Bunu yazarken inşallah size az da olsa faydam olur. Özellikle insanlar sosyal medyayı hayatının merkezine koymuş bu yüzden de çoğu insan kendi benliğini unutmuş vaziyette. Yasadığımız coğrafya zaten çok zorlu bir coğrafya. Psikolojik olarak çoğu insan tükenmişlik içinde. Hey bunu okuyan kişi hangi konuda sıkıntın varsa emin ol eninde sonunda geçiyor o an farketmiyorsun ama sonra ki zamanlarda fark ediyor insan. Özellikle aşk konusunda burada gördüğüme göre hayatına aldığı insanı hayatının merkezine koymuş sonra ayrılık durumu girince de psikolojik olarak çok kötü bir duruma geliyorlar. Bir insan sizin hayatınızdan çıkıyorsa rolü bitmiştir ders çıkarıp hayatınıza devam edin o dönemde yaşadığınız acı size tecrübe oluyor ve sonra ki zamanlarda daha tedbirli davranıyorsunuz. Örnegin bisiklete ilk kez binen insan düşe düşe öğreniyor yani her şeyin bir zorluğu oluyor. Özellikle sosyal medyada sevgilisi olan insanlar sosyal medyada sanki hiç sorunları olmuyormuş gibi paylaşıp diğer izleyen insanlarıda sorunsuz ilişki yaşadıklarını falan zannediyorlar ama tâbi ki de öyle değil onlarında büyük ihtimalle sıkıntıları olmuştur. Size saygısı, sevgisi olmayan insanları (arkadaş, sevgili vs.) hayatınızdan çıkarmayı öğrenin. Kendinizi sevin yoksa karşı taraf yüzünüze vuruyor bu durumu. Dış görünüşleri yüzünden de kendisiyle küs olan çok insanlar var sosyal medyada özellikle bazı insanlar öyle bir gösteriyor ki kendini sanki hiç kusurları yokmuş gibi ama yanlış onlarında cildinde lekeler, sivilceler var. Güzellik algısı denen şey sürekli değişen bir fikir. O yüzden nesnel olmadığı için herkes farklı bir şey diyor unutmayın en kötü zamanınızda aynaya baktığınız kişi vardı. Cilt lekelerin, sivilcelerinden utanç duymak yerine onlarla yaşamayı öğrenmelisiniz zaten çok tedavi gerektirdiği durumda doktora gider tedavinizi olursunuz. Kendinizi yıpratmayın. İlkbahar da açan çiçekler gibiyiz hepimiz farklı ve özeliz.
Güncellemeler
+1 yıl
Unutmayın hayata bir kere geliyoruz kaybedecek vakit yok bunu yazmak istedim çünkü buradaki insanların çoğunda bir karamsarlık, kendilerine küsme durumu vardı. İnsallah hayatınızda sevdiğiniz insanlarla, sevdiğiniz işi yapar ve aşkınızı hakedecek kişiyi bulursunuz
Kendinizi psikolojik olarak nasıl hissediyorsunuz?
Ben maalesef biraz kötü hissediyorum kendimi yani aslında mutsuzum yıllardır ve canım hiç bir şey yapmak istemiyor gibi geliyor mesela bir hedefim yok ya da bir amacım yok gibi şimdilik bu da tabi ki de beni üzüyor oldukça bazen hatta stresi atmak için geceleri ağlıyorum mesela çok nadir de olsa film izlemek şarkı dinlemek bunlar benim için güzel geliyor sadece bir de hayattan çok bunaldım çünkü sürekli aynı şeyleri yaşamak da benim için çok sıkıcı olmaya başladı psikolojik olarak sorunum yok ama işte mutsuzluk ya da umutsuzluk ya da hayattan bıkmışlık hislerim var şimdilik sadece bunlar da zaman içinde belki geçer belki de geçmez hiç bir fikrim yok şu an için iyi olmayı deniyorum ben sadece.
O sizin kalbinizin güzelliği. Hayat çok engebeli hepimizin bir sıkıntısı vardır büyük ihtimalle en önemlisi böyle zor zamanınızda bile kendinizi sevmeyi unutmayın