Mantık evliliği mantıklı mıdır?

Eski sevgilimle 3 senelik bir ilişkimiz oldu. Bazı konularda uyuşamadığımız için ayrıldım. Yaklaşık 1.5 senedir ayrıyız ancak aynı meslek grubunda olduğumuz için konuşmalarımızı asgari düzeyde tutmak ve mesleki yardımlaşma şartıyla kesmedik. Ancak eski sevgilim hala beni çok seviyor. Dün akşam beni aradı ve askerden sonra bana evlenme teklif edeceğini, yüzük aldığını söyledi. Şimdi sorum şu : Bu çocuğun işi gücü yerinde, bana aşık, sözümden çıkmıyor, karı kızla asla işi yok yani ona sadakat konusunda güvenim sonsuz ancak benim zihnime hitap etmiyor ve de ben yaşadığım şeylerden sonra bu çocuktan soğudum ancak insan olarak çok seviyorum çünkü çok merhametli ve iyi bir insan. Bu devirde iyi insan bulmak da çok zor özellikle sadakat konusunda. Sizce vakit geçirdikçe ben bu çocuğa tekrar ısınabilir miyim ya da mantık evliliği yapmak mantıklı mı?

Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar aşk yok ama insan olarak seviyorum yani oturup muhabbet ederim. Sevgisiz değilim ama benim kafaya erişemiyor benim uçuk kaçık düşüncelerime akıl erdirip yorum yapamıyor bu da benim şevkimi kırıyor.
Güncellemeler
+1 yıl
Cevaplayan herkese teşekkür ederim. Ben bu teklifi kabul etmeyeceğim ama kendisini insan olarak seviyorum ve aramızın kötü olmasını istemiyorum. Ben bu çocuğu kırmadan nasıl bu teklifi reddedeceğim? Kendisi depresyona meyilli biri hatta ayrıldığımızda bile yemeden içmeden kesilirdi. Ben onu düşünüyorum kötü olsun istemiyorum ne yapmam lazım
Mantık evliliği mantıklı mıdır?