Evlenmeyi düşünüyor olabilir ne yapmalıyım?

Şimdi 1 yıldır birlikte olduğum bir beyefendi var. Kendisini sevgili olmadan önce 2 yıldır falan tanıyordum. O her zaman ilk yılımızda ki gibi duygusal, nazik ve hassas bir adamdı. Saygılıydı, destekçiydi. Aslında beni, ona bağlayan ilk defa beni gerçek anlamda seven birisinin olmasıydı. Önceden ilişkide olduğum erkekler, bana böyle sıcakkanlı davranmamıştı.

Onunla ilişkim rüya gibiydi. İstediğim her yere gidiyorduk, özel günlerimizin hiçbirini unutmuyordu. Sanki ben bir güneşmişim de, oda bir dünyaymış gibi benim etrafımda dönüyordu.

Kavgalarımız bile çok az olurdu! Birbirimizi çok sevdiğimizden hep alttan alırdık. Kavgalarda nadirdi.

Son zamanlar da evlilik hakkında çok konuşmaya başladı. Yok çocuklardır, yok evliliğin mutluluğudur, yok ailedir. Bende şüpheye düşüyorum tabi.

Evlenmeyi düşünmüyorum. Birine bağlı kalmak istemiyorum (gerçi o zaman neden en başında bu ilişkiyi başlattım?)

Daha gerçekleştireceğim çok hayalim, çok umudum var. Hiçbirinin gitmesini istemiyorum. Ancak onu da kırmak istemiyorum.

Karşıma alıp konuşmak istiyorum. Beni anlamasını, evlenmek istemediğimi anlamak istiyorum. Fakat hayatımın en önemli insanlarından birinin de gitmesini istemiyorum. Benim en önemli zamanlarım onunla geçti. Bana hem bir arkadaş, hem de bir sevgili olarak çok ilgisi, çok emeği dokundu. Sizce ne yapmalıyım?

Evlenmeyi düşünüyor olabilir ne yapmalıyım?