Aldatan kişinin başkasına aşık olması veya başkasıyla birlikte olması arasında fark var mıdır?
Yani ne şekilde aldatıldığınızın önemi var mıdır?

Aldatan kişinin başkasına aşık olması veya başkasıyla birlikte olması arasında fark var mıdır?
Yani ne şekilde aldatıldığınızın önemi var mıdır?
Duygusal bir ilişki, fiziksel bir ilişkiden daha az acı verici olabilir, ancak yine de çok acı verici olabilir. Bunun nedeni, duygusal bir ilişkinin güveni ve bağlılığı ihlal etmesidir. Ayrıca, duygusal bir ilişki, partnerinize olan güveninizi kaybetmenize neden olabilir. Aldatmanın nasıl hissedildiği, bireysel deneyime ve ilişkiye bağlıdır. Ancak, aldatma her zaman zor bir deneyimdir ve iyileşmek zaman alabilir. Aldatmanın farklı şekilleri olsa da, hepsinin ortak bir noktası vardır: güveni ve bağlılığı ihlal ederler. Aldatıldığında, partnerinize olan güveninizi ve bağlılığınızı kaybedebilirsiniz. Bu, ilişkinizi onarmak için çok zor olabilir. ama aldatmak aldatmaktır! her türlü de karaktersizliktir.
Şimdii şöyle ki başka bir kadınla olması ilişkiyi bitiriyor evet ama ondan tiksinmene sebep olmuyor engeli basıp bas git noktasına getirmiyor. İlişki adı altında olmasa da arkadaşlık adı altında bir süre devam ettiriyorsun taaa ki aldattığı kişiye aşık olduğunu öğrenene kadar, o zaman basıyorsun engeli Allahına kadar
Aldatmak çok başka bir boyut. İnsan duygularına, kalbine söz geçiremez. Ama bedenini yönetebilir. O yüzden benim için ikisi farklı şeyler. Bu durum kadınında başına gelebilir erkeğinde. Tabiki benden başkası sevilsin istemem ama böyle bir şey varsa dürüstçe söylemesini isterim.
Demek istediğim cinsel aldatma mı yoksa duygusal aldatma mı daha ağırdır?
Hani bir söz var ya "İnsan aşık olacağı zamanı kişiyi seçemez ama kimse yanlışlıkla da başkasıyla yatmaz."
Kişiye göre her ikiside ağırdır. Birde eşini sevmiyorsa duygusal olarak başkasını sevmiş sevmemiş umurunda olmaz, ama cinsel olarak aldatılmayı gururuna yediremez. Ne demişler yanındakiyle yaşlanır aklındakiyle ölürsün severek evlendim diyen evliliklerin %85i bile böyle. Açıkçası herkesin duygularının gerçek duygusu olduğuna inanmıyorum geneli büyük bir boşluk..
Çok güzel açıkladınız yüreğinize sağlık
Teşekkür ederim ☺️
Cevap
1Cevap
kitabın sonu aynıdır ister dijital olsun ister hardcopy...
Xper puanım yetmiyor aslında duygusal birliktelik veya cinsel birliktelik olarak aldatılma arasında fark var mıdır diye sormak istedim.
Çünkü aşık olmak elde değildir ama kimse yanlışlıkla başkasıyla yatmaz.
aşık olmak da eldedir beyefendi. İrade diye bir şey var
Asla aldatma taraftarı değilim ve hiçbir şekilde haklılık payı aramıyorum yanlış anlamayın.
Aşk ile iradenin alakası olduğunu sanmıyorum.
bunu söyleyerek bile aldatmayı haklı çıkartmaya çalışıyorsunuz.
iyi günler
Siz okuduğunuzu canınızın istediği gibi anlıyorsunuz. Ben aşka inanmıyorum zaten sadece okuduğum şeyleri söylüyorum.
aynen
Aldatmanın hiçbir şekilde haklı sebebi olamaz düşüncesindeyim yapanlar karaktersizdir.
Haklı veya haksız diye bir şey aramıyoruz.
Xper yetmediği için soramadım da asıl soru şu;
Sorum cinsel veya duygusal aldatma arasında fark var mıdır?
İkisi de aldatma olmuyor mu, farkı yok gözümde ikisi de iğrenç.
Elbet öyle yerden göğe kadar haklısınız.
Bir yerde söz okumuştum siz ne düşünüyorsunuz?
İnsan aşık olacağı zamanı kişiyi seçemez ama kimse yanlışlıkla da başkasıyla yatmaz.
gibi bir sözdü
Evet ama önemsiz
Nasıl yani?
İste bunlar hep. gunah
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?