İleride öyle yapmayı düşünüyorum da kime desem düğünsüz olur mu diyor: ) millet iki pasta yiyicek diye o kadar para vereceğime evleneceğim kişiyle gezer tozarım daha iyi😂
Sade bir nikah ve balayı, masraflı bir düğünden daha cazip değil mi?
Şimdi genelde şöyle söyleniyor " ya hayatımızda bir kere olacak bir şey bu neden olmasın ki " bazı insanlara saçma gelebiliyor bu ama bence düğün yapılsa çok güzel olur. O kişiyle bir daha evlenmeyeceksin sonuçta :) hem düğün diğer insanlar eğlensin diye değil hep birlikte eğlenmek kutlamak için yapılıyor Düğün yapacağıma gezerim diyorsun mesela veya bir başkası balayına güzel bir otele giderim diyor. Bunlar zaten olacak şeyler. Balayı öyle ya da böyle balayıdır illa ki olur gezmek de aynı şekilde istediğin her an şehir şehir gezebilirsin ama hadi düğün yapalım diyemezsin 😄 o yüzden düğün bir kere olur hatırası olur, yorucu ve stresli geçen günlerin acısı çıkarılır 😌 düğün yapmak ya da yapmamak kişilerin tercihi. Bana kalırsa yaparım en sadesi de olsa yaparım 💗🦋
Bende düğün yapmak istemem zaten bu ülkede o kadar zor ki masraf sadece ama Herkesin tercihleri ve öncelikleri farklı olduğu için, "cazip" olan şey de değişebilir. Bazı insanlar için sade bir nikah ve balayı, gereksiz masraflardan kaçınmak ve daha samimi bir deneyim yaşamak anlamına gelebilir. Daha az masraf yaparak çiftlerin bütçelerini kontrol etmeleri ve gelecekteki hedeflerine daha fazla odaklanmaları mümkün olabilir. Öte yandan, bazı insanlar için düğünleri büyük bir kutlama ve aile ve arkadaşlarla paylaşmak anlamına gelir. Bu insanlar, ömür boyu hatırlayacakları unutulmaz anılar yaratmak için daha büyük ve gösterişli bir düğünü tercih edebilirler. Sonuç olarak, her çiftin tercihleri ve değerleri farklıdır ve bu nedenle sade bir nikah ve balayı ya da masraflı bir düğün arasında bir tercih yapmak tamamen kişisel bir karardır. Önemli olan, çiftin mutlu olacağı, mali durumlarına uygun ve onları tatmin edecek bir seçim yapmalarıdır.
Evet bir yandan böyle düşünüyorum bir yandan düğün de istiyorum ama sade bir düğün olsun isterim. Ama ailem abartılı Kürt düğünü istiyor. Ve bizde maalesef düğün kısmına çocuklar değil aileler karar veriyor oyuzden boynumu buktum bu konuda sanırım ailem ne derse o modunda evlenicem