Aldatmak affedilir mi?

6 yıldır konuşuyoruz. 4 yıllık sevgililiğimiz var. Çocukluktan beri hem arkadaş hem eş olduk birbirimize ama ben onu bakir sanıyordum ayrıl barış olduğumuz bir dönemde önce ayrıyken kerhaneye gitmiş daha sonra sevgili olduğumuzda ettiğimiz bir kavgada yine gitmiş. Birincisi ayrıyken ikincisi sevgiliyken olmuş. Arkadaşının aklına uymuş. Zaten küfürler ediyor diye defalarca ayrıldık ama hep geri döndü şans istedi. En son aramızda yüzük de takmıştık okulum bitsin evlenecektik bana bunu söyledi. 6 ay önce yapmış yeni söyledi. Söylediği zaman da annem ameliyata girecekti girmeden 2 gün önce söyledi. Ne hastaneye geldi ne aradı sordu. Ben kızınca annemin durumunu sormaya başladı. Bugün son kez buluştuk. Doğum günümde çiçek almayan adam bana çiçek almış pırlanta yüzük almış evlenme teklifi etti onu affedersem yapmayacağı şeyleri listelemiş bana verdi. affet bir şans daha ver dedi. Kabul etmedim. Hâlâ seviyorum ama aldatılmayı aşamıyorum. Sizce pişman mıdır? Bu affedilir mi sırf 6 yıllık anılar emek ve sevgi uğruna?
Güncellemeler
+1 yıl
Ameliyatta arayıp sormamaya yetkilimizin annesi yoğun bakıma alınmış o gitti işler bize kaldı başımı kaldıramadım işten diyerek kendini savundu. Tabi kabul etmedim insan iki saniyesini olsa ayırır dimi? Daha sonra anneme çiçek gönderdi durumunu günde 4 5 kez sordu ama ben o ameliyathane kapısında tek kaldım. Kabulü olmaz bunun
Aldatmak affedilir mi?