Bugüne kadarr doğru düzgün gerçekten istediğimi giyemiyorum çünkü ailem fazla muhafazakar çok beğendiğim açık kıyafetler olmasına rağmen almayı geç denemem bile sorun pant hep giyiyorum bu yüzden bu sorun için nasıl çözüm bulmalıyız sizce
Cevabın nedir?
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaani senin hayatin bir seyler dayatildiği zaman hakikaten çok can sıkıcı oluyor benim ailem de tam muhafazakar bende muhafazakarim ve tam tesettueluyum ama artik bu tam tesetturu yapamayorum cok zorlaniyorum geçen de anneme artik boyle giyinmeyecegimi soyledim ve kavga ettik
Ki ben 23 yasindayim. Açik değilim acilcam demiyorum sadece artik renkli giyincem diyorum pantolon da giymiyorum. Ama benim tum moralimi bozdu. He ben gene giyincem onu dinlemiycem. Yavas yavas alisicak mecbur013 Yorumla- +1 yıl
Ya değilmi sen tesetürlü olmana rağmen yapıyorlar bunu ileri düzey sizinkiler ailene ne kadar desende anlamıyorlar seni asla müslümanız dinde zorlama yok denmesine rağmen zorlatırıyorlar
Cevap sahibi+1 yılKesinlikleee ve saniyorlar ki dinden cikicam ya da yavas yavas bozulucaz saniyorlar. Aabi ne alaka yaaa. Tesettür nefis meselesii tesetturu yapamiyoruz zorlaniyoruz diye imansiz olmuyoruz ki. Ben nefret etmekten de korkuyorum. Cunku ailemin bu dayatmalari sebebile ile kurslardan nefret etmeye basladim mesela. Çunku çok fazla gittim kucukken. Namazimi da kilan bir insanim anlamiyorum neden korkuyorlar sacma sapan süpheleniyorlar. Tabiki tesettur farz önemli ama müslüman olmak ve müslüman kalmak daha önemli. Bazi tesettuerlu olmayanlar var ki aşiri inançli allaha çok tevekküllüler. Yani aileni çok fazla takma evet tesetturlu olmani istemeleri normal ama bu baskıyla olmaz. Aileler çocuklarinin her ne olursa olsun yaninda olmali
- +1 yıl
Yaa gerçekten çok doğru senle benim ailem aynı bayaa giyimle dinden çıkmamız nasıl bir olabilir iyi niyetliler ama cahilikte var belki kendi çapında bizi düşünüyormuş gibi yapıyorlar ama daha fazla istememize neden oluyor hevesimizi alsak belki o tesetüre bile gidilir bunu bize bırakmaları lazım ki bir şey ne kadar yasaklıysa o. Kadar isteriz farkında değiler
Cevap sahibi+1 yılSeni en iyi ben anlarım ama ailelerimize anlatamayiz maalesef. Bu tavirlari ile her seyi berbat ediyorlar. Şuanki gençlik ortam çok çok farkli ve şu an inanci farzlari muhafaza etmek ve yapmak çok zor onlarin zamaninda daha kolaydi. Bizimkiler de hep ezber konusuyorlar net ve sabit fikirliler halbuki ben islama zıt bir şey söylemiyorum ama onlarin fikriyle ayni fikirde değilsen maalesef savaş başliyor. Ben çok denedim pek yapacak bir şey yok aslinda sessiz kaliyor ve bu benim hayatim diyorum. Veya sonrasinda mesaj atarak kendimi açikliyorum yoksa karşilikli bağirişiyoruz ve hakaret ediyorlar maalesef. Allah yardimcimiz olsun
- +1 yıl
Gerçekten Allah yardımcımız olsun tartışsanda bişey değişmiyor hep haklılar ekonomik özgürlüğümaz olursa kurtuluruz bence okuyormusunuz?
Cevap sahibi+1 yılOkuyorum ama çok geç başladim 😔 lise okuyorum açiktan. Ama yakin zamanda bir işe de giricem bakalim
- +1 yıl
hiçbir şey için geç değildir emin olun ☺️en azından bunun için adım atmısınız 30lu yaşlarınıza geldiğinizde iyi ki okumuşum diyceksiniz işe girmeniz çok iyi ailenizden kurtulmak için bir adım😅
Cevap sahibi+1 yılBen zaten ilk defa calismiyorum kısa kısa dönemlerde hep çaliştim bu sene haricinde evde de durmadım hiç ama özgürlüğü almak icin maalesef cok para kazanmak gerekiyor. İstanbul'da oturuyoruz ve kiradayiz kiralar maastan yuksek :( kucuk bir sehirde olsaydik belki daha kolay olurdu 🤷♀️
Cevap sahibi+1 yılSen napiyorsun? Okuyor musun? Ne okuyorsun
- +1 yıl
Doğru ciden haklısın kira durumuda belli en az 6bin zengin olursak anca kurtuluruz😅oda nasıl olur bilemiyorum
- +1 yıl
Ayn okuyorum yks çalışıyorum gircem bu yıl bakalım:)
Cevap sahibi+1 yılHadi bakalim istediğin yeri tutturursun insallah :)
- +1 yıl
Teşekürler Inşalah hepimizin istediği olur:)
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
7Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 269,1b cevap paylaştı.
u +1 yılBence konuşmayı deneyin ama anlamazlar
01 Yorumla- +1 yıl
Dediğiniz gibi anlama şansları sıfır rezilmi edceksin bizi derler:(
Ekonomik özgürlüğünü kazanırsan bu şekilde baskı yaptıklarında en azından elin sağlam olur. Bu isteğini dile getirirsin.
05 Yorumla- +1 yıl
Aynen katılıyorum tek yol bu onun içinde baya bir zaman var😅🙏
- +1 yıl
Doğru teşekürler inş zaman hızlı geçer😅
- +1 yıl
😅☺️
Gizli Üye(25-29)+1 yılAçık giyinmene gerek yokki ben bu yüzden sevgilimi terk edicem sanırım
09 Yorumla- +1 yıl
Ya açıktan kastım mesela etek boyum dizimin üstünde altına kilotluçorap giycemi söylememe rağmen izin verilmiyor yani çok uç ta istemiyorum böyle normal şeyi bile istemiyorlar
Cevap sahibi+1 yılBende diz üstü eteğe izin vermem haklı aile
- +1 yıl
Sıkışık pantolan😢
Cevap sahibi+1 yılNe?
- +1 yıl
Onadamı izin vermezsiniz
Cevap sahibi+1 yılAma kalçayı belli ediyor normal pantolan giyseniz?
Cevap sahibi+1 yılBütün kızlar giyime neden bu kadar takıntılı?
- +1 yıl
Yok belli olmuyır bende o baya zayıfım olcek derecede sjsj
- +1 yıl
Takıyoruz işte dış görünüş önemli bizim için bence herkes için öyledir ya
Aşk İlişkileri konusunda 390 cevap paylaştı. çarşafın altına giy. sonra gezmeye gittğin uygun bir yerde üstünü değiştir devam
011 Yorumla- +1 yıl
Jkjkjki son çözüm bunu dayatıyorlar da açık kıyafeti satın aldığım da görür ler ama
- +1 yıl
Ya şimdi para isticem elbise alcam diye verçekler sonra eve geldiğimde ne aldın diçekler yine ortaya çıkıyor jzjki ah ah bu kaderi yaşicam artık başka şans yok
- +1 yıl
Ya bazı elbiseler var filan internete bakıyorum çok var hangisini desem onları deneyememek çok üzüyor:(
- +1 yıl
Olur atim ama ne değiştirir ki:(
- +1 yıl
Xp3 olmam lazımış görsel atmam için trendyolda Siyah Tek Omuz Detaylı Elbise bu var mesela sevdiklerimden biri ama giyme şansım 0
- +1 yıl
Nasıl takip?
- +1 yıl
Niye öyle bir şey yapim jsj
Çantaya koy dışarda giy
013 Yorumla- +1 yıl
Oda çok yoruyor ya:(
- +1 yıl
Yok anca mesleğimi alırsam oda 5 6yıl
- +1 yıl
19:(
- +1 yıl
Aynen değişebilir aslında çünkü şu an heves ediyorum zamanla hevesim de biter 6yıl sonra 25 yaşında olurum
- +1 yıl
Açılmak değil beğendiğim kıyafetler var onları giymek istiyorum😢
- +1 yıl
Tamam beğendigim kıyafetlerde açık işte jzzjzöze
- +1 yıl
Mini etek mesela ama diz boyuma biraz daha uzun olcak ve kilotluçorah giycem :)
- Aşk İlişkileri konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılAilenden ayril
06 Yorumla- +1 yıl
Yaw sence izin verirlermi daha istediğimi giyebiliyorum
- +1 yıl
maalesef yks çalıştığım için kapatmıştım neyi dertleşces jsjzmj
- +1 yıl
Dedikodu yspariz😁
- +1 yıl
Kjjkkikiki şaibeli orası
- +1 yıl
Valla telimi tanımadığım birine vermem niyet ne açık ol jsmjmjmj
- +1 yıl
Sapik degilim biraz canim. sikkin dertleselim
Teşhire gerek yok
04 Yorumla- +1 yıl
Ya amacım crop filan giymek değil bazı üstler çok güzel oluyor ailem yüzümden elbise giyemiyorum
- +1 yıl
Takıyorumj jsjm
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaş kaç?
079 Yorumla- +1 yıl
19
Cevap sahibi+1 yılSen anlayışlı bir koca bul şimdiden ilerisi için
- +1 yıl
Jzkjjkkjkj evlenmeyi düşünmüyorum kocada ayrı dert be
Cevap sahibi+1 yılO zaman yalnız yaşama kararı al
- +1 yıl
koca bulsunda basini yaksin degil mi ev isi yemek yapmaktan acik giyinmek ve suslenmek icin zamani olmaz😌
ayrica o dedikelrin erkek degil g4vt grubunda seven erkek kiskanir kimsenin bakmasina izin vermez
tabii üsturuplu giyinmek varken saci acik olsa birsey olmaz
ama mini etek crop beli acik gögüs dekoltesi olursa işte o çıplakliktir - +1 yıl
sen meslegini al ailen birse diyemez ekonomik ozgurlugun elinde olursa eğer
Cevap sahibi+1 yıl@kendalliste_ sen galiba evlenip yananlardansın
- +1 yıl
ne alaka kanka
- +1 yıl
evlenmedim evlilik akıl işi değil ayrica 21 yasinda ne evliligi
- +1 yıl
biraz akıllıca konusunca dul sanmalari yok mu sizin gibi erkekler bu ön yargıyla zaten kâle alınmaz hayatin hiçbir safhasinda😃😃
Cevap sahibi+1 yıl@kendalliste_ bilmem öyle yorum yaptn
- +1 yıl
yoo sadece fazla akıllıyım
- +1 yıl
Ailem sence yanlız yaşamama izin verirmi jsjsjs
- +1 yıl
siz erkeklerin kanını bilirim ben
Cevap sahibi+1 yılYa sanki açık giyince noluyo. insanların vücuduna hayvan gibi bakması zevkmi veriyo?
- +1 yıl
@kendalliste_ ayn onun için bekliyorum artık ekonomik özgürlağama kazanırsam istediğimi giyinirim öylede yaş geçiyor nebilim şu an hevesliyim şu an giymek istiyorum
- +1 yıl
acık giyinen kizlar ilgi bagimlisi sizin gibi erkeklere de seyir olsun zaten😃
- +1 yıl
@kendalliste_ katılıyorum evlilikte büyük dert bence
- +1 yıl
arkadaşa beyin doktoru şart gibi..
dul sanmış yazık kafasina
Cevap sahibi+1 yıl@kendalliste_ benim kanım ayrı kan karıştırma lütfen. ben pamuk gibiyim pamuk😁
Cevap sahibi+1 yıl@kendalliste_ ben laf anlatıyom insan gibi sen bana laf sokuyosun. akl sağlığım yerinde ama ben izn vermem sevgilimin bacaklarna gögüs uclarına sütyen rengine kadar dlşardakı kişiler görsün. özgürlük bu digil bilesin
- +1 yıl
ama ayrildin mi dedin
Cevap sahibi+1 yıl@kendalliste_ sen evlenmiş kafası yanmış gibi konuştun o yüzden öyle sordum. ayrılmış olsan bile her kocasından ayrılana yavşayan biri degilim
- +1 yıl
Yaw ben okadar açık olmasınıda istemiyorum
- +1 yıl
olmasin sapik cok yurt disinda nasil olursan ol ama burada digil
Cevap sahibi+1 yıl@kendalliste_ tamam anladık kızma. kalp kirizi geçirirsin şimdi
Cevap sahibi+1 yılNeyse siz iki kız ben laf anlatamam size zaten
- +1 yıl
kimse bana kalp krizi gecirtemez al sen o ön yargilarini tepe tepe kendinde kullanirsin😌
Cevap sahibi+1 yıl@kendalliste_ hakketen sen evlenme. insanı delirtirsin sen. terazi burcumusun?
- +1 yıl
OĞLAK
akıllı insan dertsiz basina dert etmez zaten - +1 yıl
@kendalliste_ çok doğru dedin ablam bu arada çoçuk sana yürüo bence jmjm
- +1 yıl
haha olmaz ya cok yoruyo bu erkekler😌😌
Cevap sahibi+1 yıl@kendalliste_ sen hiç açık giyen birine benzemiyosun. bu kıza da daha iyi tavsiyeler vere bilirsin. Ben bi kere geldim Türkiyeye.5-6 yıl sonra insanlar çıplak gezer zaten eminim
- +1 yıl
kanser sebebi erkeksiz hayat dertiz hayat tek birsey disinda gereksiz
- +1 yıl
kapaliyim ben zaten
Cevap sahibi+1 yılBen mi yürüyom. sanada aşk olsun ya
- +1 yıl
Kusurabakma eniştem öyle gözüktüde jssjsj
Cevap sahibi+1 yıl@kendalliste_ tebrik ederim. yani anladığım sen erkegi sadece bi obje olarak görüyosun
- +1 yıl
bence oyle erkeklerde kizlari oyle goruyor artik o iş icin lazimlar sadece😃
- +1 yıl
nöbetci eczane gibiyim tüm arizalar beni buluyo zaten😃😃
Cevap sahibi+1 yılArtık enişte oldum😁😁
Cevap sahibi+1 yıl@kendalliste_ ne diyeyim. biz tarafda bi laf var böyle. avın kanlı olsun
Cevap sahibi+1 yılAva çıkmş avcı gibi lafları kurşun gibi düzdün
- +1 yıl
Nikahına çağır eniştem jzjkökekekne
Cevap sahibi+1 yılNihak mı bu obje gibi kullanır beni ya😁
- +1 yıl
erkek kullanmiyorum tesekkurler😌😌
- +1 yıl
@kendalliste_ ooo çaktı lafı ablam☺️
- +1 yıl
Seni obje olarak görüyoruz jkjkököke ötesi olmaz
Cevap sahibi+1 yıl@kendalliste_ kullanma zarar veririm ben zaten. sana ağır gelir
Cevap sahibi+1 yılDünya nerelere gelmiş ya
- +1 yıl
kimse bana zarar veremez😃
- +1 yıl
kacinci yuz yildayiz anca istenilirse
Cevap sahibi+1 yıl@kendalliste_ kimseyi söylemem. ben karşı cinse zarar vermem hiç bizaman. istediyi şeyleri veririm. mutluluk huzur ve. s
Cevap sahibi+1 yıl@kendalliste_ zararın iyi yönleride var ama. ismi zarar sadece içi bambaşka
- +1 yıl
Abi noluo zjjkjkökkö birbirinize bir şey hisetiyseniz konuşun bence😅
Cevap sahibi+1 yılYokya bu kullanır beni😁
- +1 yıl
Ablamm kimseyi kulanmaz taamı sen şüphelisin eniştecik
Cevap sahibi+1 yılSenin hatrına bi takip atıcam onq😁
Cevap sahibi+1 yılNeden şübheliyim
- +1 yıl
At belli sen yürüyon jzjzjk enişte arkandayım
- +1 yıl
Badboy
Cevap sahibi+1 yılNo
- +1 yıl
liseli mehmetlerle takilmiyorum, sorry
Cevap sahibi+1 yıl@kendalliste_ 😁😁😁. şu an gülmekden ölücem. liseli😁😁
Cevap sahibi+1 yılSen benden küçüklerle takılmışsın belli
- +1 yıl
hayir eger oyle olsa olgunlasmamis cumlelerinle kendini ele vermezdin
neyse uzatmak istemiyorum
Cevap sahibi+1 yıl@kendalliste_ dogru diyosun uzatmayalım sen benimle baş edemezsin zaten her konuda yenilirsin
- +1 yıl
kesinlikle oyle laflarin cok cahilce zaten ayirt edemiyorsun bazi seyleri
- +1 yıl
ayni zeka seviyesinde degiliz sen kadini dul veya bekar diye ayirt edersin bense karakter ve sahsiyetine adamliga gore😂
Cevap sahibi+1 yıl@kendalliste_ yok öyle digil. sen erkegi ihtiyacımı nasıl karşılar diye ayırt ediyosun😁
- +1 yıl
lütfen yorumlarimizi siler misin
Cevap sahibi+1 yıl@kendalliste_ tamam
- +1 yıl
yok sorudaki arkadas silsin tamamen
Cevap sahibi+1 yılSoruyu soran sile biliyormuş yengen bak ne diyi sil hemen
Cevap sahibi+1 yıl@kendalliste_ galiba uyumuş o iyisi sen gizliye geç bende geçürim olur biter
- +1 yıl
gizliye gecemiyorum ki🥺
Cevap sahibi+1 yıl@kendalliste_ ben geçsem sorun çözülürmü?
- +1 yıl
sen geç istersen
Cevap sahibi+1 yıl@kendalliste_ geçtim
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı