biri olduğunda asıl sağlıklı ilişkinin ne olduğunu o zaman anlayacaksın. Şimdilik sadece yapman gereken kendine vakit ayırmak.
Seni olduğun gibi kabullenecek birisini bulman lazım aynı zamanda senin nasıl hissettiğini hislerini anlayabilecek birisi kendini değiştirmeye uğraşma boş ver seni sen olduğun için o özelliklerin için seven birisini bul daha mutlu olursun 🙂
Hayatımda tek odağın olmasın. Yeni duygusal ilişki hayatın tek odağı olmamalı. İş, aile, sosyal çevre, kariyer hedefleri , hobiler, spor gibi gibi bir sürü hayat odağın olursa birine gömülüp gitmezsin.
Biraz fanatiksiniz. Anlayabiliyorum. Abartı duygularınız var. Ama makul düşünebilmelisin. Mesela çok kaptırırsam sıkarım, hemen taviz verirsem bunun sonu gelmez gibi telkinlerde bulunman lazım kendine.
Senin yazdıklarını okurken resmen kendimi gördüm aynı özellikleri taşıyoruz aşırı zor bir durum ya bende öyleyim sevince çok sıkıp bunaltıyorum tek fark sevdiğim kişiyi kendimden uzaklaştırmam
Aynı şekilde bende böyleyim sevince çok seviyorum çok değer veriyorum ama sonra pişmanlık oluyor çünkü hep zararlı oluyor birine haddinden fazla değer verince sorunlar hep oluyor
Gerçekten bensin aynı sorunlarla mücadele ediyorum sadece çok duygusal insanların böyle olduğunu düşünüyorum ben 1001 kitap alıntıları diye bir uygulama indirdir hoşuma giden kitapları bitiyorum sürekli kafamı meşgul ediyorum vaktim kalmiyor yani kendimi ve sevgilimi üzmeye
Aynı durum bende de var ne zaman birine ilgi duysam dağılıyorum. Bu psikolojik bir olay aileden kaynaklı yanlıs yetistirmeden kaynaklı. Cocuga kendını sevmeyi öğretemeyen aileler yüzünden cocuk buyuyunce mutlulugu baskalarında arıyor ve kendıne deger vermeyen ınsan baskalarına deger veriyor ve kendını karsı tarafa kabullendirmek için sureklı bir seyler yapıyor
E bu ben 😅 Sevdiğim zaman rüzgar bile tenine dokunsun istemiyorum çok kıskanıyorum. Kendimden çok onu düşünüyorum. Onu mutlu etmek istiyorum. Konuşurken sürekli ne yapar eder merak ediyorum.
Böylesine yoğun duygularla seven insanın kıymeti günümüz dünyasında asla değer görmez. Üzüldükçe güçlenir katılaşırsın. Duyguların zamanla yoğunluğunu kaybeder. Hayat işte kıymetin bilinmez
Cinsel çağrışım yapan profille sanal seks peşinde olmayı temsil ettiğine göre, ertesi gününü takıntı yapamazsın. Sitede senin gibi profiller yüzlerce var, geneli 1 xper hesap açar işini görür hesabını kapatır. Sen sabit profildesin, o yüzden çelişki. Tanımlanamayan bir sorunun olduğu su götürmez
kimseyle cinsellik konuşmadım bile bu sitede sadece cinselliğe düşkünüm enerjisini bu tarz fotoğrafları seviyorum. sitedeki amacım zaman geçirmek kafa dağıtmak falan
Bu bana da oluyor açıkça karşındakine de söyle bence ben öyle yaptım hep çare buldu hep o da birde başka uğraşlar edin spor vb kafan dağılır cidden işe yarıyorr
Bakayım Yok daha zamanı var şöyle bir 4-5 sene daha geçmesi lazım olgunlaşınca Daha bir önemsememeye başlayacaksın o zamanları ya yalnızlaşırsın ya da düzelirsin