Birini değiştirmeye çalışırsanız aşkınıza şüphe düşürüyor olup kızgınlığın büyümesine neden olabilirsiniz.. Olduğu gibi kabullenmek varken

Birini değiştirmeye çalışırsanız aşkınıza şüphe düşürüyor olup kızgınlığın büyümesine neden olabilirsiniz.. Olduğu gibi kabullenmek varken
İnsanları değiştirmeye çalışmak yerine, onlara destek olmayı ve rehberlik yapmayı tercih etmek genellikle daha sağlıklı bir yaklaşımdır. Her birey kendi benliği, değerleri ve yaşam tarzıyla bir bütündür ve başkalarını değiştirmek veya kontrol etmek çoğu zaman olumsuz sonuçlara yol açabilir.
İnsanlar, kendi kişisel gelişimlerini ve değişimlerini kendi hedefleri ve motivasyonları doğrultusunda gerçekleştirirler. Başkalarını değiştirmeye çalışmak, kişilerin özgür iradesine müdahale etmek anlamına gelir ve ilişkilerin zarar görmesine veya düşmanlık oluşmasına neden olabilir.
Teşekkür ederim 😊
Hayır bu bana çok saçma geliyor. Birini değiştirmek yerine git istediğin gibi birini bul çok daha iyi. Kesin istemeden yapmışımdır zamanında ama artık buna çok dikkat ediyorum.
O kişinin de öz güveni zedeleniyor ayrıca.
Cevap
25Cevap
Olduğu gibi kabul etmek sevmek daha mantıklı bence
Teşekkür ederim 😊
Hayır değiştirmeye çalışmazdım çünkü insanlar değişmezler maalesef ama bazen de değişirler. insanlar zaman içinde çok nadir de olsa değişebilir. İnsanların değişmesinin birçok nedeni olabilir, bunlar arasında yaşam deneyimleri, eğitim, kişisel gelişim çabaları, ilişkiler, travmalar veya büyük yaşam olayları sayılabilir. İnsanlar deneyimlerinden ve yaşadıkları olaylardan etkilenirler. Bu deneyimler, insanların düşünce tarzlarını, inançlarını, değerlerini ve perspektiflerini şekillendirir. İnsanlar yaşadıkları olaylardan öğrenir, büyür ve değişirler. Örneğin, bir hata yaptıklarında veya zor bir deneyim yaşadıklarında, bu deneyimlerden ders çıkartabilirler ve gelecekte farklı bir şekilde davranmayı öğrenebilirler.
Hayır insanın kişiliği ilk 10 yılda oturur ve o yönde gelişmeye devam eder. istediğiniz kadar birini değiştirmek isterseniz de o kişi değişmez sadece baskılamış olursunuz o baskınında nerde kalkacağı belli olmaz. O yüzden ya kişiyi olduğu gibi kabul edin ya da hayatınızdan çıkarın. ömür kısa boşa harcamamsk gerek
Teşekkür ederim kardeşim 😊
Kimseyi değiştirmeye çalışmayı sevmem... Islah edicisi değilim kimsenin zaten buna haddim de hakkım da olamaz...
Umarım toplumda gördüğümüz bazı örneklerde azalır.
Toplum ve hatta kendi çevremiz..
Bunu yapmak bana göre karşımdaki insana yapacağım en büyük saygısızlık olur. Ben o kişiye hayatım da bir yer verdiysem zaten karakterinden tut tüm huylarına kadar benimseyip, kabul etmişimdir..
Teşekkür ederim 😊🌹
Hayır.
Ne değiştirmek ne de değiltirilmeye çalışmak istemem.
Kimse benim istediğim bir kalıba girmek zorunda değil. Gırıyorlarsa zaten istemem kukla gıbı o ne öyle 🤦🏽♂️
Toplumda bir sürü örnekleri gördüğümüzden
Bunu gerçekten isteyen insanlar neyi amaçlıyor acaba 🤔
Kendinde olmayanı karşıdan istemek mi yoksa hayal ettiği birini başka bedene sığdırmak mı 🤔
Baskı altına alıp tek ona sadık kalmasından dolayı vs 😊
Özgüven eksikliği diyebilir miyiz yani hocam?
Bastırılmış kişiliğin sonucu evet diyebiliriz arkadaşım
Eyvallah hocam ☺️ evlerden Irak diyeyim ben 😂
Amenna arkadaşım 😊
Değiştirmeye çalışmam. Karakteri hoşuma gitmeyen insanlardan uzak dururum, hayatıma almam
Sevmediğim bir huyu var ise o konuda törpülenmesini isterim. Değer verip sevdiğim insana yaparım.
Teşekkür ederim abi 😊
Birlikteliklerde major konularda değil ancak ufak tefek şeylerde değişime de açık olunmalı diye düşünüyorum. Karakter olarak kimseyi değiştirmeye çalışmam, benimle uyum sağlayacak biriyle beraber olmak için özen gösteririm.
Değiştirmiyom.
Huzur vermeyene yol veriyom. Arkadaş, sevgili vs farketmez
Amenna 😊yeter ki huzurun bozulmasın misali
Önceden uğraşırdım kardeş. Şimdi uğraşmıyom. Karaktari, davranışları vs huzur vermiyorsa yol veriyorum. Kim olursa olsun. Ve inan çok huzurluyum
Teşekkür ederim 😊
benım bi arkadasımdan aldıgım bi derstir bu. kimseyi değiştirmeye calısma sana katkı saglamyacakları hayatından cıkart. bende oyle yapıyprum mantıklı dusunce idi bencede.
İnsanları değiştirmeye çalışmak ya da değişmesini beklemek sadece boş yere beklentiye girmektir sonunda sadece insan hayal kırıklığına uğrar çünkü kimse değişmez.
Hayır çalışmam ve beni de değiştirmeye çalışmasına müsaade etmem o beni ben onu olduğu gibi sevmeyeceksem bunun adı niye aşk o zaman resmen menfaat ilişkisi oluyor. d
İnsanı değiştirmek saçma bence kalite ya da çeşitlilik böyle oluşur zaten o zaman herkes melek olsun herkes sütten çıkmış ak kaşık 😛
Bir insan yedisinde ne ise yetmişinde de o beni hep değiştirmeye çalıştılar değişmedim ben buyum dedim hep.
Kötü yolda olduğunu ona söylerim ve görüşmem kendi kendini düzeltsin
İstediğin kadar uğraş bir insan 7, sinde neyse 70inde de aynıdır
Çaba sarf ederim, baktım değişime kapalı uğraşamam daha fazla
Çalışırım. Manüpilasyon yeteneğim çok iyidir. Benle etkileşime geçen her insan değişir.
Eşimi biraz değiştirmeye çalışıyorum ama görseniz hak verirsiniz bana.
tabikide calismam banane olduklari gibi kalsinlar
Hayır hiç denemedim çalışmadım uğraşmadım neyse o benim için...
İnsanları istediğimiz kalıplara sokarak onların kırmızı çizgisini ihlal ettiğimizi düşünüyorum
Değiştirmeye çalışmam. Olduğu karakteri sevmiyorsam uzak dururum
Hayır. İnsanlardan ve değiştirmeye çalışmaktan daha önemli sorunlarım var ~ ℳ
Hayır ama yanlış yaptığı davranışlar olursa yüzüne söylerim başka birilerine daha yapmasın diye
Hiç vaktim yok valla o konulara
Biliyorum iyi yürekli tasarımlarla uğraştığından 😊
Herkezi olduğu gibi kabul etmek daha mantıklı bence :)
Asla kendi beni kaybeder yanlış biri ise zaten
Hayır ben sadece manipüle ediyorum
Herkes olduğu gibi yaşasın
Çalışmam çalışmadım ki mümkünde değil kendi istemedikten sonra bin kişi uğraşsa yine değiştiremez
Hayır uğraşamam.
Hayır uğraşmam
ugrasamam
Hayırr
Hayır
Değişmexler
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?