Dokunamadığın, sadece uzaktan uzağa yaşadığın bir ilişkiyi sürdürebilir misin?

Dokunamadığın, sadece uzaktan uzağa yaşadığın bir ilişkiyi sürdürebilir misin?

Fiziksel temas, bir ilişkideki önemli bir bileşendir ve birçok insan için duygusal ve cinsel bağın güçlenmesine katkıda bulunabilir. Ancak fiziksel temasın şart olup olmadığı, ilişkinin doğası, tercihler ve değerler açısından değişebilir.
Bazı ilişkilerde, fiziksel temas önemli bir ihtiyaç olarak görülebilir ve bu tür bir yakınlık olmadan ilişkinin tatmin edici olmadığı düşünülebilir. Bu durumda, fiziksel temas önemli bir unsurdur ve ilişkinin gelişmesine katkıda bulunabilir.
Benim için zorunlu değil tabi ki de yani şart değil insan dokunmadan da gayet sever.. hatta dokunmak zaten hormonlar ile ilgilidir insanın sevgisi ile ilgisi yok. ama yine de her insanın kararı düşünceleri farklı.. Bir ilişkide fiziksel temasın olması veya olmaması, tamamen bireylerin tercihlerine ve ihtiyaçlarına bağlıdır. Her insanın fiziksel temas ile ilgili sınırları, rahatlık alanları ve tercihleri farklı olabilir. Bazı insanlar fiziksel teması önemli bulurken, bazıları için daha az önemli olabilir. Bu nedenle, fiziksel temasın bir ilişkide şart olup olmaması tamamen kişisel tercihlere bağlıdır.
Her iki tarafın da rızası ve karşılıklı mutabakatı, fiziksel temasın nasıl ve ne ölçüde gerçekleşeceğini belirler.
Kısa bir süre mecburen ayrı kalındıysa sabredilir ama tamamen uzak mesafe ilişkisine döndüyse o zaman ilerlemesi zordur. İnsan sevdiğini öpüp koklamak sarılmak onla yüz yüze konuşmak ister.
Ferhat Göçer in çok güzel bir şarkısı var bu durum ile ilgili;
Görmeden, duymadan
Mümkün mü?
Yaşamak...
Ellerim, dokunmadan...
Aşk yalan mı gerçek mi?
Sen söyle hayat
Rica ederim
Cevap
68Cevap
Sevmek ya da duygusal bir yaklaşım için fiziksel temas şart değildir ancak ilişkinin sürekliliği açısından önem arz etmektedir..
Bence fiziksel temas olmadan da bir süre ilişki yürütülebilir. Yani görmüşsündür, tanışmış, zaman geçirmişsindir ama iş vb. nedeniyle ayrı düşmüşsündür. Ama bu bi yerde ilişkinin sağlamlığını bağların kuvvetli olup olmadığını da gösterir. Ama tabi sürekli uzak olmaz. İnsan bir yerde sarılmak, dokunmak, kokusunu içine çekmek ister.
Ben temas bağımlısıyım. Dokunmam lazım zaten. Sarılmalı koklayarak öpmeliyim.
Bence cinsellik bile olmalı. Zaten cinsellik yoksa normal arkadaştan ne farkı var ki git birlikte PS oyna. E ben bunu normal arkadaşımla da yapabilirşm zaten. O yüzden ilişkide 1 aydan itibaren cinsellik olmalı
Uzak mesafe ilişkisine karşıyım. İnsan sevdiğini görmek ister. Fakat fiziksel temas olmasa da olur. Karşısında oturup izlemek de, insana derman olabilir.
Kesinlikle.
Elini tutmadan , tenine dokunmadan yapamam.
Boynundan öpmeden , teninin kokusunu almadan yapamam.
Gerçi bunların hepsi için izin de alma şartını unutmamak.
İlk zamanlarda değil bence ilerleyen zamanda zaten birbirine güvenen seven insanlar sarılmak falan ister. Şartlık bir durum değil yani
Sevmeye fiziksel temas şart değil ama sevginin devamlılığı için şart, klavye aşkından öte değil kendini kandırıyorsun.
Şart değil zaten ilişki varsa temasta gerçekleşir insan sevdiğinin saçını oksamak, kokusunu içine çekmek, yanaklarına tatlı bir buse kondurmak ister
Ama evlenmeden haram
Ben sürdürürüm bir kadın fiziksel yakınlıgı güven verirsen sana yakın olur önce bir kadını kalbini seveceksin
İlişki değil o maalesef. Bir gün dokunabileceğin umudu ile süğrdürürsün, dokunamayacağın kesinleşirse zaman kaybıdır...
6 sene sürdü dokunmadan temas olmadan zor mu zor ama mümkün
Bukadar zorlanmana gerek var mıydı?
Sonuç ne oldu peki ☺️
Yeni başlangıçlar için iyi kötü son olmalı
Sürdürebilir ama ne kadar surdurebilirim onu bilemem insan bazen sarılmak ister yani
8 9 yıl yaşadık be peri. Öldürmüyor ama yaşatmıyor da
Bir şekilde önemli ya diğer türlü eksik gibi oluyor
Elbette şarttır temas sarılma el ele tutuşma gerekir
Fiziksel temas aski getirir. Dokunmadan hissedemezsin
İlla ki şarttır, erkek beklese kızdan gelir, kız beklese erkekten gelir bir temas , öpücük v. s.
Zor bir ihtimal, görmeden sevmenin mümkün olduğu çağlar geçmiş gibi
Çağ değişmedi bizim toplumumuzu bozdular
Aslında şart değilde bunu yapabilecek kaç kişi kaldı, çok azdır.
Evet şart, O temas har yerde önemli, üzgün olduğunda, sevinçli olduğunda ve her tür başarı ve başarısızlıkta fiziksel temas çok önemli, hatta tanımadığın biri ile bile olsa insanı rahatlatıyor.
birkac sene sabredersin o bile cok bu zamanda ama sonrasi fiyasko bitiveriyor yani. boşa gecen zaman. uzaktan ilişki yürütmenin mantıgı eger 1 sene icersinde aynı yerde yaşyacaksanız iyi. yoksa boş iş
Şarttır. Niye ilişki kuruluyor öyleyse? Vitrinden izlesin madem...
3 yıl ilişkim oldu, il dışına gitmek zorunda kaldım. Sonrasında hafif hafif kayışlar koptu, İstanbul'a geldim buluşalım diye yalvartıp, ayrıldı yani olmuyor galiba ya. Neyse aşk ın ya kimse kusura bakmasın.
Sürdürmek zor ama sürdürülemez değil gerçek aşk ve sevgi zaten katlanması zor olandır
Kredi kartı mı ki bu temassız olsun. Ten tene değmedi mi belli bir yere kadar sürer. Devamı bitiktir.
Şarttır, hatta seks ve sevisme şarttır. 😈😂
Tabi sen bunlarda da en iyisisindir 😂
Hahahahah😂 koptum 😈
elele tutusmakta fiziksel temastir opusmekte oyledir sevismekte siz hangisinden bahsediyorsunuz acaba
Değildir ama bu zamandaki erkekler zaten o yüzden ilişkiye giriyor
Zor ama şartlar onu gerektiriyorsa beklemek de güzeldir
Tabikide şarttır olmassa zaten platonikten farkı yoktur
şarttır zaten ilişkinin amacı ve gideceği yer fiziksel temas
Temas olmazsa olmazlardan
Temas olmazsa çocuk nasıl olacak? Veya niye temas etmediğim biriyle olayım ki
Zor bir ilişki olur.
Sürmüyor ya bitiyor Bi yerde
Fiziksel temas uygun değil.
kimyasalda olur.
Şart-mış hayat öğretiyor 🥹
Sevmek için dokunmak şart değil.
Et ete değecek kaptan
Sarılmayı, dizine yatmayı çok isterim.
Sürmez ten uyumu onun sıcaklığın hissedecen
Biraz zor seven dokunmak ister illa ki
Bence mecburiyet değildir
Sürdürebilirum ama temas şart ya
dokunmak önemldir uzaktan mı sevicez abi :)
Yani evet Önemli çünkü temas da bir sevgi biçimi
Hayır böyle bir ilişki istemem
Şart. Ben temas etmeden yapamam
Herşeyin zamanı vardır…
Şarttır sürdüremem
Dokunmadan elleyebilir misin?
Olmaz öyle uzaktan
dokununca daha iyi hissediyorsun
Maalesef şart. Benim bundan dilim yanmıştı
olmaz ise olmaz
Ben sürdüremem.
Sart