Aşkın ömrü için 3 yıl biçmiş nebiliyim adamları. Sevginin ise ömürlük olduğu malum yoksa kimse kimseye 40 yıl katlanmazdı. Ya da bilemedim aşık olmadığına da katlanamaz belki insan. Her gün yine, yeniden aşkı olmak mümkün belki de aynı kişiye...
Aşk duygunun görsel halidir. Alevse birden parlar, ışıksa birden yanar. Duygusal ihtişamı olabildiğince gözler önüne serer. Sevgi öyle değildir. Daha dingin bir yapısı vardır. Dilden daha çok yüreklerde, bakışlarda, davranışlarda hissedilir. Hiç konuşmadan beni seviyor dedirtir. İkisininde yeri farklıdır. Alevler içinde yanan aşk, alevin sönmüş köze dönüşmüş hali sevgi.
Ben de Aşkın hiçbir zaman kalıcı olacağını düşünmüyorum. Elbet bir gün o heyecan ve tutku bitecektir. Ama sevgi daha duru ve saf olduğu için baki kalacağını düşünüyorum.
aşk çok dengesiz bir duygu zaten ki , sevgi daha aklı başında mantıklı seçebildiğin yönlendirebildiğin vs vs mesela gerçektende evli insanlar nasıl 40/50 sene birbirlerine tahammül ediyorlar hep bunu merak etmişimdir