Ben önceden bu durumu bir başarı olarak görmezdim. Evlenmenin çok kolay bir şey olduğunu zannederdim ama gördüğüm bazı şeylerden ve güncel sosyoekonomik şartlara da bakılırsa evlenmenin artık bir başarı olduğu kanaatindeyim.
Biraz daha açıklamak gerekirse...
Evlenmenin iki şekli var biliyorsunuz. Bir görücü usulü bir de flört ederek evlenmek...
Ben görücü usulü tercih eden biri olarak bana tavsiye edilen erkekler tarafından begenilmedim istenmedim. Hani amaç zaten iki tarafın da evlenmek istemesi olduğu için daha kolay sonuclanir sanıyordum ama o işler öyle değilmiş. Flört şeklinde ilişkilerin de yine çoğunluğu birçok sebepten ötürü evliliğe doğru ilerlemiyor.
Öte yandan evliliğe karar verdiniz diyelim. Ailelerin anlaşması onay vermeleri ev kurmak düğün şu bu derken dünyanın parası gidiyor maalesef. Bir adamın bu kadar masrafı göze alabileceği kadar değer verdiği bir kadın olmak o kadar kolay değil sanırım. Sonra dışarıda bakınca çoğu kızın iffet konusunda gevşek olduğunu görüyoruz. Erkeklerin de böyle bir kıza denk gelebilmesi eskiye oranla daha zor hale geldi. (Ben çok şükür kendimi koruyabildim bugüne kadar.)
Kisacasi insanların sosyal medyada paylaştığı düğün fotolarına bakınca arka planda atlatilmis çok önemli aşamalar olduğunu görüyorum artık. O yüzden bana evlilik büyük bir başarı olarak gelmeye başladı.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer