Neden böyle hissediyorum acaba normal mi yoksa depresyonda mıyım?

Merhaba arkadaşlar 28 yaşımdayım öğretmenim yeni atandım Meb e 2 yıl sınav stres sürecinden geçtim. Şimdi ailemden 750 km uzağa doğuya gideceğim görev için. Büyük bir belirsizlik zaten yaşıyorum yeni insanlar yeni ortam. Bir de sevgilim var o da hemşire memur 6 aydır birlikteyiz fakat o bir evlilik geçirmiş 2 yıl önce boşanmış. Beni seviyor ben de onu seviyorum ama evliliğe çocuğa sıcak bakmıyor şu an. İşte bakalım neler olacak motive olmam gerek şu an borcum var ileride bakarız evet de demiyorum hayır da falan kafasında. Ve bu belirsizlik beni geriyor zaten uzağa gideceğim ayda 1-2 ancak görüşürüz artık. Dün gece panik atak geçirdim içime bir sıkıntı düştü kendimi çok mutsuz hissettim. Gelecek kaygılarım var evlilik hem istiyorum hem karşıma gelen insanların kararsızlığı yüzünden itiliyorum. Bazen evlenen arkadaşları gördükçe imreniyorum bazen çok sıkıcı görünüyorlar korkuyorum. Neden böyleyim bilmiyorum başarısız değilim işsiz değilim güzel bir kızım beğenilirim talep de oluyor karşı cinsten ama ben kimseye güvenemiyorum zor seçiyorum. Seçtiğim kişiler de hep evliliğe mesafeli ya da evlenecek maddi gücünü tam sağlayamamış oluyor. Büyük düğün altın inci de istemiyorum ben bu kadar basit beklentiler içindeyken bu insanlar neden böyle? Bu içimdeki sıkıntıdan histen endişeden gelecek kaygısından nasıl kurtulacağım? Ben mi böyleyim sizlerde de var mı böyle sorunlar?

Neden böyle hissediyorum acaba normal mi yoksa depresyonda mıyım?