Eşime başkasını sevdiğimi nasıl söylerim?

Arsızın tekiymişsin gayet güzel söylersin niye sıkıntı yaptın ki. Bir de burada milleti fırçalayıp durmuşsun. Zoruna gidiyorsa sorma, ya da oku geç. Herkes kendi fikrini yazıyor. Burada mesele dayanılmaz bir evliliği 2 çocuğa rağmen devam ettirmek değil, öyle olsa herkes de destek olurdu zaten. Başkasına aşık oldum haydi bu yuvayı yıkayım karşı taraf ta yıksın, iki yıkık yuvadan yeni bir yuva kuralım. Neden, çükü aşık olduk! Çocuklar? Ne çocuğu ya, aşık olduk diyorum ne yapayım devam mı edeyim çocuk için!!! Anlamışsındır umarım!!! Sanmıyorum ya neyse, ben de kendi fikrimi yazdım. Yanıtlama, sana tekrar yanıt yazmak da istemiyorum. Bildiğinden şaşma!!!
Güzelim aşkın gözü kördür. Senin 2 çocuğun var bu çocuklar her geçen gün büyüyüp kişiliği oluşuyor. Sen ise kişisel zevkin için çocukları alıp elin adamının insafına bırakacaksın gözümüzden sakindigimiz çocukları. Evet eşini sevmemiş olabilirsin ama çocuklarımız bizim saçının bir teline bile zarar görmemesi için canımızdan bile sakınınız bu çocukların mutlu psikolojik sorun olmadan büyüyeceği anne ve babanın yanıdır. Çocuk farklı bir babanın yanında büyümesi onu ruhsal ve psikolojik sıkıntılara girer bu sıkıntı çocuğu yaşamı boyunca etkiler senin kişisel zevkin için canından çok sevdiğin çocuğunun ruhsal bunalıma girmesini istermisin. İstemeyeceğini duyar gibiyim. Peki çözüm yolu var mı çözüm yolu çocuklar üniversiteye girene kadar analı babalı büyütüp bu arada çocuğun kişiliği oturur işin eğriyi doğruyu ayırt eder seviyeye gelir o zaman ayrılır sevdiğin adama gidersin çocuklarda evlilik yürümedi dersin onlarda kabul eder. Benim çevremde ayrılıp çocukları üvey annede veya baba elinde büyüyen çocuklar hep problemli okulunu dersini aşıp anne ve babaya kizginligini bu şekilde gösteren çocuklar çok inanirmisin çocuk ruh gibi geziyorlar bu çocuklar hem anneye hemde babaya ömür boyu sıkıntı yaratan çocuklar oluyor. Bence kişisel zevkin için çocuğunu bu hale sokup sokmamak senin elinde. Bu olay çocuk üniversiteye girince girdiği bölüme göre iş bulur artık daha bilinçli olur sorun yaşamazsin benden uyarı takdir senin selamlar
evlenmis insanlara köle ve artik kararindan donulmezmis gibi yorum yapanlar, keske biraz empati yapsaniz. gencecik insanlar neden mutsuz bi hayat yasasin? bir kere gelmis dunyaya yahu
Dönülmez demiyoruz ki. Anlaşamıyorsan huzursuzsan mutsuzsan boşanmayı tercih edebilirsin. Evliyken bir bu adama aşık olduysan bir naneler yemişsin demektir. Beni de tutup kocana başka adama aşık oldum diyeceksin. Tepkimiz buna...
Önce ayrılırsın aradan bir yıldan fazla zaman geçer ondan sonra sevdiğin adamla Yeni Bir başlangıç yaparsın kimse sesini çıkarmaz... Evliyken başkasına aşık olmak da nedir. Bir de kocasına söyleyecekmiş miş miş...
@Savvron 1 yil gecicekmis? hadi ordan be. sen kim oluyosun da bunun kuralini koyuyosun ki? siz bosanan erkekleri oyle saniyosunuz heralde. kuzenimin esi bosanmadan baska zengin kadin buldu, sora geliri yokmus gibi gosterdi, ortaokulda okuyan kiz cocuguna 500 tl nafaka gonderdigi icin onu ibdirme davasi acti. mercedeslere binip villada yasayan yeni karisinib parasini yiyen adam yapti bunu. kimse kusura bakmasin da yasamadan bilmeden bol keseden sallamak cok basit dostum
@Savvron dostum aldatma kisminda hakli olabilirsin. ama kadin hayatina devam edebilmeli. 20 senede ne yaptilar diyoruz ya iste bu maalesef, evde bir objeye donusturduler kadini. kanunen psikolojikmen ve toplumsal olarak bitirdiler. islamiyette kadini el ustunde tutarsin bunlar itin g*tune soktular. ayrica esin gelip sana baskasini seviyorum dediginde azicik gururun varsa zaten medeni sekilde yolunh ayirirsin ayirman lazim
Neyse hocam bunlar derin konular durumdan duruma farklı yorumlar yapılabilir. Ama ahlaklı olan bir kadının evliliğinde eziyet görmesinin sonucunda düzgünce ayrılmak ondan sonra yapacağını yapmak. Tabii ki de ayrıldıktan sonra herkes yoluna gidecek ve yenş hayatlar kuracak. Ona kimse laf edemez ama toplumsal değerleri de çiğnememek gerek...
@hasegec şukadar yorumun içinde bir seninki dogru. Kadının ne düşündüğünü ne hissettiğini anlamayanlar beni linçlemiş. Ne yapayım yani sevdigim adamla ikimizde saglıklıyken dünyada hala yaşıyorken öbür tarafa kadar aklımda mı kalsın yani? Mahşerdemi kavuşalım ne yani?
Evlendigimede pişmanım zaten o nolucak?
En azından cocuklarını bırakıp kocaya kaçan kadınlardan degilim. Çocuklarımı alıcam yanıma babası da istedigi zaman görebilir.
Evli olduğun adamla sorunlarını çözmek için bir sürü yöntem var, her kadın isterse kocasını kendisine köle etme potansiyeline sahiptir. Arada ay parçası gibi 2 çocuk var, o çocuklar mahvolacak. Emin ol o adam seni kullanıyor ve sana ucuz kadın gözü ile bakıyor, af buyur değişik bir kadınla şeyinin keyfini yapıyor seninle karaktersiz herif. Diyelim o da boşandı ve senle evlendi, çocuklarına kendi çocuğu olmadığı için katlanmayacak, istemeyecek, rahatsız olacak ve bu durum aranızda sorun yaratacak, sürmeyecek... Pişman olacaksın... Sen bilirsin... Başka sözüm yok sana...
Öncelikle eşinize başkasını sevdiğinizi söylemeyin tabiki çünkü bu onun için çok yıkıcı olur, böyle bir şey söylenmez, eğer eşinizle anlaşamıyorsanız ve mutsuz iseniz boşanmak istediğinizi söyleyebilirsiniz, seni sevmiyorum evlilikte mutsuzum diyebilirsiniz bununla birlikte aşığım dediğiniz kişiye güvenerek boşanacaksanız hiç tavsiye etmem, eğer ki boşanacaksanız bu mevcut evliliğinizin kötü gitmesi sebebiyle olmalı çünkü boşanma süreçleri sizin düşündüğünüz kadar kolay ve olaysız olmuyor, sizin eşinizin anlaşmalı boşanmayı kabul ettiğini varsaysak bile belki sevgilinizin eşi kabul etmeyecek, boşanma süreciniz devam ederken aynı evde yaşamaya başladığınızda başka sıkıntılar yaşayacaksınız bütün bu olumsuz ihtimalleri de göz önünde bulundurun ve emin olarak yola çıkın çünkü yola tek başına değil üç kişi çıkacaksınız. Hanımefendi tabiki hayat sizin hayatınız, size tavsiyem bir yola çıkıyorsanız her şeye rağmen kararlı olun ve sadece kendinize güvenerek bu işe girin
Cevap
57Cevap
Hayri gibi yap sende direkt akşam yemeğinde ben başkasına aşık oldum de :D
@QueenOfSea 🤣🤣🤣
Bugün seni başkasına tercih eden adam (yani adam demeye bin şahit) yarın başkasını da sana tercih eder merak etme büyü gibi bir mutsuzluğun ortasına düşersin geri dönmek istersin ama bu imkansız olur kendine de eşine de çocuklarına da yazık etme o adamın eşine ve çocuklarına da yazık, insan bir kere evlenir ve bu 1 Ömür sürer
Eşinden boşanmak istiyorsan, illa ona başkasını sevdiğini söylemene gerek yok. İstemiyorum evli kalmayı deyip boşan. Ama düşündüğün şekilde bir evliliği başka biri için bitirmek yanlış bir seçim olur. Hele hele iki çocuk varken!. Ayrıca, bugün senin için karısından ayrılmayı göze alan bir adam, yarın da bir başkası için senden ayrılır. Bu senin için de geçerli tabi.
Karşı tarafın da esini bırakacağına nasıl eminsin ya o söylemekten karisini üzmekten vazgeçerse? Bu kadar düzen Emek varken 4 kişinin ve çocukların düzenini bozup vebalini almayın bence ama eşini sevmiyorsan ve yapamıyorsan eşini karşına al kırmadan konuş ama ben olsaydım evliliğimi kurtarmak isterdim
Yorumlarım realistlik içerir hayat hiçbir zaman toz pembe değildir
ne kadar aptalsın sen adam karşısını boşayıp seni ve başkasından peydahladığın iki çocuğu kabullenecek öylemi sen boşan adama anca metres olursun canı sokulana kadar s.. ker sonra bir kenara atar kıcını silip attığı tuvalet kağıdı gibi ondan sonra piyasaya çalışırsın
Her ikiniz de ayrı birer karaktersiz insansınız. Sen zannediyor musun ki kocanı boşadığın zaman kocanın iki tane çocuğunu sana verip başka adamın yanında yaşamana müsaade edeceğini. Diğer yandan sen iki tane çocuğunu bırakıp başka adamla mı yaşayacaksın. Rabbim böyle ahlaksız kadınlardan bizleri korusun...
Daha sasiracagim bir şey kaldıysa lütfen hepsini toplu olarak gönderin
Taksit taksit kredi ödemesi gibi yaşamaktan gerçekten sıkıldım.
Burası Türkiye dimi.
Gerçekten bu postun trol olduğuna inanmak istiyorum.
Umarım eşin senin gibi bir karaktersizden kurtulur ve o aşık olduğun adam da seni yarı yolda bırakır. Allah senin gibi kadınlara mutluluk yüzü göstermesin. Kimse de yaşattığını yaşamadan ölmez bir gün sen de terkedilir çaresiz kalırsın.
Karşınıza alıp açık ve net bir şekilde. Mutlu olmadığınızı söyleyerek. Bu arada en büyük zararı çocuklarınız görecek. Psikolog için para biriktirin derim..
Vallahi bu durumu anlatmak pek kolay değil yani siz evliyken birisine aşık olmamız çocuklarınızın olması ilginç tabii ki yadırgamıyorum Allah kolaylık versin diyorum ama çocuklarınıza düşün bence herkes ne kadar da kötü olsa da Kendi babasıyla davranmasın kimseye çok başka çocuklara bence
Geçici bir heves ise eğer bu yapmamanı öneririm çocuklara yazık başka birinin onlara ne yapacağını bilemezsin ya da boşanıp şuanki eşinle kalmasını sağlayabilirsin
Ben bu ekranıma gelen sorulara karşı bir eleme yapamıyor muyum ya? Mesela bu canımsın sorusu karşıma çıkmasın. Bunun bir ayarlaması var mı acaba?
Başkasını sevdiğini söylemen bence hoş sonuçlar doğurmaz. Normal bir şekilde ayrıl boşan. Sonra kimle istiyorsan onunla devam et. Bazen gerçekleri söylemek çok gerekli olmuyor
Bence anlat da adam senden bir an önce kurtulsun. Tabi adam biraz aklı başında biriyse bunu hemen yapar ve çocuklarını da yanına alır.
Beni kötü biriymiş gibi neden gösteriyorsun? Aşık olmak suçmu yani ne yapayım sevmedigim bir adamla mı ömrümü geçireyim? Çocuklarımda bende kalır bu arada işde çalışıyor o bakamaz
Çünkü sevdiğin adam da sen de yemininize ve aşkınıza safık olmayan iki kişisiniz. O yüzden umarım şu anki "talihsiz" eşin senden kurtulur.
Cesaret meselesi mi acaba? Başkası olduğunu söyleme boşanmak işte sadece ama diğer tarafa asla güvenme seni yarı yolda satar çok gördük karısını bırakmayan zamparalari
Valla önce karşı taraf boşansin garantiye al öyle, niyeti varsa tabi, ama yuva yikaninda yuvası olmaz, günahtır.
karşı tarafın boşanmasını bekle.. yoksa popo gibi kalırsın. birde siz başkasını bulmadan neden eldekinden vazgeçemiyorsunuz
Yaptığın doğru değil, ama o boşanmadan sen bir şey yapma yuvanı yıktığınla kalırsın çocuklara yazık olur
Pat diye söyle eğer büyük tepki verirse şaka yaa dersin sonrasında akrabalara felan söylersin onların yanında tekrar itiraf edersin.
Belki de kadın cinayetlerinin sebebi bu, bilemezsin. Koynunda yılan beslemiş adam, yazık.
ne alaka bu kadın cinayeti için bi sebep olabilir mi yani anlamadım?
@bilirkisibiri0 aynen öyle. Bir adam bundan başka bir adam için boşanıp boşadığı kocasının onurunu şerefine haysiyetini çiğney ip başka bir adamla evlendiğin zaman o adam daha niye yaşasın. Bak yukarıda çocuklarını da yanına alacağını söylemiş kadın. O saatten sonra adam niye kendini öldürecek ya da o adamla kadını... Allah muhafaza kimseyi bu ikilemde bırakmasın Rabbim...
saçmalamayın lütfen kadının adamı terketmesiyle adamın onuru ve şerefinin alakası ne tabii ki bu durumu takdir etmiyorum ama bu yorum gerçekten saçma oldu. bu kadının sadakatsizliğiyle alakalı bir durum erkeğin onuru ve şerefi zedelenmiş olmuyor. çocukları da alıcam deyince de alınmıyor öyle hak var hukuk var. olayın çözülmesi için birinin ölmesi gerekmiyor
@bilirkisibiri0 ayrıntıya dikkat edelim lütfen. Kadın başka bir adam için kocasından ayrılıyor ve başka birisiyle evleniyor. Karısı böyle yapan adamın çevresi ve toplum içerisindeki itibarı ne hale düşüyor hiç düşündünüz mü. Kadın her ne yaparsa yapsın çocukların velayetini alır ve adam bunun üzerine bir de nafaka ödemek zorunda kalır. Hukuk kuralları bunu gerektiriyor çünkü... Kadın alacağım dediği vakit hukuk nezdinde iş biter. Şimdi hem aldatılan hem terk edilen bir adam var, aldattığı adamla evlenen bir kadın var, çocuk istediği için kadın çocukları aldı ve bir de adam üzerine nafak ediyor ve hukuk bu adamın asla yanında değil.
Sence sonuç ne olur?
bu konuda kesin konuşamayız aldatan kadınların çocukları alması çoğu zaman çok daha zor oluyor biraz da avukat mücadelesine bağlı. ama maalesef dediğiniz gibi toplumun bi her şeye karışma mevzusu var. toplum insana itibarını kaybettiğini düşündürtebilir fakat burada erkeğe çok iş düşüyor tamamen kendi hayatına odaklanabilmeli ve toplumun düşüncelerini önemsememeli. bir de bu tür olaylarda aldatan taraf genelde yalvararak geri dönüyor bu olayda da bi pişmanlık olacağı aşikar o yüzden çok dalgalı bu konular. hiç bi durum hakkında maalesef net konuşamayız
@bilirkisibiri0 aynen dediğiniz gibi bu kadın da köpek olacak yarın öbür gün ama artık geri dönemeyecek. Bu gibi durumlarda geri dönüşü yok maalesef...
evet maalesef
yaslarını yazmamış galiba bilgilendirme için teşekkür ederim ben çocunlukla avukat mücadelesi sanıyordum
En İyi Cevap