Bence engellemek çözüm olabilir ya da şikayet etmek. çünkü bu tür kişiler genelde hasta olurlar daha da ileriye gidip zarar verebilirler hem kendilerine hem de çevresine. bunu yaşayan bir çok insan vardır zaten. mesela şunları yapabilirler. Saplantılı bir insanla uğraşırken, sınırlarınızı net bir şekilde belirlemeniz önemlidir. Ne tür davranışları tolere edeceğinizi ve etmeyeceğinizi belirleyin. Kendinizi korumak ve iyi hissetmek için sınırlarınızı ihlal etmeyin. Eğer mümkünse, saplantılı insanla olan ilişkinizi azaltmayı veya sonlandırmayı düşünebilirsiniz. Bunun bazen en sağlıklı seçenek olduğunu unutmayın. Ancak, iş veya aile gibi bazı durumlarda tamamen kopma mümkün olmayabilir. Bu durumda, sınırlarınızı korumak ve uzak durmak için pratik stratejiler geliştirmek önemlidir.
Bana böyle takmış bir kadın vardı. Baktım reddediyorum reddediyorum olmuyor, sonunda kabul ettim. Bir süre görüştük gezdik vs, sonra ben bunun üzerine bir düşmeye başladım böyle ilgi alaka mırç mırç oldum ama öyle böyle değil. Bir hafta dayanamadı gitti :D
Saplantılı aşık aslında şundan şöyle oluyor kişiye çok aşırı bağlandığı için reddedilmek kalbini fena kırıyor üzüntü den psikoloji kötü etkileniyor bu yüzden saplantılı hale geliyor kurtulma yolu uzak durmak saplantı doğru değil
Hiç saplantılıya denk gelmedim. Genelde ben saplantılı olduğum için arkasına bakmadan kaçarlar. Bırak beni diye yalvarıyodu böyle güzel kardeşim denk geliyor hayır baştan ümit verme gideceksen. Toprağa kadar yolu var bunun