Allah kaynanalari bildiği gibi yapsın mı?

3 yıllık evliyim iki çocuğum var eşim ve anne babası kardeşleri ile başka şehirde yaşayan eşimin erkek kardeşine tatile geldik. 14 gün oldu. Bı gün eşimle kapalı kapı ardında bı konuda tartışıyoruz annesi de gelmiş kapıyı dinlemiş. Temizlik yapıyorum ayağına gidip gelip kapıyı dinlemiş. Tabi hiç fark etmedik. Eşimde bende ağır konuşuyoruz birbirimize karşı. Sonra memlekete dönme kararı aldık kalktık valiz hazırlıyoruz falan. Bı ara eşim odadan çıktı. Baktım bı ses geliyor. Annesi tüm duyduklarıni kendi yorumlarıni da katarak kayınpedere aktarıyor. Oda dinliyor sadece. Tek tek duydum hepsini. Ben sandım ki eşim odadan çıktı gitti annesigile anlattı. Eşim odaya tekrar girince ona patladım. Niye gidip söylüyorsun hemen diye. Meğer o söylememiş annesi kapı dinlemiş. Durumu anlayınca eşim gitti annesine niye yapıyorsun bunu dedi kızdı tabi oda inkar etti. Şimdi iki gün oldu sanki annesi hiç bunları yapmamış gibi gelmiş annecim kızım diyor bana. Herkes annesine kızdı. Onlar karı koca şimdi tartışır biraz sonra barışır sanane dedi. Tatil de burnumuzdan geldi. Anne demiyorum birebir muhattap olmuyorum. Bişe dese sessiz kalıp ahir ağır davranıyorum. Deli oluyor onu görmezden geldiğim için. Eşim de arada kaldı zavallım. Böyle kaynana ile nasıl geçinilir yoksa böyle kaynanaya iyi bir tane geçirilir mi? Şimdilik Tavrim mesafe koymak oldu. Sizce ne yapmalıyım?

Allah kaynanalari bildiği gibi yapsın mı?