Sevgilim sürekli geçmişi yüzüme vuruyor?

Merhaba benim 11 aylık bi ilişkim var ve sevgilim geçmişte yaşadığımız şeyleri hep yüzüme vuruyor benim bi arkadaşım vardı çok yakın olduğum aylardan beri sonra sevgilimle buluştum vedalaştım arkadaşımla karşılaştık ve arkadaşım bana sarıldı sevgilim gitti yanımdan baktım uzaktan bizi izliyordu bu ilişkimizin 1 ayında falan yaşandı sonra arkadaşıma tutulmaya başladı biz yürüyorduk arkadaşımla arkadaşıma el haraketi yapıp bıçak çekti bende o günden sonra onunla konuşmadım sonra aradan 1 hafta falan geçti yazdı bana barıştık ben bütün arkadaşlarımla konuşmayı kestim engelledim sırf sevgilim için sosyal medyamda erkek takipçim ne varsa sildim ama her tartışmada geçmişi yüzüme vuruyor mesela işte bugün senin şu arkadaşını gördüm moralim yine bozuldu babama anlattım olayı babam bana hak verdi ben çok çabaladım unutsun diye bana geçmiş hayatında dürüst ol dedi oldum eski sevgililerime kadar yüzüme vurdu bi gün rakı balık yapıyorduk şarkı açtım acaba hangi exin aklına geldi dedi ve bu durum benim çok canımı sıkıyo gözüm ondan başkasını görmüyo ama bu onu inatla anlamıyor ayrılmak istiyorum ama onsuz yapabilirmiyim bilmiyorum içimde ona karşı ne his var onuda bilmiyorum bu konu hakkında bana tavsiye verir misiniz arkadaşım olmadığından dolayı tavsiye alamıyorum ve tavsiyelerinize çok ihtiyacım var
Sevgilim sürekli geçmişi yüzüme vuruyor?