Evet..
Hayır..
Belki..
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bunu bir yerde okumuştum : Hastalık bazen lityum ile tedavi ediliyormuş. Lityum da çok önemli bir madenmiş. Bipolar dengeli davranılmayan aşırı iyi aşırı kötü davranış hastalığıdır. Pilin uçları gibi düşünj : artı ve eksi. İşte sıkıntı burada bunları nasıl nötr yaparız.
Öncelikle kesin tanı koyulmuş bir hastalık mı?
Bipolar bozukluk ciddi bir rahatsızlıktır ve tedavisi önemlidir aksi halde şizofreni kişilik bozukluğu çoklu kişilik nevroz psikoz gibi hastalıklara dönüşebilir veya bu hastalıklarla komplike çalışabilir.
Cevaplarım şahsi fikrimdir yatırım tavsiyesi değildir. Bu profildeki tüm cevaplar kurgusal ve hayal ürünüdür gerçek kişilerle ve kurumlarla ilgisi yoktur.
Büyük konuşmayayım ama ilk aşamada düşünmezdim.
Çünkü: belki meslek nedeniyle daha iyi biliniyordur ama çocuklarda da bu tür ruhsal hastalıklarda yatkınlık olabilir, ya da anne gibi çocukta da bu hastalığın görülme ihtimali artabilir. O nedenle düşünmezdim
Bu hastalık çok ciddi bir ruh sağlığı bozukluğu. Kimseye tavsiye etmem.
Hatta ben bu sitede bir çoğunun hastalığını da bilirim kadın erkek hiç farketmez fakat hiç bozuntuya vermem. Kimseyi üzmek istemem.
Normallermiş gibi davranmaya devam ediyorum.
Cevap
31Cevap
Evet aşıksam tabi ki de yaşardım ben çünkü benim için aşk değerlidir ben fiziğe ya da bu tür hastalıklara bakmadığım için de yaşamak isterdim yani sevdiğim kadını her türlü severdim ve kabul ederdim ama her insanın düşüncesi farklıdır yani sevmeyenler de çıkabilir. Bence Bir kişiyle ilişki yaşanabilir veya yaşanamaz, ancak bir kişinin bipolar bozukluğa sahip olması, ilişki potansiyelini belirleyen tek faktör değildir. Bipolar bozukluğa sahip biriyle ilişki yaşamak, anlayış, sabır ve iletişim becerileri gerektirebilir. Bipolar bozukluk, duygusal dalgalanmalar, mani ve depresyon dönemlerini içeren bir zihinsel sağlık durumudur. Bu durum, ilişkilerde bazı zorluklara neden olabilir. Mani dönemlerinde, kişi aşırı enerjik, hırslı veya düşüncesiz davranabilir. Depresyon dönemlerinde ise kişi umutsuz, enerjisiz veya ilgisiz olabilir. Bu değişkenlik, ilişkide anlayış ve esneklik gerektirebilir.
Merhaba
Karşındakini seviyorsan bipolar şizofreni hiç fark etmez yaparsın ama birini eğer sevmez ona karşı hislerin yoksa en ufak bir sorunu bahane eder istemezsin benim tanıdık lise hocam var hala görüşürüm bipolar hastası evli halada evli arada atak yapar hastalığı artar ama eşi boşamadı çünkü aralarında sevgi var çocuklarıda var ama biraz sinirli gergin olabilirler bu hastalar ama yapacak bir şey yok en sağlıklı insanın bile çekilmez halleri olabilir eşler bunu hoş görmeli ve bu durumda birbirlerini idare etmeki kimse 4 4lük değil
Hastalığın tedavi edilebilirliğini de paylaşmadan bence bu hastalığa sahip kişileri rencide edici bir soru olmuş.
Tabi ki bipolar hastalığı zor lakin adı üstünde hastalıktır. Ve zaten her bıpolar da sanıldığı gibi kaçılası ya da korkulası değildir.
Yaşam kalitesine ve tedavisine özen gösterildiği müddetçe bipolar hastalarıyla yaşanılabilir.
Normalde buna hayır derdim ama sevdiğim kişi borderline, şizofren, bipolar, histriyonik, dissosiyatif bozukluklardan birine sahip olsa da yine onu severdim ve buna kusur olarak bakmazdım. Distimik olsa yine de mutlu etmek için elimden geleni yapardım, gerekirse onunla hüzünlenirdim ama yine de içten içe onunla olduğum için mutlu olurdum.
bipolar şizoaffektivim bir kişiyi sevdim hayatım kaydı:)) hastalıktan eser kalmadı ama evlenmekten 😢 vazgeçtim zaten. Ama sevdiğim xin bipolar olmasını çok isterdim☺️
Kendim çok minnoş olduğum için, onun da o özellikleri taşımasını çok isterdim:))
taliplerim yerinde saysın ben yerimde rahatım:)) olacaksa ama sevdiğim ile olsun:d
Psikolojik olarak tedavi almayı reddediyorsa yaşamam, bu tür şeyler ufak tefek sıkıntılar gibi gözükebilir ama ilerledikce cehennem gibi bir hayat yaşatır insana. "Yardım ederim" diyen minnoş kişiler varsa eğer, emin olun sadece destek olabilirsiniz, bir psikolog olmadığınız sürece insanların psikolojisine yardım falan edemezsiniz, sonda ikinizde yıpranır, hayatınızın mahvolduğunu anlarsınız.
Bende bipolarim o yüzden beni kimsenin sevemeyeceğini düşünüyorum ömür boyu yanlız kalacagimi gerçi isteseler bile karşımdaki kişiye bu durumdayken hicbir faydam olmaz sadece ömrünü tüketmekten başka bir işe yaramaz annem bile beni idare etmezken evleneceğim kişi idare eder mi o yüzden en iyisi hasta isen evlenmemek 😢😢
Kac yıldır
@Subayyyy51 1.5 yıldır var bu hastalık daha önceden hicbir sorun yoktu
Yas kac
@Subayyyy51 23 yaşındayım
Muhtemelen hayır çünkü hangi duyguya bürünecek diye korkardım ve bunu tam anlayamazdım. Sonuç olarak birden mutluyken birden üzgün ve ya sinirli olabiliyorlar.
Hayır ya bipolar çok ciddi bir psikolojik bozukluk... tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama intihara teşebbüs edebilirmiş. Ondan sonra seviştikten sonra aşk acısı mı yaşayacam ben ya? Ablakbkbs
Bı nevi bipolarim ama ruh halimi dengelemek için çabalıyorum ben olurdum çünkü elimde olan bir şey olmadığının farkindayimm
Tabii ki yaşamazdım yarın bir gün gider çılgınca bir şey yapar üzerine kalır sevgilim sebep oldu der geçer Ondan sonra uğraş dur
Sorun değil, aslında hepimiz az çok bipolarız. Benim abuk sabuk davranışları psikiyatriste söylesem depresyon+bipolar teşhisi koyar zaten 😀
Kesinlikle şayet aramızda bir çok ortak nokta varsa değil Bipo kanser olsa dahi onu bırakmazdım
iniş ve çıkışlara hazır değilim. Allah düşmanıma vermesin o hastalığı
Tedaviye açık bir insansa evet ama yorucu olur tabii ama hangimizin sorunları yok ki psikolojik anlamda?
ya çatlak karı severiz dedik de o kadar da demedık :P
bipolar bozukluğunun tanımını atsaydın bari neyse tabiki yaşardım gerçekten seviyorsam
Psikolog değilim kendim iyi değilim bide karşıdaki de olmasın
Belki..
Büyük konuşmamak gerek
Sevdigim kisinin bipolar olmasina takilmazdim.
Evlenmeyi bile düşünmüştüm zamanında
İkimize de yazık olur
korkarım
ama korkumun üstüne de giderim : )
Zor ama imkansız değil ve fakat çok zor
zorlukları olacaktır elbette
Uzak durmak en mantıklısı
Çok zor. Allah kolaylık versin.
onu seversem yaşarım
yaşamam sanırım
Olamam. Faydam değil zararım dokunur.
Zor ama imkansiz değil
Belki..
Tam 23 yıldır bipolar bir kadın ile evliyim...
Hayır
Hayir
No never
Hayır uzak dururum
Hayır
Hayır olmam
Zorlanırım.
Hayır Funda
Hayır
Hayır
Yaşardım
Hayir canim