Sizce babam eski eşiyle isteyerek mi evlendi?

Babamın eski eşi aynı zamanda kuzeni oluyor. Babam (köyde büyüdü) bize her zaman başka birine başlık parası vermemek için dedemin onu zorla evde kalmış kendinden 5-6 yaş büyük kuzeniyle zorla evlendirdiğini söylerdi. Babamın bir arkadaşı var (kız) annemle falan çok yakınlar o da bize aynı şeyleri söylerdi. İşte babam zorla evlendirildi, yıllarca dedemle küs kaldı, eski eşinden nefret ederdi ona hep şiddet uygulardı falan fistan. Şiddet olayını ve zorlama evlilik olayını eski eşi de kabul ediyor yani bana anlatmıştı çok açık olmasa da ima etmişti. Neyse efenim. Babam sırf annemle evlenebilmek için eski eşinden boşandı (annem tüm bunları sonradan öğrendi babam ona hiçbir şey anlatmadı yani metreslik bir durum yok). Sorun şu ki bizim aklımıza takılan bir soru var. Babamın eski eşinden 4 çoçuğu var. Yani mantıken birine sevmezsen o kişiyle çoçuk yapmazsın değil mi? Yani o kişiye dokunmazsın bile.. Hadi yaptın diyelim 4 ne ya. Dedemin eski komşusu da şey hep gürültülü bir evlilikleri vardı ama birbirlerine şefkat duyarlardı dedi. Merak ediyorum bunca sene babam bize yalan mı söyledi? Hani eski eşimi seviyordum dese sanki kötü mü algılayacaktık? niye bize yalan söyleme gereği duydu ve acaba gerçekten yalan mı?

Sizce babam eski eşiyle isteyerek mi evlendi?