Soğuduğunu söyleyen bir erkeğe nasıl davranılmalı?

Arkadaşlar 2 aya yakın oldu ayrıldık ama bu iki ay içinde çoğunlukla iletişim halindeydik. Çoğu kez benim evime geldi takıldık vs. Ara sıra c*insellikte yaşadık. Ama bunu yapmamamızı söyledi en son görüştüğümüzde. Sorun şu ki ben onu çok bunaltmışım sürekli mesaj atmalar nerdesin nabıyosun vs üst üste sorular ve sürekli buluşmak bir şeyler yapmak istemem yüzünden nefes almaya bile izin vermediğimi söyledi. Hesap verme derecesine kadar ilerletmişim bu durumu. Ben başta fark etmedim ama eski mesajları okuyup yaşananları düşününce hakikaten öyle olduğunu anladım. Sırf bu yüzden genel olarak ilişkiden soğuduğunu ve benimle olmayı düşünmediğini çünkü çok fazla üzerine düştüğümü söyledi. Oturup biraz konuştuk. Ki daha öncede bu sebepten aramız belli bir süre bozulmuştu. İşimiz ortak o yüzden ister istemez bazen iletişim kuruyoruz. Ama onun haricinde mesaj atmamayı düşünüyorum. Çünkü ayrı kaldığımız süre boyuncada kafasını dinlemesine ve beni özlemesine fırsat vermediğimi gördüm. Birazda cepte olduğumu fark ettim. Bu durumu nasıl değiştirebilirim. Ona karşı halen duygularım var ve onunda bana karşı duyguları olduğunu düşünüyorum. Açıkca söylemedi ama insan hisseder ya öyle. Duygusal olarak değil çoğunlukla mantığıyla düşünür. Bana karşı ne hissettiğini söylemek istemiyormuş bende kalsın dedi. Sorum şu. Bu durumu nasıl değiştirebilir süreci nasıl yönlendirebilirim. Ve bu ne kadar sürede olur. Onun üzerine gittikce bu durum daha kötü olacak ve uzayacak gibi. Tavsiyeleriniz nedir?
Soğuduğunu söyleyen bir erkeğe nasıl davranılmalı?