Kandırılmayı hazmedemiyorum, nasıl intikam alabilirim?

Yakın arkadaşımın kuzeninin (duygusal ve cinsel bir bağı olmadıklarını iddia ettikleri 5 yıldır sadece adamın parasını yemek için görüştüğü) bir adamla bağı vardı. Adam beni gördü bir davette aşık oldum dedi 2 ay peşimde koştu. Bende arkadaşıma söyledim sen bilirsin ama uzak dur dedi. Sonra adam çok fazla şey yazınca bende etkilendim tüm arkadaşlarımıza açıklarız dedik. Hatta adam yüzük takalım vs dedi. Arkadaşıma ufak çıtlattım o kadar korkak ki duygun var mı diye sordu bana. Bende var dedim, bitir dedi sonu iyi görünmüyor dedi. Denedim bitirdim ama adam peşimi bırakmadı. Sonra bir anda 5 ay sonra tekrar o kıza döndü. Bende mesaj attım kıza ve peşimde koştuğunu sonra da 5 ay birlikte olduğumuzu söyledim. Arkadaşım hiç haberi yokmuş gibi midem bulanıyor falan dedi. Daha 7-8 ay öce 5 senelik ilişkisi olmasına rağmen dizimde eski sevgilimi özledim diye ağlıyordu. Bir de gidip evlenmiş şaka gibi. Adam da dedi ki yalan sarhoşken aklıma girdi sadece onun için kullandım. Benden maddi şeyler istedi demiş. Hassas noktamdır böyle biri değilimki.. İnanamadım. Ben hepsini sildim. Aradan 3 ay geçti dün bir baktım gördüm ki o adam ve hepsi eğlencedeler. Duramıyorum arkadaşlar, bunu haketmedim sevmekten başka bir şey de yapmadım. Ne yapmalıyım?

Kandırılmayı hazmedemiyorum, nasıl intikam alabilirim?