Gözyaşı üzerine kurulan mutluluğun kalıcığı nedir? Beddua yerini bulur mu sizce?

Birini sevmek evlenmek herkes isteyebilir saygımız sonsuz ama peki bunu başkalarının duygularıyla oynayıp hayallerini yıkarak yapanlar nasıl oluyor?
Bir genç kızın hayatına tamamen kullanmak amaçlı girmek aylarca seviyorum diye yalanlar söyleyip oyalamak adını çıkarmak ve kullanamayacağını anladıktan sonra türlü hakaretlerle aşağılayarak kalbini paramparça ederek ayrılmak dayanılmaz acılarla yüzüstü bırakıp terkedip başkasıyla evlenmek ki enönemliside evlendiği kişininde acılar yaşattığı kişiden üstün hiçbir yanının olmaması o kişinin bıraktığı kişi kadar kendisini sevmemesi bunun açıklaması nedir, nasıl olurda birinin felaketi bir başkasının mutluluğu olabiliyor birinin sonuyken bir başkası için yeni bir hayat başlangıç olabiliyor? Bana yakışmasada beddualar yağdırıyorum, içime bıraktığın dindiremediğim acı için dilerim Allah'tan o kurduğun yuva hayattaki en büyük pişmanlığın olsun ve inadına sarmaş dolaş mutluluk pozları çıkıyor karşıma!! Sizce ahım yerde kalacakmı, çektirdikleri yanınamı kalacak?
Gözyaşı üzerine kurulan mutluluğun kalıcığı nedir? Beddua yerini bulur mu sizce?