Erkek arkadaşım sizce kıskanç mı? Bu durumda ne yapmam gerekir?

Benim bi arkadaşım vardı okulda ve erkekti. Sevgilim onu ilk gördüğünden beri ondan hoşlanmıyordu, bir gün bana onunla olan arkadaşlığımı istemediğini söyledi, nedenini sorduğumda o sana aık ben anlıyorum dedi bende inanmadım arkadaşım yüzünden baya kavga ettik. Bir gün öğrendim ki, arkadaşım gerçekten bana aşıkmış, bende bunu öğrenince sevgilimden özür diledim ona inanmadım diye ve arkadaşımla ilişkimi kestim. Bu olaydan sonra tam hatırlamıyorum ama sanırım bi 2 ay sonra falan bir olay daha oldu. Ben tiyatro kursunda eğitim görüyordum, oraya yeni bir arkadaş geldi, aradan bir süre geçti o arkadaş bana benden hoşlandığını söyledi, bende benim sevgilim var ve bunu bildiğin halde bana duygularından bahsediyorsun benden uzak dur lütfen dedim. Bu olayı sevgilime anlatmadım çünkü ona gereken cevabı vermiştim ve konuyu kapatmıştım. Neyse işte sevgilim bir gün bu olayı öğrendi ve benim bildiğimi de öğredi. Baya sinirledi, neden bana söylemedin, neden gizledin benden, yoksa sende ondan mı hoşlanıyorsun falan dedi. Bende ona neden söylemediğimi söyledim ama bana inanmadı ki haklıydı aslında ama ben bunu çok geç fark ettim. Bana dedi ki eğer beni seviyorsan ve sana inanmamı istiyorsan kurstan ayrıl dedi, benim hayalimdi tiyatro buna rağmen kurstan ayrıldım. Ondan sonra birkaç olay daha oldu ve sevgilim artık paranoyaklaşmaya başladı, yanımdaki her erkekten şüpheleniyor ve bu yüzden kavga ediyoruz. O kadar olay oldu ki bence kıskanmakta haklı ama bunaldım artık. Onu çok seviyorum ve ayrılmak istemiyorum asla. Sizce ne yapmalıyım?

Erkek arkadaşım sizce kıskanç mı? Bu durumda ne yapmam gerekir?