Aileler bir nevi sizleri de temsil ettiğinden çok önemli.. Nice insanlar vardır sırf kızının veya oğlunun evleneceği kişinin maddi durumu olmadığından aşağılayanlar..

Aileler bir nevi sizleri de temsil ettiğinden çok önemli.. Nice insanlar vardır sırf kızının veya oğlunun evleneceği kişinin maddi durumu olmadığından aşağılayanlar..
Bence açıkçası ilk önce evlenmeden önce kişiler birbirinin ailesini iyi araştırması gerekiyor, bakın hep evlilik dendiği zaman iki kişi üzerine kurulu oluyor ama kimse aileleri ve ailelerin kültür yapısına ileride yaşanacak sorunları düşünmeden evlilik yapıyor, bir de mesela bana göre evlenmeden önce insanlar psikolojik destek alması gerektiğini düşünüyorum, mesela öfke kontrolü mesela herhangi bir problem olduğu zaman bununla nasıl başa çıkılması gerekiyor en azından bir evlilik terapisine giderek İnsanlar buna göre hareket ederse daha doğru olacaktır evliliğin sağlıklı ilerlemesi açısından daha doğru olacağını düşünüyorum.
Ancak günümüzde sadece evim var mı Araban var mı tipin güzel mi sevdim öldüm bittim aşık oldum diyerek insanlar evlilik yapıyor ondan sonra beklediği gibi de çıkmayınca, kavga kıyametle mahkeme salonlarına koşuyorlar.
Şahsen bir insanın aynı dili konuşmak çok önemli
1. madde Öncelikle Anne ve kayınvalide ile oturulup uzun uzun konuşulur Ve ortak kararlar alınır Bu konu hakkında çoğu arkadaşlarımın başı belaya girdi Kayınvalidem böyle şöyle Önce bir aile bağları kurulmalı
2. madde Çiftler Birbirini karşılıksız desteklemeli Sonuçta Yol uzun hayat kısa...
3. madde Herkes Görevini bilmeli yeri geldiğinde aşamadığımız konular beraber aşmak ve engelleri yıkmak buda çok önemli mesele
4. madde Sorumluluk sahibi İşin içine çoluk çocuk girecek nede olsa her iki taraf Odaklanmalı. daha fazla madde yazardım ama abartmayayım sevgiler :D
Merhaba,
insan insandan üstün degil. O maddiyatı veren Tanrı geri almasını bilemez mi.. birgün evlenirsem tekrar ailesinin maddiyatı beni ilgilendirmez. Cok ayıp şeyler. Birgün köylüm vardı cok iyi çocuk ilçede bir ailenin kızini seviyordu kızda oğlanı. İstemeye gitmişler 500 bin TL başlık istemiş zorluk çıkarıyor ya.. Aşağılıyor ve bu adam benim babamın arkadaşı. Yaz oldu bende duydum tesadüf ya bu adam babamın evinde misafir adama selam vermeden ibanını ver dedim ve adamı rezil ettim adam kızı verdi. Bu tür şeyler midemi bulandırıyor.
Bence bir kişinin gerçekten sevmesine bakmak gerekiyor bir de kafa dengi olması gerekiyor yoksa kişiler zıt karakter de oldukları için ilişkide evlilik de yani sürekli kava ederler bu da zarar verir birde geçinebilmeye bakmak gerekiyor
Cevap
11Cevap
Kendi ayakları üzerinde durabiliyor mu? Sürekli ailem de ailem diyenden olmaz. Çünkü bir hayat kuracaksa karşılaşacağı zorluklara göğüs germeli.
Aile yapısı önemli sorunlu bir aileden sağlıklı birinin çıkması çok zor ya hayatının büyük çoğunluğunu dışarıda ayrı geçirmiş olacak ya da sağlıklı bir evde yaşamış büyümüş olacak
Sorunlu aileden çıkan kişiler istisnalar hariç iyi olabilir kendini yetiştirmişse.. Ama öyle birini biliyorum beyefendi alkol ve kumar bağımlısı olmuştu.
Hayattan beklentisine
Saygılı mı insanlara bakış açısı nasıl?
Çeşitli konulara bakış açısı, davranışları nasıl?
Bu arada kadın mala mülke bakmalı
Maaşı statüsü kendisinden düşük olan erkeğe saygı duymaz
Fazla mı ön yargılıyız statü konusunda
Zengin oğlan fakir kız evliliği gördüm
Ama tam tersini görmedim
Kocası calismayanlari boşandirmaya çalışır bu millet
Hatta karısı dahi saygı duymaz
Tam tersi karısı çalışmayan hala çok adam var
Statüye gelince
Kendi statüsünden düşük kişilerle evlenen kaç kadın gördün
Kadin bir tartışma ya da kavga esnasında bu durumu adamın suratına vurur
Statüler geçici ki karaktere değer vermek varken
Tamam o zaman şöyle diyelim
Su ana kadar nasıl tiplerden hoşlandın
Sportif, merhametli, yardımsever olanlardan vs
Sporu genelde kim yapıyor
Sence genelde avam mı yardımsever yoksa maddi durumu iyi kişiler mı?
Avam mı daha kibar olma eğilimli yoksa durumu iyi olan kişiler mi
Kendi deneyimlerinden düşün
Avam statüsünde olan kişiler.. Elit olan kişilerden spor yapanlar var ama maddiyatlarıyla övündüklerinden
Maddiyatı ile ovunenlefi çoğu sonradan görme mı?
Muhtemelen öyledir aklına gelenleri incele
Sonradan görme zengin bencil olur
Milleti küçük görür
Kafayı malla mulkle bozar
Zenginlik içinde doğan kişi içinse mala mülke alışmış ve gelecek kaygisida olmadigindan senin gibi farklı meselelerle daha çok uğraşabilir vakit ayırır. Suana kadar Hoşlandığın erkeklerin statuleri gecmisletini hatirla
Hangisi fukara idi?
Bir tane yukarıdan hoşlandın mı merak ediyorum
Aşık olmayı salla
Avamın daha merhametli filan olduğunu söylemişsin heralde...
Buna gülerim. Fabrikalarda ve cafe vb. Yerlerde çalıştım...
Sana şöyle diyeyim
Eğitim durumu arttıkça
Maddi durum arttıkça
O kastettigin özelliklerin olma ihtimali artıyor
En büyük kötülüğü çalışanlardan görüyorsun
Patrondan degil
En çok birbirini ezen avamlar
Tartışmak istemiyorum yine de teşekkür ederim
Aslında sakinim sen bilirsin
Tartışan yokki düşün diyorum sadece...
1 tane bile fakirfen hoşlandığını soyleyemedin
Ya da orantısal olarak zenginin daha az merhametli olduğunu kibar oldugunu
Birbirine sırtını dayayabilmek, güven, karşılıklı tutku ve güven.
Maalesef. Bunları gözeten yok. Bakan yok. Sorsan herkes iyi, düzgün birini istiyor. Ama gerçek öyle değil. Boşanmalar, mutsuz evlilikler
İstisnalar hariç bunlara değer veren kişiler var ki
Kafa yapısı , yalnı şuna dikkat etmekte fayda var...
1. Biri ile tanışırken o kişi hakkında söylenilen sözler zerre dikkate alınmamalı...
2. Kimi insan suskun gibi görünür ama sonradan açılır...
Belki de doğruyu söyleyenler olabilir..
Yani k. b ama kimse kimsenin iyiligi icin kılını kıpırdatmaz , biri sana birini kötülüyorsa anla ki kötülenen iyidir
Kafa dengi olup olmadığımıza
davranışlarına
saygılı ve bencil biri olup olmamasına dikkat ederim
Mental olarak anlayabilme noktasına mutlaka bakılmalı.
Guzel olup olmadigi
Sırf bu mu önemli sizin için
Tabikiii
Güzel olmayıpta karakteri düzgün olan o kadar kişiler var ki.. Gözünüz kapanmış gibi
Hahahah ben sakasina yazdim bacim ama gercekten hemcinsin valla diyorum bak dis gorunuse daha cok bakiyor ona gore daha cok seciyor erkekleri ben onem vermem pek sakaydi bu
Zekâ seviyesi de önemli
Duruşu konuşması vs.
Ahlaklı olsun yeter gerisi teferruattır
İnsanlık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?